G4Media.ro

România, împânzită de gunoaie. 18 depozite ilegale de deșeuri descoperite într-o singură…

România, împânzită de gunoaie. 18 depozite ilegale de deșeuri descoperite într-o singură comună din Giurgiu

18 depozite ilegale de deșeuri și gunoaie, detectabile și în imaginile de pe satelit, au fost descoperite și documentate în comuna giurgiuveană Vânătorii Mici de Florin Naidin, președintele filialei locale a USR.

Majoritatea depozitelor de gunoaie se află pe marginea râurilor Argeș și Neajlov.

Depozitele ilegale conțin deșeuri din construcții, materiale plastice (mai ales peturi), animale moarte intrate în putrefacție. ”Persoanele care le-au aruncat nici nu s-au sinchisit să îndepărteze crotaliile (plăcuțele de identificare ale animalelor) în baza cărora se poate afla imediat proprietarul acestora, dovadă a indiferenței autorităților la aceste fapte, ca să nu spunem a complicității”, arată Florin Naidin.

Acesta arată că în 2018 a sesizat Garda de Mediu în legătură cu excavările și depozitul de deșeuri creat în urma excavărilor de la podul peste Neajlov din sat, iar instituția a dispus ecologizare amplasamentului. Rezultatul? Primăria comunei Vânătorii Mici a îngrămădit tot gunoiul în groapă și a pus deasupra pământ.

Vezi aici mai multe imagini și amplasarea exactă a depozitelor ilegale de gunoi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Foarte bun si binevenit semnalul!
  O precizare: Bucuresti si Giurgiu nu sunt = Romania.

  • Veniti in Suceava sa vedeti cum se primesc ilegal gunoaie la fosta groapa de gunoi a orasului aflata in mijlocul orasului, pe Valea Sucevei si cum sunt arse gunoaiele (mai ales noaptea) si e intoxicata populatia. La fel incineratorul aflat in apropiere e pornit noaptea si scoate un fum gros si urat mirositor care intoxica si el orasul.
   Si fabricile aflate in aceeasi zona, pornesc noaptea utilajele care produc un fum si un zgomot puternic ce deranjeaza populatia de la blocurile din zona.
   Noaptea in Suceava nu poti deschide fereastra din cauza fumului, mirosului si particolelor aflate in suspensie.
   Iar primarul si autoritatile statului nu fac absolut nimic

  • Pe cat punem pariu ca genul asta de treaba este in majoritatea Romaniei.
   Tind sa spun ca in 85% din tara este la fel.

  • Ne trebuie o harta nationala in care oamenii sa semnaleze prezenta depozitelor ilegale de gunoaie. Astfel, putem avea viziunea de ansamblu.

   PS.
   Info Raportul 2019 (Decembrie) al Agentiei Europene a Mediului – Starea Mediului in UE: https://www.eea.europa.eu/soer-2020/
   In rest, sunt tot felul de rapoarte legate de desurile solide, nu le mai dau ca sunt multe si fiecare poate cauta. (keywords: municipal solid waste; solid waste; European union; solid waste management, etc) Dar daca nu exista o cartare a depozitelor ilegale, nu avem punct de plecare pentru solutii. Si nu este greu de facut o aplicatie unde sa poata fi semnalate si inregistrate depozitele ilegale – s-au facut pentru multe aspecte, se poate face si pentru asta.

  • Eh , te înșeli amarnic. Fenomenul, chiar dacă nu cu aceeaș intensitate, e prezent în toată România.
   Gunoiul ne unește

  • Columnule, spui ca ma insel amarnic dar nu pari sa realizezi ca diferentele cantitative indica diferenta calitative asupra oricarui fenomen, inclusiv acesta. Hai sa abandonam vorbirea la intamplare si sa ne uitam la fenomen – este o invitatie pt toata lumea. Aici este un inceput: https://scholar.google.com/scholar?hl=en&as_sdt=0%2C5&q=illegal+solid+waste+dumping&btnG=

  • Alte info practice, pentru a intelege fenomenul si a avea o idee de baza despre diverse abordari in lume (precizare: intelegerea fenomenului face parte din practica; in eforturile de rezolvare a unei probleme, nimic nu este mai practic decat intelegerea acelei probleme):
   https://en.wikipedia.org/wiki/Illegal_dumping

 2. Pai normal ca e impanzita, s-au intors toate de pe Italia… Sa vezi cand or veni si alea de pe Spania si Anglia inapoi in tara “de cacat”, in care pesedeul si ciumele le-au furat viitorul copilasilor…

  • Aoleo, au intrat în panică zbu-ciumatii asistați ai mafiei PRO-PSD-ALDE, că vin alte „gunoaie” peste ei în „groapa de căcat” unde sălășluiesc și de unde produc „opiniile diferite”.

