G4Media.ro

”Rico” din Caracal, finul lui Florin Iordache, a fost condamnat la 3…

”Rico” din Caracal, finul lui Florin Iordache, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru evaziune fiscală/ Libanezul fusese condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la 3 ani cu suspendare pe Saouma Henri, zis ”Rico”, finul lui Florin Iordache, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu calculat de procurorii DIICOT Craiova la 4,2 milioane lei.

Rico, liderul ”gulerelor albe” din Caracal, a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare de judecătorii Tribunalului Dolj, însă în apel magistrații au scăzut drastic pedeapsa și au decis suspendarea executării sub supraveghere pe o durată de 6 ani.

Judecătorii i-au interzis lui Saouma Henri să mai administreze societăți comerciale, dar au reţinut în favoarea lui, ca să îi scadă pedeapsa, disp. art. 74 alin. 1 lit.a) şi alin.2 Cod penal 1968, care prevede că există circumstanțe atenuante în următoarele situații:

a) conduita bună a infractorului înainte de săvârșirea infracțiunii;

b) stăruința depusă de infractor pentru a înlătura rezultatul infracțiunii sau a repara paguba pricinuită;

c) atitudinea infractorului după săvârșirea infracțiunii, rezultând din prezentarea sa în fața autorității, comportarea sinceră în cursul procesului, înlesnirea descoperirii ori arestării participanților.

Cine este Saouma Henri, zis ”Rico”

G4Media.ro a realizat o radiografie a lumii interlope din Caracal și a legăturilor acesteia cu lumea politică și polițiști, după ce ziarul Libertatea dezvăluise că operațiunea de căutare a Alexandrei Măceșanu a fost coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite.

Potrivit unor surse judiciare consultate de G4Media.ro, în Caracal, există două clanuri țigănești care se ocupă cu cămătarie, proxenetism și furturi: Oacă și Vacă. La un alt nivel, este clanul bodyguarzilor lui Remus Rădoi, zis Codiță, om de afaceri cu legături în presă și politică, considerat omul fraților Ciocan, unul dintre ei fiind deputat PSD. Iar la categoria ”gulere albe” este libanezul Saouma Henri, zis Rico, finul deputatului PSD Florin Iordache, autorul OUG13 care prevedea amnistia și grațierea mai multor categorii de infractori.

Libanezul Henri Saouma controlează fabricile de conserve de legume și fructe Monte Verde din Caracal și Turnu Măgurele. El a deținut și firma de pază Spartan Pază și Protecție, companie administrată acum de soacra lui Remus Rădoi, zis Codiță. Vezi mai multe detalii despre condamnarea din primă instanță aici. 

foto: Saouma Henri, zis ”Rico”, finul fostului ministru al Justiției, Florin Iordache/ sursa foto: old-alert.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. PSD e mafia olteneasca.

 2. cred ca in loc de „clanuri tiganesti” mergea mai degraba „de etnie roma”, nu?

  • Intr-adevar, ai surprins bine esentialul articolului. Aici era problema, ca, in articoulul ce dezbate infractiuni si infractori, nu se foloseste o denumire intrata in vocabular (cel putin in Romania) de vreo 20-30 de ani. Inainte de perioada asta, cam ce crezi ca s-a intamplat? Si cu mafioteala cum ramane? Cu amenintarile, cu rapirile, cu crimele pe care le fac haitele astea? Sunt foarte putini cei ce pot contribui la societatea din care fac parte. In rest, o exploateaza. Bineinteles, orice reprezentant al justitiei care se coboara la primitivismul acestor viermi, se situeaza la nivelul lor, daca nu mai jos.

 3. Libanezul Rico din Caracal. Ca atunci cand la Shaormerie le ceri sa iți pună și parmezan, peste de toate.

 4. Problema problemelor in tara asta este clanul judecatorilor care este la fel de corupt ca si rapandulele judecate. De asta poate ca sectia speciala poate nu ar fi bine sa dispara. Nu pot fi lasati liber fara un control de baza. In plus trebuie prevăzut in codul penal pedepse mult inasprite pentru tagma lor inclusiv pierderea dreptului la pensie.

 5. Monte Verde – multumesc pentru informatie ! Am bagat pe computer, ca nu cumpar de la jigodii evazioniste, care isi bat joc de Romania.

 6. Justitia olteneasca e mai blinda, mai umana, cum sa bagi bietul escroc 8 ani la pirnaie? Mai e si finul marelui Ciordache, alta personalitate marcanta a Olteniei.
  Deci nu se poate, pur si simplu.

 7. Faceti evaziune cat cuprinde! Nimeni nu face puscarie!
  Totul pentru infractori! Aceasta e politica Partidului!

 8. L-a mai vazut cineva pe dl. Iordache Florin?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.