G4Media.ro

România vrea să atragă studenți și cercetători din China și să dea…

România vrea să atragă studenți și cercetători din China și să dea la schimb urbaniști și arhitecți: Memorandum aprobat de Guvern

România și China își vor recunoaște reciproc diplomele emise de instituțiile de învățământ superior, anunță Ministerul Educației. Guvernul a aprobat în ședința de joi, 21 mai, memorandumul între Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Educației din Republica Populară Chineză privind recunoașterea reciprocă a diplomelor și certificatelor din învățământul superior.

Scopul este acela de a obține o continuare a studiilor în universitățile și institutele de cercetare de pe teritoriul României și al Chinei, explică Ministerul Educației, într-un comunicat trimis Edupedu.ro.

România va recunoaște următoarele certificate și diplome din învățământul superior din China:

 • certificatul de absolvire a cursului special de educație (Zhuanke),
 • certificatul de absolvire a cursului general de educație și/sau diplomă de licență,
 • certificatul de absolvire – nivel Master,
 • certificatul de absolvire – nivel Doctorat

Oficialii chinezi precizează, în ceea ce-i privește, că vor recunoaște în mod particular și “diploma de inginer, diploma de urbanist” sau “diploma de arhitect”.

 

 

 

 

 

Photo by Kobe Michael from Pexels

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Bai astia s-au tampit de tot zau! Nu este suficient coronavirus in Romania? Isi baga spionii in casa! NU exista chinez care iese din China si nu este membru al Partidului Comunist Chinez!!! Nu au voie sa iasa din tara decat membrii de partid.

  Bai voi sunteti tampiti???

 2. De ce???? De ce-ar face „Romania” asa ceva?
  Aaaa…avem „di tati”, asta mai era de rezolvat!

 3. Niciodatâ, inconștienților! Dracu’ vă mai voteazâ. Sunteți duși: satisfaceți toate doleanțele electoratului PSD, bugetari, speciali, asistați și hoți, iar cei care vă votează și aduc plusvaloare nu există în programul vostru. Bugetarii, care se calcă pe picioare de mulți ce sunt au stat acasă cu salariul 100%, ba chiar profesorii au încasat și ore suplimentare, ei bani de hrană, vouchere de vacanță, mai avem și specialii și, ce să vezi, pentru pensiile de 2 lei se prăbușește bugetul dacă le mărești. Da se prăbușește cu majorarea celor nesimțite din nemuncă( necontributivitate). Nu sunt pensionar și nu voi fi prea curând, dat mă revolta nesimțirea cu care explică imposibilitatea majorării. De ce trbuie majorate și nu desfințate/ impozitate specialele?

 4. De ce băgați spionii în țară în mod oficial? Chinezii care au voie să plece sunt membri ai pcc cu datoria de a informa partidul și serviciile chineze.

 5. Exact, trebuie să aibă certificat social!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.