G4Media.ro

România a recepționat până acum 18,5 milioane de vaccinuri anti-COVID din care…

Sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

România a recepționat până acum 18,5 milioane de vaccinuri anti-COVID din care a folosit doar circa 10 milioane de doze, iar aproape 5 milioane le-a vândut sau donat

România a recepționat până acum 18,5 milioane de vaccinuri anti-COVID din care a folosit doar circa 10 milioane de doze, iar aproape 5 milioane le-a vândut sau donat.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat, marți, într-o conferință de presă, că din cele 18,5 milioane de doze recepționate, România are în prezent în stoc 3,7 milioane de doze. 9,95 milioane de doze au fost utilizate pentru vaccinare, iar diferența până la 14,7 milioane au fost vândute sau donate.

„Din ceea ce eu știu, modalitatea de achiziție la nivelul tuturor țărilor din Uniunea Europeană se supune aceleiași proceduri întocmită și elaborată de Comisia Europeană”, a menționat Valeriu Gheorghiță, referindu-se la anunțul DNA privind cercetarea legată de achiziția dozelor de vaccin anti-COVID.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat marți deschiderea unui dosar penal in rem cu privire la modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID-19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.

Sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. S-o fi supunand, dar mai sunt si niste legi interne in ce priveste cheltuielile din banul public. Poate aflam si noi de ce am contractat si o sa platim 120 milioane de dose.

  2. 500000 doze donate Egiptului, 450000 Coreei…etc. DONATE ??? INTERESANT… pana la 120 milioane de doze, donații pe spinarea romanilor. Foarte sărace tarile mai sus amintite și foarte bogați romanii dacă-și permit sa doneze.

  3. Romania a jucat teatru cu vaccinarea cata vreme autoritatile statului au aprobat tacit nerespectarea masurilor.