G4Media.ro

RoAlert pentru județul Galați: Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.…

Sursa: Wikipedia

RoAlert pentru județul Galați: Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi civile / Sistemul antiaerian se mută mai aproape de localitățile de pe Dunăre

Locuitorii județului Galați au primit vineri seara o avertizare prin sistemul RoAlert, prin care li se cere să-și păstreze calmul, existând posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian: „Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată, 90 de minute”.

Avertizarea vine după ce a apărut informația că România își mută sistemul de apărare aeriană mai aproape de localitățile de pe Dunăre, din județele Galați și Tulcea, unde dronele rusești atacă depozite de cereale. De asemenea, armata își adaugă mai multe posturi de observare și patrule în zonă, au declarat pentru Reuters două surse de apărare de rang înalt.

avertizare Ro Alert
Sursa foto: G4Media

Măsurile Ministerului Apărării, împreună cu desfășurarea a patru avioane de luptă F-16 suplimentare ale SUA și o zonă de interdicție aeriană extinsă, sunt un semn al îngrijorării tot mai mari din România și din alianța NATO că războiul din Ucraina s-ar putea extinde pe teritoriul său, notează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului român al Apărării, Constantin Spînu, a declarat că nu există niciun indiciu că Rusia ar viza România, dar că natura atacurilor pe teritoriul ucrainean din apropiere face practic imposibilă prevenirea tuturor încălcărilor.

Surse din domeniul apărării au declarat pentru Reuters că nu cunosc niciun caz în care drone rusești complet funcționale să fi intrat în spațiul aerian românesc și că cele trei cazuri cunoscute de drone sau resturi ale acestora care au căzut în interiorul țării nu au implicat explozibili.

Armata a construit acum două adăposturi antiaeriene în micul cătun românesc Plauru, la doar câteva sute de metri de Izmail, iar locuitorii din zona mai largă primesc alerte pe telefoanele mobile atunci când dronele rusești sunt detectate îndreptându-se în direcția lor.

Alte țări care se învecinează cu Ucraina au fost, de asemenea, afectate. Două persoane au fost ucise atunci când ceea ce autoritățile poloneze au descris ca fiind o rachetă ucraineană a aterizat în Polonia, au existat relatări – negate de autorități – despre rachete rusești care au survolat spațiul aerian al Moldovei și al României, precum și explozii în regiunea separatistă moldovenească Transnistria, aliniată cu Rusia.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Deșeurile acelor drone Trebuie aruncate peste gardul imobilului din Kiseleff 6.