G4Media.ro

România a extrădat în Rusia un cetățean acuzat de organizare de jocuri…

România a extrădat în Rusia un cetățean acuzat de organizare de jocuri ilegale de noroc în regiunea Moscova

România l-a extrădat în Rusia pe Mihail Ciubotărescu, acuzat de organizare ilegală de jocuri de noroc în regiunea Moscovei, au anunţat, duminică, surse din cadrul serviciului de presă al Procuraturii Generale a Rusiei, transmite agenția Tass, citată de Rador.

„La cererea Procuraturii Generale, autoritățile competente din România l-au extrădat în Rusia pe Mihail Ciubotărescu, pentru tragerea la răspundere penală. Acesta este acuzat de săvârșirea unor infracțiuni în temeiul părții 3, articolul 171.2 din Codul Penal al Rusiei („privind organizarea și desfăşurarea ilegală de jocuri de noroc”). Astăzi, Mihail Ciubotărescu va fi extrădat în Rusia” – au precizat sursele citate.

Potrivit anchetatorilor, în martie 2013, Ciubotărescu, împreună cu alte persoane, s-au înţeles să organizeze și să desfășoare jocuri de noroc în afara zonei de joc în localitatea Makarovo, raionul Podolsk, regiunea Moscova.

Potrivit publicației Vremea Nouă, Mihail Ciubotărescu este suspectat că, începând cu anul 2013, ar fi organizat în zona Moscovei un cazino și jocuri ilegale de noroc. Bărbatul cu cetățenie moldoveană lucra în cadrul unui cazino legal, dar, în paralel, acesta ar fi organizat pe cont propriu tot felul de jocuri de noroc, fără a avea vreo licență în acest sens.

Bărbatul ar fi căsătorit cu o polițistă de origine rusă, care ar fi fost demisă în urma acestui scandal de proporți izbucnit în 2015! Interpolul a emis o alertă internațională după ce suspectul, condamnat deja în Federația Rusă, a dispărut fără urmă din Capitala Rusiei.

Ciubotărescu a câștigat astfel venituri de peste 6 milioane de ruble.

El a reușit să se ascundă de forțele de ordine şi a fost dat în urmărire. În luna martie anul acesta, Ciubotărescu a fost reținut pe teritoriul României, după care Procuratura Generală a Rusiei a trimis o cerere de extrădare colegilor români.

Sursa: Tass/ Rador/ Traducerea: Svetlana Sîrbu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Drum bun, sa vedem și cum rusii extradeaza către România

  2. Cazinou cu ruletă rusească?

  3. „Bărbatul cu cetățenie moldoveană”
    Deci, drum bun si cale batuta spre Kremlin!
    Avem destul cu ai nostri, pe plan local, nu ne mai trebuie si infractorii altora, mai ales ca in cazul de fata individul nu e nici cetatean roman si nici nu e persecutat/urmarit politic. Un talhar mai putin pe teritoriul Romaniei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.