G4Media.ro

România, printre țările din UE cu cel mai scăzut nivel de încredere…

Foto: MApN

România, printre țările din UE cu cel mai scăzut nivel de încredere a populației în armată

69% dintre români au încredere în armata națională, potrivit unui sondaj Eurobarometru realizat în aprilie/mai anul acesta. Este una dintre cele mai scăzute rate de încrede din Uniunea Europeană, media UE fiind de 74%.

Încrederea românilor în armată a crescut cu 7 puncte procentuale față de anul trecut, când era de doar 62%.

Singurele țări în care cetățenii au un nivel mai scăzut de încredere în armată decât în România sunt Bulgaria (52%), Cipru (68%), Ungaria (61%), Malta (66%) și Slovacia (61%).

Țările cu cea mai mare încredere în armată sunt Finlanda (95%), Suedia (88%), Franța și Lituania (câte 81%).

În ceea ce privește țările din jurul UE, cel mai mic nivel de încredere în armata națională e în Republica Moldova, cu 32%, potrivit sondajului Eurobarometru citat.

Citește aici sondajul Eurobarometru integral

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. 85% din romani au votat sosoaca, aur si psdnludmr, deci nu ma surprinde naivitatea poporului roman … stai sa vezi cand militarii vor fi primii care vor trece granita in caz ca apar rusii pe la granita , pentru ca ei stiu cel mai bine putregaiul din interior , ce ridicata o sa fie increderea

  • @AndreiB – Nu chiar, 85% din 50% de alegatori e mai corect… Cei care n-au votat, ce sa zic, sa fie de capul lor, numai ca nu e numai de capul lor, e de capul tuturor.

 2. Viktor Orban e de vina !

 3. Urăsc când comentariul pur și simplu nu este luat în considerare și nici măcar nu este moderat. Opinie e liberă ! Și nu am spus nimic jignitor.

  • Probabil daca zici ceva de rau de falnic armia romana ca din propaganda totul e minunat.

  • @ Brian – Verifica si in interiorul cuvintelor. De exemplu, cuvintele p0p0rul sau man1pul@t nu trec de filtru.

 4. Aia care au incredere in armata probabil ca n-au avut tangente cu institutia. O armata care n-a luptat nicaieri; din propaganda totul e minunat.

 5. Concetățenii cu încredere în armată nu au vazut documentarul de la Recorder. Se intampla și aici aceiași deprofesionalizare cu lipsă de recruti, cadre cu experiență și echipament de calitate. Ferească-ne sfântul în caz de război! Mă tem că generalii de carton sunt primii care isi vor lua zborul alături de toate celelalte VIP-uri care vor pleca cu tot cu averi. Vor rămâne săracii, cîtiva rezerviști și soldati profesionisti să ne apere… aver

 6. Nu confundati armata cu cei cativa plagiatori. Sunt oameni care isi iubesc tara si care si-ar da viata, pentru toti locuitorii, sosoci, pnl-isti, psd-isti, luptatori cu mouse-ul pe internet, pareristi, samd. Daca ar ataca cineva tara sunt sigur ca multi din cei care zic ca ar fugi ar veni in primele randuri sa lupte. Parerea mea!