G4Media.ro

România va primi peste 25.000 de flacoane de Remdesivir prin contractul semnat…

Sursa foto: Ulrike Leone from Pixabay

România va primi peste 25.000 de flacoane de Remdesivir prin contractul semnat de Comisia Europeană cu producătorul. Prima tranșă va fi repartizată joi țării noastre

România va beneficia de o cantitate de 25.157 flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare. Astfel, în data de 7 august 2020, țării noastre îi vor fi repartizate 6026 flacoane Remdesivir, cantitate care ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de peste 1200 pacienti eligibili (5 flacoane/pacient), anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate dupa Spania, precizează sursa citată.

Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 de flacoane pentru aproximatic 2067 pacienți eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8.795 flacoane care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1759 de pacienți eligibili.

Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.

Livrarea cantităților se va face în depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în functie de numărul de cazuri medii si severe eligibile.

În data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate.

Comisia Europeană va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane EUR. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți din spațiul european care prezintă simptome severe de COVID-19.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. 25.000 doze = 5.000 pacienti. EU cheltuie 60 mil euro pentru 30.000 pacienti ( 5.000 din RO = 10 mil euro ) gratie av. poporului , CCR si psd , toti dirijati de moscova care ne-au procopsit cu al 2-lea val de covid. Iar idiotii aplauda la ambasada rusiei si înjura EU.
  Sa te iei cu mâinile de cap în ce tara traim

 2. Oooofff, ce vor mai zice trolache paruski despre cum sunttem noi sclavii UE? Cum vor plange ei pe umerii tarisoanrei noastre cea oropsita? Sa vina Comisia Europeana si sa repartizeze cinstit medicamentul? Doar dupa numarul de cazuri? fara pile? Gratis?
  Poate sunt prea sarcastic…in fine. Ma gandeam la vecinii nostri din R. Moldova, cum au cerut ei ajutorul Rusiei (ca Dodon e prieten la catarama cu Putin)si cum le-a dat cu flit Fratele de la Rasarit…offffiar sunt sarcastic 🙁 Promit sa mai fac 😀

 3. Pai cum fratioare nu suntem colonie si sclavii UE? Pai da, asa se explica miliardele pe care le toarna in tarisoara noastra! Si ajutorul cu medicamente? Binenteles ca au nevoie de sclavi sanatosi! Romani, nu va vindeti tara! Ramaneti saraci si cinstiti! Neatarnati ca dacii liberi! Mama Rusie e ce va trebuie, nu UE. Comunitatea Euro Asiatica a lui Putin. Votati PSD si ALDE daca vreti sa fiti stapani la voi in tara. Bine, o sa ramaneti si mai putini dar nu conteaza. Nu o sa mai fiti sclavii EU, o sa curga numai lapte si miere.

  • Stai linistit. Probabil rusii se gandesc deja sa ne trimita din vaccinul lor revolutionar. In avanpremiera chiar, inaintea propriilor cetateni! Cum care vaccin? Ala inventat ieri, functioneaza garantat, nu e nevoie de teste de faza 3! Doar bagati-l in vena si sunati daca mai traiti dupa.

 4. Interesant e că primește și UK. Politicos ar fi să le refuze, că doar ei sunt pe picior de plecare…

 5. La cum sunt administrate medicamentele in tara, chiar ma gandeam ce sens are sa ne dea, că pacienții le-ar fi primit prea tarziu.
  Dar, daca stim ca sunt depozitate la unifarm, m-am liniștit!
  Si euthyroxul e depozitat acolo. De 6 luni de zile nu iese ca sa ajungă in farmacii. Asteapta calea paralela spre tarile care platesc cu 20% mai mult/cutie

 6. pot sa-l arunce direct la gunoi. e apa de ploaie. lasand la o parte faptul ca e extrem de scump, nici nu este eficient. nu scade mortalitatea, doar reduce simptomele si reduce timpul de recuperare pentru cei care oricum se vindecau. si in plus induce toxicitate hepatica si renala semnificativa. deci, no thanks! remdesivir e doar o mare escrocherie!