G4Media.ro

UPDATE: România, posibilă candidată pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Tineret, ediția de…

UPDATE: România, posibilă candidată pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Tineret, ediția de iarnă 2028

UPDATE 2: Este vorba despre candidatura României pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2028, potrivit unui comunicat al Comitetului Olimpic și Sportiv.

UPDATE 1: În 2028 nu sunt programate Jocuri Olimpice de Iarnă, după cum arată educatieprivata.ro. Următoarele ediții sunt în 2026 în Italia și apoi în 2030.

Articol inițial: Șefii Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) i-au prezentat marți premierului Nicolae Ciucă inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028, potrivit unui comunicat al executivului.

Este pentru prima oară când o astfel de ipoteză e lansată în spațiul public, în condițiile în care infrastructura pentru sporturi de iarnă din România este mult subdezvoltată. Spre exemplu, Bucureștiul nu are un patinoar public.

Premierul Ciucă a discutat marți cu președintele COSR, Mihai Covaliu, și secretarul general al COSR, George Boroi, alături de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.

Cei patru oficiali au discutat despre pregătirile pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing care încep în 4 februarie și despre starea infrastructurii sportive de performanță.

 • Comunicatul oficial al Guvernului:

(Sursa foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. De mult n-am mai râs cu zgomot la mijlocul zilei!… :)))))))))))))))

  • Asta mi s-a întâmplat și mie 😂.
   Ce naiba au fumat acolo la COSR?

  • e la fel de amuzanta stirea ca si declaratia lui Rares B cu eliminarea pensiilor speciale :)))). Baietii de la COSR au trecut pe iarba.

 2. In ritmul in care fura astia noi nu o sa mai existam ca stat in 2028. Ce viseaza astia, Olimpiada! Facem noi una locala cu Bulgaria si parti din diaspora moldoveneasca, tara fiind inglobata deja in Imperiul tarist. Scopul fiind sifonarea de banid e la buget intr-un mod mai putin ostentativ. Cam ca la sarbatorirea centenarului de la 1918 si Ziua lui Eminescu.

 3. cai verzi pe pereți! :)))))

 4. wooo…wooo…bai, usor cu pianul pe scari…

 5. Va rămâne totul ca la Sarajevo, în paragină. Dar șpăgile grase vor fi luate și asta e tot ce contează în țara nimănui.

 6. Sânt ei siguri că în 2028 va fi zăpadă? Cred că e un risc prea mare. Sau mai sânt pe undeva nişte bani de sifonat…..apropo încrederea in Ciucă e zero, un pic mai mare ca in Johannis. DUPĂ ….. PILEANU!!!

 7. Ba, ejdi nebun, Ciuca are un razboi dupa colt si lui ii arde de initiative fantasmagorice. :((((((((((
  Adica in mai putin de 6 anisori Romanika trebuie sa produca infrastructura necesara, acum , in 2022, Romanika n-are nicio partie de bob, n-are patinoare, n-are sportivi, n-are drumuri, n-are nimic, dar epoletul se crede ceasca.
  Treziti-l dreak si aduceti-i aminte ca e putinel prin zona, ca avem covideala la greu, pe toate drumurile si economia face implozie acusica.

 8. Daca presedintele COR are o asemenea „idee” este GRAV . Nu mai avem scapare

 9. da, si la noi in CLuj s-ar putea face ceva. Super statiunile Baisoara si Belis sunt pregatite, iar metroul va fi gata pana atunci pentru milioanele de turisti.

 10. Buna gluma asta. Vrabia malai viseaza.

 11. Ne lipseste doar o trambulina mare pentru sarituri. Daca se face, de ce nu?

 12. am si eu o intrebare: cand va fi nominalizat soborul de pre(h)oti pentru sfintirea deschiderii olimpiadei? va fi si mache?

 13. Da, pe pista de bob de la Sinaia sa se tina toata olimpiada.

 14. Ideea s-a mai vânturat când au fost proiectate hotelurile din zona Lotru Voineasa (nu toate construite).
  Bugetul nu e mic, iar ritmul de realizare a patinoarului din București e descurajant.

 15. Decuplati total de la realitate. Asta pe langa faptul ca iernile la noi sunt o gluma.

 16. Noaptea mintii…

 17. I-umor!
  De la ludovic Orban ar fi fost de înțeles asemenea idei, omul amesteca berea cu tăria. Și de la Florin citu era explicabil ca amesteca nara cu vena.

 18. Nebunilor, in 2028 sunt Jocurile Olimpice de Vara de la Los Angeles. :))))))))))))))))))))))
  Voi candidati pentru ceva ce NU exista? :)))))))))))))))))))))))))https://en.wikipedia.org/wiki/2030_Winter_Olympics

  Ia uite aici cine ar vrea sa candideze pentru JOCURILE OLIMPICE DE IARNA DIN 2030:
  Spania- Andorra – Franta in Pirinei
  Vancouver – Canada
  Sapporo – Japonia
  Ce sanse are Romanika?

 19. Noroc ca in 2028 nu se organizeaza jocuri olimpice de iarna. Urmatoarele editii sunt programate in 2026 (Milano) si 2030.

  • Ca sa vezi, e un nou fake marca G4. Comunicatul vorbește despre JO de Iarna pentru Tineret (Youth Olympic Games).

  • pai nu e deloc fake, doar nu e specificat de care JO e vorba.

  • @Gogu: tu minți cu nerusinare, site ul oficial al guvernului epoleticesc vorbeste de Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028, care nu există. Nu scrie de niciun tinerete, v-au trimis ăștia să dreagă tampenia.

  • Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria și a avut ca teme de discuții participarea Echipei Olimpice Team Romania la JO Beijing 2022, proiectul de sustenabilitate Complex Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani, candidatura României pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret, ediția de iarnă 2028 și strategia propusă în perspectiva participării României la Jocurile Olimpice de vară Paris 2024.

 20. Noi nu avem nici patinaj artistic, nici viteză, nici hokey, nici ski, nici snowboard, nici sărituri cu schiurile, nici cu placa, nici coborâre, nici slalom, nici bob, nici sanie, nici biatlon, nu avem chiar nimic. Suntem singura țară din Europa fără patinoar și fără participanți la campionatele de patinaj artistic, europene, mondiale sau turnee de orice fel.
  Bine că ne umflam in pene.
  Ar fi comic sa citim vreun titlu cum că organizam Turul Franței sau mai știu eu ce, noi care nici cicliști nu avem de loc.

 21. Iar eu posibil finalist la 100 metri garduri.
  Normal la tineret, ca doar am implinit decenii ani, multumesc!

 22. Ar putea fi bancul anului, sigur este bancul lunii.
  Coreea de Sud a câștigat dreptul de organizare al ediției din 2024 cu bazele sportive care au fost utilizate la Olimpiada mare din 2018. În 2020 această Olimpiadă s-a ținut la Lausanne.
  Nouă ne trebuie zeci de ani ca să construim infrastructura necesară. Și să facem rost de niște munți de vreo 3000 m pentru situația în care va fi nevoie de zăpadă artificială.
  Penibilă țară, cu conducători penibili în toate domeniile !