G4Media.ro

Risc mare de avalanșă, în munții Făgăraș / În zonele adăpostite se…

Sursa foto: Salvamont Sibiu

Risc mare de avalanșă, în munții Făgăraș / În zonele adăpostite se mențin depozite însemnate de zăpadă, care depășesc în unele locuri 3-4 metri

Încălzire accentuată a vremii, din ultimele zile, ar putea provoca avalanșe serioase în munții din România. Meteorologii au anunțat că în masivul Făgăraș este risc mare de producere de avalanșă, adică de grad 4, pe o scară de la 1 la 5, informează Brașov.net.

La peste 1800 m, insolația și valorile termice mai ridicate din cursul zilei au favorizat tasarea stratului cu 7-10 cm. Zăpada cu rezistență foarte scăzută, prezentă în partea superioară a stratului, măsoară pe alocuri 20-30 cm, sub aceasta se află un strat de 30-40 cm cu rezistență de asemenea mai scăzută, dar a căror cristale au legături slabe între ele. Sub aceste straturi puțin rezistente se află o crustă mai veche de gheață, care constituie un plan de alunecare și declanșare a avalanșelor.

Meteorologii au emis avertizări și în alte masive. În munții Bucegi, Țarcu – Godeanu, Parâng – Șureanu, Rodnei, Călimani – Bistriței – Ceahlău este risc însemnat, de gradul 3. În schimb, în munții Vlădeasa – Muntele Mare riscul este moderat, de gradul 2, spun meteorologii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...