G4Media.ro

Robert Cazanciuc, PSD: Curtea Constituțională spune că nu avem de ales, trebuie…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Robert Cazanciuc, PSD: Curtea Constituțională spune că nu avem de ales, trebuie să stabilim un prag, proiectul venit de la Guvern într-adevăr trebuia să conţină acel prag. Riscăm să nu luăm banii din PNRR. Nu poţi stabili salariul minim ca prag pentru că e derizoriu

Senatorul Robert (PSD) a declarat miercuri în emisiunea la Prima News despre pragul pentru abuzul în serviciu stabilit la Senat că CCR a transmis clar că nu au de ales şi trebuie să stabilească un prag, iar proiectul venit de la Guvern într-adevăr trebuia să conţină acel prag, relatează news.ro. Riscăm să nu luăm banii din PNRR, a arătat Cazanciuc, el menţionând că jalonul din PNRR cere să se pună în acord Codurile penale cu aceste decizii ale CCR. El a mai arătat că din deciziile Curţii se precizează că nu poţi stabili salariul minim ca prag pentru că e derizoriu.

”Noi am plecat în comisia juridică la o dezbatere pe un proiect de lege transmis de Guvern la finalul anului trecut pentru a îndeplini un jalon din PNRR, care spune foarte clar că trebuie să punem în acord textele din Codul Penal şi de Procedură Penală cu deciziile CCR. Guvernul a transmis Parlamentului acest proiect de lege care pune în acord textele”, a spus senatorul PSD.

Robert Cazanciuc a precizat că stabilirea unui prag pentru abuzul în serviciu nu este uşor de asumat.

”CCR spune, nu avem de ales, trebuie să stabilim un parg, proiectul venit de la Guvern într-adevăr trebuia să conţină acel prag dacă discutăm de un proiect care să îndeplinească cerinţele Curţii, pentru că altfel va fi atacat din nou şi dintr-o asemenea greşeală riscăm să nu luăm banii din PNRR. indiferent cât de halucinant ar părea acest lucru. Curtea spune într-o decizie din 2019, sunt mai multe decizii, că legiuitorul are obligaţia de a reglementa pragul valoric al pagubei şi intensitatea vătămării”, a arătat Cazanciuc, precizând că CCR arată că nu trebuie să fie un prag derizoriu, la nivelul salariului minim pe economie.

”Legiuitorul ar fi trebuit să fie preocupat de definirea intensităţii vătămării, cu referire la drepturile şi libertăţile legitime şi nu de stabilirea unui prag valoric derizoriu în sine. (..) decizia se referă la un prag valoric stabilit la nivelul salariului minim pe economie”, a afirmat el.

”Mai spune CCR că trebuie să fie de o anumită gravitate, cu consecinţe grave. Astfel, din dezbateri s-a ajuns la această formulă care evident nu este formula infailibilă. Dar noi aveam peste câteva zile termen de adoptare tacit, dacă trecea tacit de Senat, ajungea la Camera Deputaţilor fără a respecta măcar formal decizia Curţii. Proiectul Guvernului nu prevedea nimic despre un prag”, a mai arătat Cazanciuc.

Senatorul PSD a mai arătat că ”CCR subliniază că nu poate stabili pentru Parlament ce înseamnă gravitatea, Curtea a spus de unde să pleci, şi nu poţi stabili salariul minim pentru că este derizoriu”. ”Noi discutăm de infracţiuni aici şi de răspunderea graduală, răspundere civilă, contravenţională, de altă natură şi în acest proiect s-a stabilit că până la o anumită sumă este contravenţie”, a completat el.

Despre OUG 13, din vremea fostului lider PSD, care stabilise un prag de 200.000 de lei, Cazanciu a spus că pe vremea lui Dragnea nu era PNRR care să oblige punerea în acord a Codurilor cu această decizie.

”Noi aveam această obligaţie până în decembrie anul trecut, să transpunem deciziile Curţii cu riscuri enorme pentru România, suntem în dezbatere, suntem în primă Cameră”, a arătat el.

Despre un prag de 9.000 de lei, Cazanciuc a spus: ”Important este ca la final pragul stabilit să ne dea garanţia că dacă cineva va ataca la CCR acest proiect nu va fi respins pentru că blocăm PNRR”, relatează news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. Dar nici 50 de salarii medii asa cum ati vrut sa o faceti voi.Iar daca tu legiutor parlamentar observi o neregula intr-un proiect de lege, consulti ministerul de resort,actorii din sistem inainte de a face un amendament,caci nu te opreste nimeni sa faci acest lucru si sa dai dovada de transparenta decizionala.

