G4Media.ro

Roman Iagupov de la Zdob şi Zdub şi fraţii Advahov au devenit…

Roman Iagupov de la Zdob şi Zdub şi fraţii Advahov au devenit cetăţeni de onoare ai judeţului Iaşi / ”Prin piesa Trenuleţul cei trei artişti au promovat legătura puternică între România şi Republica Moldova”

Artistul formaţiei Zdob şi Zdub Roman Iagupov, precum şi fraţii Vitalie şi Vasile Advahov, care au obţinut cu melodia „Trenuleţul” locul şapte la ediţia Eurovision din acest an, au devenit cetăţeni de onoare ai judeţului Iaşi, relatează News.ro.

Hotărârea a fost luată, miercuri, în plenul Consiliului Judeţean Iaşi.

Preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, a declarat că titlul de cetăţean de onoare acordat celor trei artişti reprezintă o recunoaştere a contribuţiei lor la dezvoltarea relaţiilor între cei care trăiesc pe cele două maluri ale Prutului.

„Prin piesa Trenuleţul cei trei artişti au promovat legătura puternică între România şi Republica Moldova, dar în acelaşi timp nu puteam avea ambasadori mai buni pentru legătura feroviară Iaşi-Chişinău-Odesa pe care ne-o dorim cu toţii. Sperăm ca atât Odesa, cât şi celelalte comunităţi din Ucraina să nu fie afectate de acest război nemilos”, a afirmat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

Tot în şedinţa de miercuri, consilierii judeţeni au votat un acord de cooperare între judeţul Iaşi şi regiunea Odesa din Ucraina, dar şi între Iaşi şi raionul Orhei din Republica Moldova.

Sursa foto: captură video

Citește și

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Doamne,ce stire trista, cu Iasi,Targoviste premiate:))

  2. Felicitări, Iași! Un oraș foarte frumos, cu obiective turistice esențiale pentru cultura românească, grădini parcuri și edificii deosebite!

    • Mai putin locuitorii care voteaza condamanti penali, se lasa cumparati cu o sticla de ulei si le place sa fie batjocoriti de cei pe care ii aleg.

  3. @Cata si care ar fi condamnatii aia penali votati? Cred ca e posbil sa confunzi niste termeni :). In rest bafta cu hate-ul gratuit.