G4Media.ro

România trimite în Republica Moldova sub formă de ajutor umanitar încă un…

România trimite în Republica Moldova sub formă de ajutor umanitar încă un lot de peste 100 de mii de doze AstraZeneca

România va trimite sub formă de ajutor umanitar înca 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova, anunță Guvern. România a trimis până acum în Republica Moldova peste 350 de mii de doze de vaccin sub formă de ajutor.

Redăm mai jos integral comunicatul Guvernului:

”La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 27 mai a.c., Hotărârea de Guvern pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Prin acest act normativ se aprobă acordarea unui nou ajutor umanitar, cu tilul gratuit, pentru Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății în cadrul Programului Național de Vaccinare și livrate de către Compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului celor 100.800 de doze în Republica Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Ba da nu e rusine lui catu sa trimite acele serurui,cu sanse mai mari de reactii advesre,macar daca le dadeam 50.000 de pfizer .(((

  • Atenție, postac la orizont! Vaccinurile Astrazeneca nu au „șanse mari de reacții adverse”, ci șanse foarte mici de reacții adverse grave (cinci la un milion), adică e mult mai probabil sa murim într-un accident de circulație decât sa avem o reacție adversa gravă la vaccin.

  • Postăcuț haurifer mai documentează-te înainte să deschizi gura/tastezi : UK – la 309 persoane din cele 33 de MILIOANE vaccinate cu AZ au apărut cheaguri de sânge. Dintre acestea 56 au decedat. Fă tu calculul în procente că ești băiat de băiat……

  • Vaccinurile astra zeneca au fost folosite si in Romania.Esti tu specialist de te bagi ca musca in curul calului.

  • @MOARTEA IN VACANTA – Ai di capu’ tau… Daca taceai filosof ramaneai!

 2. Ajutor umanitar inseamna gratis. Daca nu doresc nu primesc. Cine nu vrea AZ sa nu faca. In RO avem luxul de a alege. Moldova nu are acest lux

 3. mă bucur să văd că în ciuda eforturilor postacilor hauriști și alți abonați la țâța socialistă a mamei răsiia (aia din care curge lapte putinist) sunt din ce în ce mai mulți români de pe ambele maluri de Prut care decid să se apere și, în plus, o fac cu decență și informații factuale. Fain!