G4Media.ro

Robert Negoiţă: Voi propune un referendum privind reguli de urbanism în Bucureşti…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Robert Negoiţă: Voi propune un referendum privind reguli de urbanism în Bucureşti / Nicușor Dan vine cu fumigene

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat că va propune un referendum privind reguli de urbanism în Bucureşti şi este de părere că ideea edilului general al Capitalei, Nicuşor Dan, de referendum local pentru a se decide cine răspunde de urbanismul din municipiu, reprezintă o „fumigenă”, transmite Agerpres.

„Când nu ai proiecte, că nu ai despre ce să vorbeşti, că nu faci poduri, nu faci pasaje, nu faci bulevarde, nu fluidizezi circulaţia (…), vii cu fumigene de acest fel (…). Nu este deloc ideea nouă, ăsta e proiectul Elenei Udrea. Elena Udrea a vrut să desfiinţeze sectoarele (…). Aş propune şi eu, de exemplu, un referendum şi credeţi-mă că am să îl propun (…), bucureştenii să se exprime – ne dorim reglementare urbanistică în acest oraş? Iată o întrebare de referendum – Stimate bucureştean, (…) vrei ca oraşul acesta să aibă nişte reguli de urbanism?”, a spus Robert Negoiţă, joi, într-o conferinţă de presă.

Robert Negoiţă este de părere că bucureştenii nu ar fi de acord cu desfiinţarea sectoarelor.

„70% din serviciile publice sunt (…) în sarcina sectoarelor, cu nişte bugete infime faţă de ce are Primăria Generală. (….) Primăria Generală nu este în stare astăzi să îşi autorizeze propriile investiţii”, a spus Robert Negoiţă.

În opinia sa, primăriile ar trebui să aibă un rol cu precădere pe zona de reglementare şi din ce în ce mai mic referitor la ce înseamnă autorizare. „Rolul să fie mai ales pe zona de reglementare, iar toate celelalte să fie în sarcina proiectanţilor (…), rolul instituţiei publice ar trebui să fie acela de reglementare”, a punctat primarul Negoiţă.

În opinia sa, descentralizarea presupune aducerea deciziei cât mai aproape de cetăţean, iar primăria de sector este mult mai aproape de cetăţean decât Municipalitatea.

„Varianta corectă e cea în care iei atribuţii de la Primăria Generală şi le duci către primăria de sector. Atunci când discutăm de termie, unde oamenii fac baie cu apă rece şi iarna nu au căldură, ar trebui ca serviciul acesta (…) să treacă la sector cu finanţare cu tot şi multe alte domenii care pot fi gestionate de către sectoare”, a spus Robert Negoiţă.

În altă ordine de idei, el s-a arătat dispus să colaboreze cu edilul general, Nicuşor Dan.

„Cred că o persoană responsabilă, care ocupă o funcţie publică, mai ales prin votul, încrederea cetăţenilor, nu ar trebui să îşi permită ranchiuni personale, dar am mai văzut filme de genul acesta, vom vedea. (…) Din perspectiva mea, deschidere totală la dialog şi colaborare cu absolut oricine”, a adăugat Robert Negoiţă.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat duminică seara, după închiderea urnelor, că în noul mandat va reglementa relația cu autoritățile centrale prin trei referendumuri pe care susține că le va declanșa cu acordul și votul consilierilor generali: pe împărțirea banilor între primăria generală și primăriile sector, pe subordonarea urbanismului și pe cine e responsabil de traficul din București. Dan a spus că și-ar dori ca acestea să fie odată cu alegerile parlamentare. Nicușor Dan le-a mai mulțumit colaboratorilor politici și a vorbit în timpul mai multor reprize de aplauze.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. Infractorul Negoita da autorizatii ilegale tuturor rechinilor imobiliari. Puz s3 a fost anulat in instanta ca fiind ilegal. Fiecare bucata libera din s3 pe care a pus mana un rechin Betonita a autorizat bloc cu minim 2-3 etaje in plus fata de Planul de Urbanism.
  Locul lui Negoita intr-o tara normala ar fi fost la puscarie, nu la primarie.

  • Pai e normal atata timp cat insusi negoita este un rechin imobiliar de prima mana. Escrocul asta va continua mulsul banilor publici inca 4 ani, fiind ales iarasi primar. Datoriile sale la stat de sute de milioane de lei sunt trecute cu vederea de institutiile statului, ca doar este psd-ist de frunte. Legea este pentru oamenii normali nu pentru baronii rosii.

 2. Ca să pui tu pavaje roșii în tot Bucureștiul! Dacă n-ar fi regulile de cenzură te-aș trimite unde meriți, Negoiță…

  • Acum 5-6 ani Betonita a umplut tot sectorul cu metereze de beton rosu.
   In mandatul precedent a zis ca „nu ii mai plac, ca „sint oribile” (citat din el), a spart toate acele betoane (e un mister unde a ajuns betonul spart), a inlocuit betonul rosu cu betoane galbene !

 3. „vrei ca oraşul acesta să aibă nişte reguli de urbanism?”

  :)))) imagineaza-ti sa organizezi din pdv logistic tot procesul pentru o intrebare atat de idioata.

  • Și ideea lui cu termia pe fiecare sector e superba. Daca ai CET-ul in sectorul 4 și țevile în 3, ce fac aia din 4 , taie țevile ca aia e, ca doar pana la ieșire din sector finanteaaza apacl calda

 4. Măi Negoiță, dar nu vrei tu un referendum pt. tine, în mod special, în care întrebarea să vizeze cele 35 milioane de euro evaziune fiscală (printre altele) pt. care nici acum nu ai fot condamnat mulțumită unei justiții chioare?

 5. Aduceti camasa de forta pentru specimen!