G4Media.ro

România este prima țară europeană în care Iranul va exporta servicii de…

România este prima țară europeană în care Iranul va exporta servicii de inginerie pentru industria gazelor/ Un memorandum semnat între cele două țări prevede construția de linii de transport și rezervoare de stocare

Iranul și România au semnat un memorandum de înțelegere în baza căruia Republica Islamică urmează să furnizeze României servicii de inginerie pentru industria gazelor, a informat marți IRNA, citată de Tehran Times și Rador.

După cum s-a raportat, MOU a fost semnat între compania iraniană de inginerie și dezvoltare a gazelor și compania românească Gaz Vest.

În baza memorandumului de înțelegere menționat, Iranul urmează să coopereze cu România la construcția de linii de transport al gazelor naturale, instalații de creștere a presiunii și dezvoltarea rezervoarelor de stocare a gazelor în țară.
România este prima țară europeană către care Iranul va exporta servicii tehnice și de inginerie.

După cum a afirmat șeful companiei iraniene de inginerie și dezvoltare a gazelor, Reza Noshadi, scopul semnării acestui memorandum este, de asemenea, de a studia oportunitățile de investiții comune și de a interacționa în alte domenii, cum ar fi construcția de rafinării și centrale electrice.

În cadrul acestui memorandum de înțelegere, se va forma, de asemenea, un grup de lucru comun pentru a face schimb de cunoștințe, expertiză și experiență ale părților în domenii comune de lucru.

În ultimii câțiva ani și mai ales după reimpunerea sancțiunilor americane asupra economiei iraniene, țara a luat măsuri serioase pentru a-și stimula exporturile care nu se bazează pe petrol și pentru a reduce dependența de petrol.
În acest sens, politica Republicii Islamice nu s-a limitat la creșterea exporturilor de produse nepetroliere, țara fiind, de asemenea, hotărâtă să extindă exportul de servicii tehnice și de inginerie.

Pe baza datelor furnizate de Asociația Exportatorilor iranieni de Servicii Tehnice și de Inginerie, Iranul are potențialul și capacitatea de a exporta servicii tehnice și de inginerie în valoare de 25 de miliarde de dolari pe an.
Având în vedere potențialul uriaș al țării în acest domeniu, stimularea unor astfel de exporturi ar fi un avantaj pentru extinderea comerțului exterior al țării.

Potrivit fostului șef al Organizației pentru Promovarea Comerțului (TPO) din Iran, Hamid Zadboum, TPO s-a concentrat pe îmbunătățirea exporturilor de servicii de inginerie și tehnice către țările vecine, precum și către China și India.

Sursa: Tehrantimes/ Rador/
https://www.tehrantimes.com/news/469191/Iran-to-export-engineering-services-to-Romania/czaharia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Au fost vremuri când România a fost prima țară exportatoare de gaze naturale din Europa.

  Acum suntem o colonie.

  • Așa e, leprele de ruși au distrus totul pe aici prin oamenii lor de influență.

  • Se răsucește Ceaușescu în mormânt… unde pe vremea lui trimitea ingineri prin Africa și tarile Arabe sa le construiască ălora sonde și altele.. acum vin ăștia sa ne învețe.. jos am ajuns în 30 de ani de hoție..
   Hai cu romanica educata nene dulapule, între 2 partide de golf și un premiu pentru cel mai puturos președinte poate mai misti ceva. Termini mâine poimâine și al doilea mandat și ai rămas doar la primul pas din pas cu pas…

  • Tot cu aceeasi mentalitate invechita ati ramas, sa stam si asteptam totul de la comandantul suprem.

  • Pai nu trompetele rusesti au sprijinit masiv protestele cand a fost vorba de prospectarea si exploatarea gazelor de sist in Romania? Eram acum exportatori neti…

  • Nu dulapul este de vina ca voi nu ați mers la școală. Nu dulapul este de vina ca voi comuniștii ați distrus tara. Nu dulapul este de vina ca voi psd-ul ați vândut tot. Doar atât poți tu sa intelegi, doar dulapuri…

 2. In țara noastră s-au făcut o mulțime de invenții in domeniul petrolier și am ajuns acum sa importam tehnologie de la Iran. Vai de noi ce jos am ajuns.
  O mai fi mult până la fund?

 3. Ce, gata, s-a fâsiit traditia scolii romanesti de petrol și gaze de la Ploiești?! Vai de capul nostru!

  • Nici școală nu mai este ce a fost.La Ploiesti se pregăteau specialiști din aproape toată lumeal.Ce am fost și ce am ajuns in era României educate și a lucrului bine făcut! Cei mai buni specialiști pleacă în străinătate.

  • Si specialistii de pe Marte tot la Ploiesti se pregateau. In 89 existau discutii cu unii de dincolo de marginea sitemului solar, dar din cauza revolutiei a picat toata treaba.

 4. Sper ca la schimb nu vom oferi uraniu.

 5. PUSCA SI CUREAUA LATA….

 6. E bine, pana acum 32 de ani construíam la greu în tarile din orientul mijlociu tot ce înseamnă industrie de petrol și gaze. 32 de hotie și iliesci ne-au distrus complet. Bine ca l-a omorât pe Ceaușescu sa nu ne spună adevărul despre jigodia numita Ion Iliescu, al doilea cel mai mare trădător după iohannus.

 7. Nu pot sa cred asa ceva. ISPE si IPIP se taraie cu o mana de angajati sa mai prinda cate un proiectel pe piata romaneasca unde cu greu faci proiecte profitabile si astia vor sa importam servicii de inginerie dintr-o tara in care procentul de vorbitori de engleza este infim (din cauza cenzurii si internetului limitat). Dar ce sa ma mai mire…. Totul in tara asta e facut la misto iar fraiele sunt trase de fosta securitate comunista si vlastarele lor mai tinere cu doctorate la misto si studii prin strainatate facute sa ia ochii la prostime.

 8. S-au inversat rolurile.

 9. Chestia asta o sa aduca Romaniei probleme de imagine, in relatia cu SUA…

  • Gaz Vest e o companie privată, la care este acționar minoritar și o firmă din SUA. Au făcut un MoU împreună cu o firmă privată iraniană care nu este supusă niciunui fel de embargou sau sancțiune americană. Deci ce fel de probleme de imagine aduce?

 10. Era cazul, ca noi nu ne mai pricepem.
  Ati uitat sa spuneti si cine a luat mita pentru gogomania asta.

 11. ne dă voie să ne jucăm in părculețu’ de sonde si rafinării cu embar-găozaru’ iranian ?

 12. Felicitări politicienilor români din ultimii 30 de ani! Inginerii români au plecat care încotro învățământul tehnic a fost făcut praf, fabricile distruse și acum vin iranienii să ne tehnologizeze! Și mai văd și comentarii penibile care dau vina pe ruși pentru asta! Pentru aducerea aminte din 1963 pana acum influenta rușilor în economia românească a fost asimptotic spre zero!!

 13. Respect pentru Iran !