G4Media.ro

Rezultate simulare Evaluare Națională 2024. La Română, aproape 74% din elevii de…

Foto: Freepik.com

Rezultate simulare Evaluare Națională 2024. La Română, aproape 74% din elevii de clasa a VIII-a au luat note egale sau mai mari ca 5. La Matematică este cel mai mic procent de note peste 5, din ultimii 4 ani

Puțin peste 42% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naționale 2024 au luat note egale sau mai mari ca 5 la Matematică, potrivit datelor Ministerului Educației. Conform calendarului de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII) în anul 2024, astăzi, 23 februarie, au fost comunicate rezultatele obținute de elevii care au participat la probele scrise, scrie Edupedu.ro.

„Rezultatele probelor scrise ale simulării EN VIII au fost transmise către Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele sunt în curs de a fi transmise de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ atât sub forma cataloagelor cu notele finale, cât și sub forma borderourilor asociate fiecărei evaluări.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”, se arată în informarea Ministerului Educației.

Procentul notelor mai mari sau egale cu 5, potrivit datelor oficiale:

  • Limba și literatura română – număr note mai mari sau egale cu 5: 121.759 (73,98%);
  • Matematică: număr note mai mari sau egale cu 5: 69.347 (42,37%);
  • Limba și literatura maternă – număr note mai mari sau egale cu 5: 8.161 (82,93%);

La Matematică, din 2019 și până în prezent, cel mai mare procent de note egale sau mai mari ca 5 a fost înregistrat în 2022. Atunci 60% din elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluării Naționale au luat note egale sau mai mari decât 5.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Succesuri in lant ale Romaniei educate ! Programul pastorit de Nelocuit prin Campeanu si apoi consiliera de la Cotroceni -inginera de nave si specializata pe ceva , ceva, filiere in educatie- da asteptatele rezultate : zece ani de esec… Copii, sunteti impreuna cu parintii pe cont propriu……