G4Media.ro

România va primi 2 milioane de teste pentru coronavirus din Coreea de…

România va primi 2 milioane de teste pentru coronavirus din Coreea de Sud. Cumpărător e compania de stat Unifarm

UPDATE: Cumpărătorul este compania Unifarm SA, cu capital de stat, care a încheiat un contract – cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția a 2 milioane de teste de diagnostic molecular (Real Time PCR) pentru coronavirus, a anunțat Grupul de comunicare strategică. Săptămâna care urmează va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200.000 de teste.

Articol inițial: O companie sud-coreeană va trimite în România 20.000 de kituri de testare pentru coronavirus, fiecare dintre aceste kituri putând fi utilizat pentru 100 de teste, transmite agenția de presă Yonhap.

Ministrul de Externe din Coreea de Sud a precizat că ambasada de la București a aflat despre nevoie de teste din România și a pus în legătură autoritățile române cu firma sud-coreeană.

Mnistrul nu a precizat numele companiei care va trimite testele și nici valoarea contractului.

Coreea de Sud a combătut epidemia de COVID-19 folosind detectarea timpurie și testarea pe scară largă a populației și a pledat pentru colaborare internațională pentru combaterea bolii.

Se pare că țara, având o populație de 50 de milioane de locuitori, și-a încetinit semnificativ epidemia; astăzi (18 martie – n. red.), ea a raportat numai 74 de cazuri – o scădere semnificativă de la cifra de 909, înregistrată pe data de 29 februarie. Și a făcut asta fără să închidă orașe întregi și fără alte măsuri drastice, de felul celor care au ajutat China să-ți țină epidemia sub control. “ Coreea de Sud este o republică democratică și considerăm că o carantină strictă nu este opțiunea rezonabilă“, a declarat Kim Woo-joo, specialist în boli infecțioase de la Universitatea din Seul. Succesul Coreii de Sud ar trebui să fie o lecție pentru alte țări, dar totodată și un avertisment: imediat după ce a reușit să scadă numărul cazurilor, țara s-a angajat deja pe calea redresării.

În spatele acestui succes s-a aflat cel mai costisitor și mai bine organizat sistem de testare din lume, dar și intensificarea eforturilor de izolare a persoanelor infectate, la care s-a adăugat depistarea și punerea în carantină a persoanelor cu care au venit în contact. Potrivit paginii web Worldometer, Coreea de Sud a testat peste 270.000 de oameni, ceea ce se traduce prin peste 5200 de teste la 1 milion de locuitori – mai multe decât în oricare altă țară mică, cu excepția Bahreinului.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. O veste foarte buna!

    Sper sa le foloseasca cu cap.

  2. Felicitari, o tara care actioneaza nu blocheaza; desigur cu oameni care stiu de ce sunt in ambasade, in sanatate, in economie, etc.

  3. Trebuie crescută OBLIGATORIU capacitatea de testare! Trebuie observat cu atenție situația din Germania. Joi, aveau înregistrate 13979 de infecții cu coronavirus. Dar doar 42 de morți!!! Spre comparație la nivelul aceleași zile: Franta: 9058 de infecții, și 243 de morți. Spania: 17395 infecții, 803 morți. Germania are in acest moment o capaciate de testare de cel putin 160000 pe săptămâna! Aici e toată treaba! Poți iei toate măsurile de izolare, din lumea asta. Dacă ai o rată mare a mortalității, degeaba. Nu poti forța oamenii să stea în izolare la domiciliu decât pe o perioadă destul de limitată de timp, o lună, două, după aia ce faci?

    • Aici e problema, testarea populației! In Satu Mare nu auzim nimic despre așa ceva…. deși mulți s-au întors acasă!! Ceva ni se pregătește și nouă,dar nu ceva bun!! Vă exploda ,nici nu știm când!! Sunt sigura că stăm pe o bombă!!

  4. Una peste alta, eu tot nu înțeleg cu ce se ocupa Ministerul Sănătății pentru ca nu se vede niciodată nimic!