G4Media.ro

Roche amenință Consiliul Concurenței cu plângeri penale după amenda de 12,8 milioane

Roche amenință Consiliul Concurenței cu plângeri penale după amenda de 12,8 milioane

Compania Roche România, amendată miercuri de Consiliul Concurenței cu 12,8 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă, anunță într-un punct de vedere că va contesta decizia și ”își rezervă dreptul de a depune plângere penală împotriva tuturor celor ce se fac vinovați de emiterea acestor decizii ce au un vădit caracter părtinitor și lipsit de profesionalism”.

Roche susține că decizia Consiliului Concurenței ”limitează masiv accesul pacientilor la tratamentele de care au nevoie” și acuză instituția că nu ar fi luat în considerare dovezi ce susțin nevinovăția companiei.

Consiliul Concurenţei a sancţionat compania farmaceutică Roche România SRL cu amenzi în valoare totală de 59.967.944 lei (12.857.897 euro) pentru abuz de poziţie dominantă pe piața unor produse oncologice din România, potrivit unui comunicat de presă. Sancțiunile au fost aplicate în urma a două investigaţii declanșate în anul 2017.

În cadrul primei investigaţii, autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2017 – 2019, producătorul Roche adoptat o strategie comercială menită să elimine concurența la licitații și să întârzie intrarea pe piață a unor medicamente similare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Cine ar putea crede că o companie farmaceutică ar putea face așa ceva?

  2. Sigur, de parca asta ar fi singura lor abatere legală. Vezi “Roche and Novartis accused of anti-competitive conduct by EU court.” (2018)
    Bravo Consilului Concurentei pentru curaj si pentru inteligența de a-i amenda sever in România.

  3. Tupeisti si obraznici…
    Amenda e prea mica ptr. ce au facut; separat ar trebui deschisa si o ancheta a procuraturii si apoi sa lasam justitia sa-si spuna cuvantul.

  4. Sa nu se trezeasca ei dati in judecata de pacientii care nu au avut acces la tratament!

  5. @ Urmăresc unii să obțină profituri și din chestiuni precum cele relatate în articol, ? Opinați că ar fi trebuit să îi amendeze cu suma reprezentând valoarea profiturilor realizate din activitatea la care face referire articolul, ?

  6. Opinați că firma ar putea încearca să își facă și oarece publicitate comunicând unele puncte de vedere într-un mod ce ar putea prezenta și unele aspecte de „ultraj” , dacă anchetele nu ar confirma apectele prezentate către mass-media?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.