G4Media.ro

Rezultate promiţătoare ale primului vaccin pentru COVID-19 testat în SUA: A produs…

Rezultate promiţătoare ale primului vaccin pentru COVID-19 testat în SUA: A produs anticorpi protectori într-un grup mic de voluntari sănătoşi

Date preliminare referitoare la vaccinul pentru COVID-19 al companiei Moderna, primul testat în Statele Unite, arată că a produs anticorpi protectori într-un grup mic de voluntari sănătoşi, a anunţat luni compania, transmite Reuters, citată de News.ro.

Datele provin de la opt persoane care au participat la un test clinic de siguranţă efectuat pe 45 de subiecţi, care a început în martie.

Vaccinul dezvoltat de Moderna este unul din cele peste 100 aflate în curs de dezvoltare ca protecţie împotriva noului coronavirus care a infectat peste 4,7 milioane de oameni la nivel global şi a ucis peste 315.000.

Pe ansamblu, studiul a arătat că vaccinul este sigur şi toţi participanţii la studiu au produs anticorpi împotriva virusului.

O analiză a reacţiei pe opt persoane a arătat că cei care au primit o doză de 100 de micrograme şi o doză de 25 de micrograme au avut niveluri de anticorpi protectori pentru apărare faţă de virus superioare faţă de cei identificaţi în organismul unor persoane care s-au recuperat după COVID-19, boala provocată de noul coronavirus.

”Acestea sunt descoperiri semnificative, dar este faza I a studiului clinic care a inclus numai opt oameni. Această fază a fost destinată siguranţei. Nu eficacităţii”, a declarat dr. Amesh Adalja, expert în boli infecţioase la Johns Hopkins Center for Health Security, care nu a fost implicat în studiu.

Datele, extrem de preliminare, oferă o rază de speranţă pentru un vaccin care se află printre cele mai avansate vaccinuri în dezvoltare.

Moderna anticipează că va începe un studiu pe scară mai largă, respectiv faza a III-a, în luna iulie.

Sursă foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Stirile astea optimiste au un singur rol si anume sa influenteze pozitiv bursa .