 2. Aha, deci pentru un hoț suma echivalentă cu salariul minim e derizorie, dar pentru un muncitor necalificat nu e…

 3. Ia stai așa că e interesant, cum adică un prag la nivelul salariului minim e derizoriu? Adică e nașpa să nu poți fura decât cât e salariul minim? Sarakilor, încercați să câștigați mai mult că lor li se pare inacceptabil să fure doar atâta.

  • +1
   Haahaaahaa… Este derizoriu pentru un gușat, să fure din pix, banii pentru care unii muncesc o lună de zile. Vedeți, noi spunem că sunt proști (dar nu sunt) au dreptate pentru că un prag mic ar afecta în mod negativ valoarea șpăgilor.

 4. A vorbit Cazanciuc ca un adevărat social-democrat, bravo.
  Socialism de caviar, asta face PSD, partidul care plânge de grija celor nedreptățiți de soartă în timp ce-i face la buzunare, de 30 de ani încoace. Totul cu complicitatea PNL și UDMR.

 5. Ati auzit , da? USR e de vina ca doar ei au facut PNRR-ul.
  Si da, sa furi cat salariul minim si sa te alegi cu dosar penal e derizoriu.
  Cat tupeu pe javrele astea

 6. Fix, dar fix asta era si discursul lui Ciordache, daca mai tineti minte

 7. Veti vota PSD din nou, 30%. Si PNL 18%. Si AUR 20%. Fiindca nici voi nu sunteti mai cinstiti decat Ciolacu si Iohannis.

 8. Ethernal kazanciok, alte cuvinte sunt de prisos.

 9. Derizoriu este dl. Cazanciuc.
  Pragul egal cu salariul minim înseamna „sa nu furi” nimic, deloc, niciodată.

 10. ab.je. ct.ia mafiei pesedepeneleudemere nu are limite…🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮justifica legea profurt cu blocarea pnnr…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

 11. evident, se vorbeste din practica, 50k este min de la care se fura. E de neimaginat ca cineva sa-si piarda vremea cu 50k, staketa este cu mult mai sus

 12. Un interlop ramane interlop chiar daca se impauneaza cu un titlu de demnitate publica…

 13. Daca tot trebuie sa existe un prag atunci pragul sa fie 1 ban. Poate asa isi vor da interesul guvernantii sa creasca valoare leului daca vor sa fure mai mult.

 14. CCR vrea liber la furat pentru politicieni .
  Fara prag la furaciuni .Puscarie pentru hoti .

 15. de ce sa profite legiutorii de a face niste legi anti hotie?
  USR e de vina, PNRR e de vina, UE e de vina … saracii de la PSDNLUDMR sunt stransi cu usa de catre USR …

  daca ar avea majoritatea in parlament , ar forma guvernul, ar avea CCR, ar avea avocatul poporului, si presidentia cu siguranta PSDNLUDMR ar face treaba

 16. La cât salar are un primar și la câte sporuri au funcționarii din primării pragul nu poate fi mai mare de 1 (un) leu. Nu e cu putință să iei cele mai aberante sporuri și să nu răspunzi pentru neglijență. Dacă asta este.

 17. Noi nu realizam. Dar acest prag chiar este mic pentru ei … incape cash in bancnote de 100, doar intr-o servieta. Ei sunt invatati cu portbagaje.

 18. De ce e derizoriu salariul minim domnule social democrat care ai condus tara in cei mai multi ani de dupa revolutia confiscata de omul vostru, Ilici-kgb?
  Sute de mii de oameni trebuie sa traiasca din acest venit derizoriu o luna de zile. E desigur un venit derizoriu pentru un social democrat roman cu vila de lux si masina de sute de mii de euro. Dar e venitul derizoriu rezultat in urma guvernarilor dezastruoase ale PSDNL plus anexele lor, cei care au facut legi pentru favorizarea hotilor si mai mult, au boicotat permanent constructia de autostrazi, scoli sau spitale cu banii dati gratis de UE. Cu o economie puternica si o justitie independenta, romanii nu ar mai fi avut venituri derizorii ci asemanatoare celor elvetiene

 19. Cât tupeu la aripa PSD a alianței PSD-PNL-UDMR-AUR!!! Dacă fură un salariu minim este derizoriu! Degeaba vă scuipă in fața, tot pe ei îi veți vota!

 20. Oamenii ăștia au în posesie semantica cuvântului ” derizoriu” ? Au habar, câți concetățeni ai lor trebuie să-și ducă traiul din ”derizoriul” salar minim ? Își etalează nesimțirea la fiecare frază. Mai bine ai încerca să clipești sagace, nenorocitule, decât să vorbești !

 21. Ce spune Robert Cazanciuc nu merita nici cat o ceapa degerata. Robert Cazanciuc are un creier mic de tot, DERIZORIU de mic și de a cea nu trebuie să-i dam atenție.