G4Media.ro

România va pregăti paramedici ucraineni în cadrul programului de asistență NATO

Sursa foto: Telegram / Serviciul de Urgență de Stat al Ucrainei (ДСНС України)

România va pregăti paramedici ucraineni în cadrul programului de asistență NATO

România și-a asumat, în cadrul NATO, un acord de pregătire a paramedicilor ucraineni care include și medicină tactică de intervenție în timp de război, anunță guvernul într-un comunicat de presă.

Valoarea estimată a proiectului este de 450.000 EURO, bani asigurați printr-un fond NATO, iar România va asigura gratuit pregătirea în cadrul centrelor SMURD de la Târgu Mureș și Oradea.

La solicitarea de asistență internațională a Ucrainei privind consolidarea rezilienței naționale în domeniul sănătății publice, Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Raspunsului la Dezastre NATO (EADRCC) împreună cu statul român au dezvoltat un proiect ce presupune pregătirea a 197 salvatori ucraineni din cadrul sistemului național pentru situații de urgență.

Conform Acordului semnat în data de 24 octombrie de reprezentanții DSU/MAI și EADRCC, se va asigura instruirea paramedicilor în cadrul cursurilor de bază și medicină tactică, precum și cele destinate pregătirii instructorilor de prim ajutor calificat.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că “susținerea României o acordăm în modul cel mai direct și oportun și vizează salvatorii de toate categoriile care trebuie să intervină atât la distanță, în spatele frontului, în regiunile lovite de la distanță de lovituri aeriene ruse cât și în linia întâi, acolo unde salvatorii se confruntă cu o gamă de răni și suferințe specifice perioadelor de război și confruntărilor directe cu arme convenționale de infanterie și artilerie. O dată în plus, România își respectă angajamentele și în cadrul Alianței”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Ar fi bine sa pregateasca si POLITISTI si pentru a mentine LINISTEA si ORDINEA in BUCURESTI… ca cei de acum (cel putin „uniformele” de la Sectia 8 Bucuresti) nu sunt decat niste bibelouri fragile care stau pititi si asteapta penisa… pardon, pensia.
    Boschetarii de la intersectia P-ta Iancului, care pana acum racneau non-stop toata noaptea, mai nou fac asta si toata ziua… cand pleaca cel care racneste… vine altul care se preface ca „da combinatii” la telefon … cand pleaca ala, vine unul cu muzica (sa aiba ce sa contempleze oamenii care beau bere in fata nonstopurilor, sub privirile grijulii ale politiei)… cand pleaca ala, vine unul care se ia de trecatori, ii injura si incearca sa le ia telefoanele mobile… cand pleaca si asta, vine inapoi primul, ca a „facut rost de bani”… „de undeva”… si ciclul de 24 ore incepe din nou.

  2. Hahahahaha!
    Păi pe vremea pandemiei s-a văzut calitatea și organizarea actului medical!

  3. Îmi plac cârcotașii ăștia de pe net care cred că părerea lor e miezul din gogoașă. Cred că nu mârâie în fața nevestelor și vin aici sa ne spună neapărat părerea lor.

  4. Aia au mai multa experienta in medicina de razboi decat puisorii nostri.Poate invers invatam noi de la ei. Hai MASH