G4Media.ro

România se află pe locul al doilea „all times” în Hall of…

sursa foto: Facebook/ Sorin Cîmpeanu

România se află pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii, anunță Sorin Cîmpeanu

România se află pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii, a anunţat duminică ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Un rezultat excepţional care urcă România pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii! Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie/jud. Hunedoara) = lotul olimpic de Informatică al României. M-am întâlnit cu aceşti elevi fabuloşi, în urmă cu trei săptămâni, in aeroport, la întoarcerea de la CEOI2022, unde au câştigat tot ce se putea câştiga: 4 medalii + locul I pe echipe. Acum, la Olimpiada Internaţională de Informatică (ediţia 2022 – Indonezia), în aceeaşi formulă, dar coordonaţi şi însoţiţi de prof. Marius Nicoli (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”) – Team Leader şi Andrei-Costin Constantinescu (ETH – Zurich, fost medaliat olimpic), au reuşit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume (din 90 de ţări participante)”, a scris Cîmpeanu pe Facebook.

Potrivit ministrului, se cuvin mulţumiri tuturor celor care, de-a lungul anilor, au făcut posibilă o astfel de performanţă: elevi, profesori, părinţi, fiind un efort structurat, conjugat, centrat şi orientat către excelenţă, un efort încununat de succes.

Mulţumirile şi felicitările mele se îndreaptă spre toţi cei implicaţi în obţinerea acestor rezultate excepţionale! Mulţumiri Societatea pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică. Încă o dată rezultatele de la această ediţie, pentru că merită ţinute minte:
* Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur
* Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de argint
* Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie) – medalie de argint
* Andrei-Robert Ion – medalie de bronz (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
* locul al doilea în istoria Olimpiadei Internaţionale de Informatică în clasamentul pe medalii
* locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume la ediţia curentă!”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

El a reafirmat că are încredere în proiectul „România Educată”.

„Cred într-o Românie Educată în care toţi copiii şi tinerii să aibă acces la o educaţie de calitate şi cred într-o Românie a performanţei prin muncă şi dedicare. Cred în justul echilibru între Excelenţă şi Echitate!”, a concluzionat ministrul Educaţiei.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Or fi ei multi tineri capabili dar tre’ să facă ciocu’ mic că noi suntem la putere !

 2. @campeanu (ministru??),si care a fost contributia voastra? Ca avem copii destepti,se stie,ca nu faceti nimic pentru ei,se stie,ca scolile stau sa se prabuseasca peste ei,se stie. Si se mai stie ca n-or sa ramana in tara…atata timp cat voi o sa numiti in functii pe toti repetentii natiei. Este inutil sa va spun „SA VA FIE RUSINE”,ca nu cunoasteti sentimentul,IPOCRITILOR

 3. Felicitari copiilor!
  Nu stiu de ce oracaie aceasta informatie un USList ca ei nu au nicio contributie, doar i-au facut pe multi tineri capabili sa plece din Romania 🙁

 4. Asta este România educată? Elita susținută de părinți cu bani grei la meditații? Cât înseamnă? 0,0… dintre elevii acestei țări? Și cu restul ce facem?

 5. Sa te lauzi ca politician pentru performanta individuala a unor tineri, tu ca stat avand printre cei mai rusinosi indici de informatizare, inseamna sa fii mafiot…

 6. Pai si care este legatura cu el? Sau cu ministerul? Sau cu guvernele Romaniei din ultimii 30 de ani? Tot ce se face bine in Romania se face de catre cetateni carora li se pun piedici de catre propria administratie corupta. De exemplu el, ministrul Campeanu si guvernul lui promoveaza nu meritocratia, ci plagiatul.

 7. Doar un gun01 de om poate sa se laude cu performanta unor tineri super inteligenți. Dragi politicieni, voi nu aveți nici un merit, voi doar veniți cu idei de distrugere a sistemului de învățământ. Nu aveți nici un proiect de susținere pentru acești copii și pentru toți ceilalți copii din România. Dar cum ar putea sa vina cu idei o persoana care habar nu are, pe care nu îl ducea mintea decât la furtul banilor din minister. Felicitări dragi copii, felicitări dragi părinți!

 8. Ar face bine sa si vada de minister, sa faca o reforma, nu sa se agate de munca unor romani care s au straduit sa ajunga in top fara niciun sprijin din partea majoritatii guvernelor care au lucrat strict impotriva cetatenilor tarii. Rusine sa va fie parazitilor! Sa se aleaga praful de tot ce aveti in urma hotiilor voastre!

 9. Degeaba daca fac ‘outsourcing’. IT-ul romanesc e in paragini.

 10. La noi, intreaga Romanie e un ‘Segfault’.

 11. felicitari copiilor!dar cum poate fi un factor de progres al tarii cand suntem condusi de o clasa politica de hoti,loaze,ipocriti,ticalosi,mincinosi,care de acum sunt o casta,iar patrunderea in aceasta casta e imposibila pentru acesti copii inteligenti si muncitori!harnicia,cinstea si inteligenta sunt atribute pe care nu trebuie sa le ai daca vrei sa ajungi in aceasta casta!cat despre campeanu,un fost psd-ist,acum la pnl ,un politruc de 2 lei gramada!