G4Media.ro

Risc mare de avalanşe şi zăpadă de peste un metru jumătate la…

sursa foto: oradesibiu.ro

Risc mare de avalanşe şi zăpadă de peste un metru jumătate la Bâlea Lac

Meteorologii avertizează că este risc mare de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraş, în zona turistică Bâlea Lac, unde se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din judeţ, de 165 de centimetri, transmite Agerpres.

Dacă la altitudinea mai mare de 1.800 de metri, în masivul Făgăraş, riscul de avalanşă este mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, sub această înălţime, riscul este mai mic, de gradul trei.

„Principalele riscuri sunt reprezentate de stratul instabil de zăpadă din partea superioară a stratului, format prin acumulări din episoadele recente de ninsori. Regăsim în altitudine şi numeroase plăci de vânt, în special pe versanţii sudici, sud-estici şi sud-vestici. La supraîncărcări oricât de mici, dar izolat şi spontan, declanşarea avalanşelor este probabilă. În zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, avalanşele pot antrena un volum însemnat de zăpadă”, se arată în buletinul nivometeorologic valabil până luni, la ora 20,00.

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Turiştii pot urca cu maşina pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde se poate urca doar folosind transportul pe cablu, atunci când vremea este bună.

Sursa Foto: oradesibiu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...