G4Media.ro

Rishi Sunak câştigă şi runda a doua a alegerilor pentru desemnarea liderului…

Foto: Facebook\ Rishi Sunak

Rishi Sunak câştigă şi runda a doua a alegerilor pentru desemnarea liderului Partidului Conservator britanic / Penny Mordaunt și Liz Truss pe locurile doi și trei

Fostul ministru britanic de finanţe Rishi Sunak a câştigat joi şi al doilea tur al alegerilor interne pentru desemnarea liderului Partidului Conservator britanic, care-l va înlocui pe premierul demisionar Boris Johnson, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Sunak a obţinut 101 voturi ale deputaţilor conservatori, urmat de Penny Mordaunt, secretar de stat în Ministerul Comerţului, cu 83 de voturi, şi de şefa diplomaţiei, Liz Truss. Mai rămân în competiţie şi Kemi Badenoch şi Tom Tugendhat, care au obţinut 49 şi, respectiv, 32 de voturi.

Suella Braverman, care a obţinut 27 de voturi, a fost eliminată.

În urma voturilor succesive, care ar trebui să se încheie înainte de 22 iulie, la fiecare rundă va fi eliminat cel puţin câte un candidat – sunt de asemenea eliminaţi toţi cei care obţin sub 30 de voturi – până când rămân doi finalişti, iar câştigătorul va fi cunoscut pe 5 septembrie în urma unui vot la care vor participa toţi membrii partidului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...