G4Media.ro

România urcă pe locul 5 la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete…

România urcă pe locul 5 la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024, cu două medalii de aur și două de argint

România a obținut locul 5 pe națiuni la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024 și locul 2 în rândul statelor europene, cu două medalii de aur și două medalii de argint. Elevele din lotul olimpic al României sunt Aida Mitroi de la ICHB, Gabriela-Mădălina Pîrvulescu de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, Mara-Ioana Zaharia de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați și Ana-Gabriela Cîrjea de la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara. La competiția de anul trecut, România s-a clasat pe locul 3 în Europa și locul 6 în lume.

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024, desfășurată în perioada 11-16 aprilie 2024 în Georgia, au participat 212 eleve din 54 de state europene și invitate. În fiecare an, organizatorii invită la olimpiadă și state din afara Europei. Olimpicii au avut de rezolvat 6 problemele în 2 zile de concurs. În fiecare zi de olimpiadă, concurentele au avut la dispoziție 4 ore și 30 de minute pentru a rezolva cele 3 probleme.

Potrivit clasamentului oficial, România s-a clasat pe poziția a doua în Europa, după Ucraina, și pe locul cinci în lume după Statele Unite ale Americii, Australia, China și Ucraina. Țara noastră este urmată în top de Turcia, Canada, Germania, Japonia (vezi mai jos clasamentul integral de la EGMO 2024).

Elevele olimpice la matematică din lotul României la EGMO 2024:

  • Aida Mitroi a câștigat Medalie de Aur – este elevă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB) și a absolvit cursurile Școlii Gimnaziale „Take Ionescu” din Timișoara
  • Gabriela-Mădălina Pîrvulescu a obținut Medalie de Aur – este elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova
  • Mara-Ioana Zaharia a obținut Medalie de Argint – este elevă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați
  • Ana-Gabriela Cîrjea a câștigat Medalie de Argint – este elevă a Colegiului Național „C. D. Loga” din Timișoara

Citește pe Edupedu.ro subiectele de la EGMO 2024 și rezultatele pe țări

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. De ce trebuie sa fie olimpiada la mate ptr fete? Iti trebuie OO ca sa stii (sau nu) mate? Inteleg pe categorii de varsta dar nu pe sex.