G4Media.ro

România a câștigat medaliile de aur pe echipe şi la individual compus…

România a câștigat medaliile de aur pe echipe şi la individual compus la Europenele de gimnastică artistică pentru junioare

România a cucerit medaliile de aur pe echipe şi la individual compus, vineri, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică pentru junioare de la Mersin (Turcia), relatează Agerpres.

România, în componenţa Ana Bărbosu, Maria Ceplinschi, Iulia Trestianu, Andreea Preda, Ana Turcu, a câştigat detaşat clasamentul pe echipe după calificări (care au rol de finală la echipe şi la individual compus), cu 156,463 puncte, urmată de Ucraina, cu 145,995 puncte, şi de Ungaria, cu 143,428 puncte.

La individual compus podiumul a fost integral românesc, cu Ana Bărbosu pe primul loc, cu 54,599 puncte, urmată de Maria Ceplinschi, 50,499 puncte, şi de Iulia Trestianu, 49,866 puncte, însă doar primele două au obţinut medaliile (aur, respectiv argint). Bronzul a reveni ucrainencei Daniela Batrona, a patra clasată, cu 49,832 puncte. Conform regulamentului, o ţară poate avea doar două reprezentante într-o finală.

Ana Bărbosu s-a calificat în toate finalele pe aparate cu cele mai mari punctaje: 14,050 la sărituri (14,400, respectiv 13,700), 13,433 la paralele, 13,033 la bârnă, 13,733 la sol.

Maria Ceplinschi va evolua în finalele de la sărituri, unde a avut a treia medie, 13,333, şi sol, cu a doua notă – 13,166.

Iulia Trestianu s-a calificat în finala de la paralele, cu a şasea notă, 11,933, iar Andreea Preda a prins finala la bârnă, cu a doua notă, 12,866.

De remarcat că România a avut trei gimnaste în top 8 în calificări la toate aparatele, doar regulamentul împiedicând o participare mai masivă în finale.

Sâmbătă va avea loc finala pe echipe la senioare, iar duminică sunt programate finalele pe aparate la junioare şi senioare.

Sursa foto: Federația Română de Gimnastică

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Bravo copii! Ave și noi cu ce ne mândri, în rest numai gloabe politice

 2. Felicitări,sportivelor și colectivului tehnic!
  Dar îmi permit o întrebatre,chit că rămâne retorică:ce se întâmplăp după juniorat,că am atoot avut în ultimii ani campioane europene la Junioare,în vreme ce la Senioare o „buctăm” copios?
  Unde dispar fetele astea când ies din juniorat?

  • Probabil că, odată ce devin majore și nu mai pot fi controlate/obligate de părinți și antrenori să respecte regulile foarte stricte, își continuă viața normală pe care orice tânăr își dorește să o aibă. Să mănânce/bea ce vrea și când vrea, să meargă în cluburi, să se relaxeze, să aibă timp să se ocupe de hobby-uri… Cum crezi că ar fi să ai o grămadă de medalii de aur și bani, dar să nu ai voie vreo 25-30 de ani să faci ce vrei ca nu cumva să te îngrași, accidentezi… doar pentru plăcerea altora!

 3. am jucat jocu , sa aflu Adevarul

  introduceti monezzi de 5 lei in procesoarele oamenilor
  si asa controlati

  eu nu sunt partenerul dumnevoastra
  sunt de stanga
  nu vreau sa fac parte din societatea de aur , sclavagista

  vedeti , am gura libera
  daca aung la putere , sunt pentru o societate cvasi-egalitarista
  asta nu e bine pentru elite

  asa ca uitati-ma
  cautativa alt caine de joaca

  lasati-ma in pace , asa cum sunt
  simplu

  :))

 4. v-am explicat , sa nu ajungem la neintelegeri mai tarziu.

  nu doresc sa fiu parte din aceasta elita.

  uitati-ma !

  eu v-am uitat deja.

 5. Felicitări, fetelor! Și să ajungeți și mai sus!

 6. Felicitari !!!