  • Bai miz…erie si rest uman, nu mai bine te iei tu cu mainile de k…ur si te dai de pamant, bei? Pomanagiule! Te-ai invatat la galeti rosii si acum le vrei si p-alea galbene? Amar atule, saracie care esti! Mars la munca bei tar.a.toare! Nu mai posta toate emanatiile sulfuroase pe aici ca nu mai tine bei! Dute la haznale ca acolo te primesc aia cu bratele deschise bei si spune-le si lor sa faca exact ca tine, sa se dea cu k..rul de pamant poate le vine creierul inapoi de unde le-a picat bei, amaraciune ce esti!

 3. Din păcate, situația nu este singulară, pe tot teritoriul țării pot fi întâlnite astfel de peisaje apocaliptice. Problema protejării mediului este ultima preocupare a nemernicilor de politicieni și a cetățenilor iresponsabili, care contribuie din plin la dezastrul ecologic de la nivelul statului nostru. Deși există un Minister al Mediului și nenumărate structuri în subordinea sa, controalele și impunerea unor măsuri menite a proteja mediul înconjurător lipsesc cu desăvârșire. Așa cum pădurile sunt rase sub stricta supraveghere a ocoalelor silvice, la fel și depozitarea deșeurilor, aruncarea gunoaielor peste tot este controlată atent de instituțiile din subordinea Ministerului Mediului, iar rezultatele se văd. Sunt plătite zeci de mii de angajați, dar fără a face nimic în acest sens. Avem instituții de profil numai pentru a le bifa și pentru a fi angajate rudele, pilele și cunoștințele mai marilor vremii. Cum vă imaginați că problema mediului este una importantă pentru niște autorități care nu sunt capabile să facă nimic, să inițieze vreo reformă, să aplice măsuri la nivel restrâns pentru a rezolva situații multmai simple. Protejarea mediului presupune inițierea unor strategii ample, cu planuri concrete de acțiune, care ar urma să mai fie și implementate, de către cine? De niște unii cărora chiar nu le pasă de subiect, asta în practică, în teorie toți sunt foarte alarmați și dispuși să ia măsuri. Pentru a conștientiza dezastrul în privința mediului înconjurător este suficient să ne uităm la defrișări și la felul în care arată albiile râurilor de la nivelul țării noastre, barometre suficient de grăitoare în acest sens. În loc de păduri, avem câmpuri golașe, iar peste tot unde te uiți, gunoaiele zac depozitate la fiecare pas. Nepăsarea și indolența noastre ne vor costa scump de tot, când vom conștientiza, va fi prea târziu.

 4. wow..am descoperit apa calda
  alta „senzatie” care va aduce trafic pe ziarele online si apoi va disparea fara nici-o rezolutie..

  • De parca e meseria ziarului online sa facă curățenie. Vezi ca pentru alea plătești taxe și impozite, la stat, asa ca, dacă vrei sa te rătoiești la cineva, ceartă-te cu statul, nu cu g4media. ro ?

 5. Ia vedeti la Sinaia, pe ocolitoare, dezastru! Munti de gunoaie se vad din DN1, tone intregi aruncate prin padurea aia! Si suntem la Sinaia, valea prahovei!

  Mizeria este peste tot in tara asta!
  Poate la Oradea, Sibiu, Cluj … sa fie mai putina!

 6. Suntem o țară de barbari nespălați, mizerabili, amestecați cu ȚIGANI, unguri, turci …Ne ducem zilele într-o indolență și o trecere ștearsă pe drumul istoriei…
  Incultura, lipsa educației, a respectului față de mediu, față de orice si oricine…O țară de imbecili navetiști în UE, prostituați ai propriei nemernicii !

  • Vorbesti ca un rus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.