G4Media.ro

România și Serbia vor semna un acord care vizează autostrada Timișoara –…

Sursa foto: Pixabay

România și Serbia vor semna un acord care vizează autostrada Timișoara – Belgrad / Valoarea studiul de fezabilitate trece de 14 milioane de lei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a avut o întâlnire de lucru cu partea sârbă, la Moraviţa, despre construirea viitoarei autostrăzi Timişoara-Belgrad, informează Agenția de presă Rador.

Sorin Grindeanu a precizat că acordul între cele două părţi va fi semnat la sfârşitul lunii martie, pentru a intra în etapele următoare ale proiectului.

“Spuneam în urmă cu două săptămâni că mai există câteva lucruri care trebuie să fie depăşite pentru ca proiectul să intre pe făgaşul normal, să putem face licitaţia pentru execuţie şi să intre în etapele următoare. Au fost depăşite, iar în următoarele două săptămâni urmează să se finalizeze acordul bilateral dintre România şi Serbia, astfel încât la vizita mea de la sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie, pe care o voi avea la Belgrad, să pot semna acest acord bilateral cu omologul sârb, iar ultimele semne de întrebare legate de realizarea acestui proiect să fie înlăturate şi să intrăm în linie dreaptă pentru realizarea lui”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a garantat că drumul de legătură între cele două oraşe nu va fi unul de tip expres, în partea română, cu câte o bandă pe sens, ci va fi o autostradă.

Valoarea studiul de fezabilitate trece de 14.000.000 de lei şi este finanţat prin POIM 2014-2020, cu 85% contribuţie UE şi 15% contribuţie proprie. Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 32 de luni.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Spre Viena avem via Budapesta.Mai spre Belgrad si va salutam !
  Sa fiti sanatosi, voiosi si sa nu duceti lipsa de manele turcesti, litoral bulgaresc si rusi!

 2. Gresit. De la SF pleaca proiectul.
  Altfel iar se surpa totul.
  Sunt studii geotehnice sa stii ce tehnologie si ce materiale folosesti.
  De turnat asfalt peste namol o stiu multi primari.

 3. Talharul Ghita a furat mai mult din Romania.

 4. Asa grindene da cu fumigene esti bun de primar la timisoara 🙂