G4Media.ro

Româncă salvată în Sicilia după ce s-a înecat cu o bomboană /…

Sursa foto: Ragusa Oggi

Româncă salvată în Sicilia după ce s-a înecat cu o bomboană / Șoferul unui autobuz i-a efectuat manevra Heimlich / ”După mai multe încercări, slavă Domnului, a reușit să respire normal”

O româncă a fost salvată de șoferul unui autobuz, în Sicilia, după ce o bomboană i-a rămas în gât și exista riscul să se sufoce, relatează Ragusa Oggi.

Rocco Conselmo, șofer al liniei de autobuz Giamporcaro pe ruta Vittoria-Catania a observat că femeia respiră cu dificultate și a acționat.

Totul s-a petrecut în timp ce se afla în stația de autobuz din Catania.

„Doamna coborâse și se uita la mine ca și cum ar fi fost speriată”, explică Rocco. ”Nu cam crezut că se întâmplă ceva anume. Am crezut că e o situație trecătoare. În schimb, doamna nu respira corect. Am întrebat totuși ce se întâmplă și mi-a răspuns într-un mod ciudat, făcându-mă să realizez că era o bomboană blocată în gât. Mi-am dat seama imediat că se sufoca și am decis să fac manevra de salvare a vieții, manevra Heimlich. Și după mai multe încercări, slavă Domnului, a reușit să respire normal și bomboana a fost expulzată ca prin minune. Nu găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie emoția, dar doamna era bine și putea vorbi, spunându-mi cu lacrimi în ochi mulțumesc!”, a povestit șoferul.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Bine ca se invata religia in scoli si nu tehnici de prim ajutor. Dar nu-i nimic , in loc de manevra Heimlich facem cateva cruci.

  • Ceilalti isi faceau cruci!
   Asa este in viata, unii se crucesc toata viata si crapa cu ADN pur, altii cu stiinta!

 2. Bravo șoferului!
  Totuși sa nu mai folosim expresia „manevra heimlich” deoarece Heimlich a fost un personaj controversat, a fost adeptul unor teorii nestiintifice precum homeopatia!
  Sa folosim deci denumirea de manevra constrictiva abdominala!