G4Media.ro

România primește luni cea mai mare tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, de…

România primește luni cea mai mare tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 1 milion de doze

România va primi luni cea mai mai mare tranşă de vaccin, de 1.091.610 doze, produs de Pfizer BioNTech, potrivit unui anunţ al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„România va primi cea mai însemnată tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 1.091.610 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, se arată într-un comunicat al CNCAV transmis AGERPRES.

Dozele vor fi distribuite la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 713.700 doze, Centrul Regional de Depozitare Braşov – 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj – 105.300 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 87.750 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 67.860 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 7.913.159 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.184.534 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

CNCAV a mai informat că 559.200 doze de vaccin Vaxzevria, produs de AstraZeneca, intrat în ţară duminică, va ajunge luni la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

„Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, se arată în comunicatul CNCAV transmis AGERPRES.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie 792.026 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Vai de capul nostru, in Occident se sta la coada pentru vaccin iar romanii, urmasii geto-dacilor, stau la coada la Antena 3 si o asculta pe Sosoaca Anti-vaccin. Evul Mediu !

 2. Acum aveti marea ocazie sa faceti,curá!

  • @YoYo,
   Ai unghiuțele alea false prea lungi și ți se agață accidental în VIRGULĂ? 🙂
   Șezi blând, tu rămâi la categoria de vârstă 0-12 ani, acolo încă ești în siguranță, nu te vaccinează nimeni. 😉

 3. Etc,poti sa faci burtá,bá de vaccin!
  Obsedat de seringa,babuin!

 4. Etc,iti cedez si doza mea,poate te saturi,babuin!

 5. Etc,cu siguranta ai trecut peste 12 ani,dar
  degeaba!Foamea ta congénitala de ser e insatiabila!Iti cedez si doza mea,babuin in probé!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.