G4Media.ro

Un revoluționar și fost parlamentar va fi preluat luni de polițiștii români…

sursa foto: Captură video

Un revoluționar și fost parlamentar va fi preluat luni de polițiștii români din Italia. Dorin Lazăr Maior trebuie să execute în România 5 ani de închisoare

Un fost parlamentar și lider al revoluționarilor din Brașov este la un pas de extrădare din Italia. Dorin Lazăr Maior va fi adus de polițiștii români în țară în cursul zilei de mâine și predat Administrației penitenciarelor. Trebuie să execute cinci ani de închisoare pentru corupție. Este pentru a doua oară când fostul revoluționar e extrădat în țara noastră, transmite Digi24.ro

„La data de 2 octombrie 2023, o escortă formată din ofițeri din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române urmează să preia, din Roma, Italia, un bărbat, de 63 de ani. Acesta a fost condamnat de către Tribunalul Brașov, la o pedeapsă de 2 ani și 1.186 de zile de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Autoritățile judiciare din Italia au dispus preluarea persoanei urmărite în baza mandatului european de arestare emis de Tribunalul Brașov”, transmite Poliția.

Fostul deputat PSD a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Braşov pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, după ce ar fi încercat să obţină o soluţie favorabilă într-un alt dosar în care a fost deja condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru şantaj. În aprilie, Maior a fost extrădat din Dubai, unde fugise din 2013, în prezent fiind încarcerat.

Dorin Lazăr Maior a fost extrădat din Dubai în 21 aprilie 2016, după ce a fost emis mandat de arestare în lipsă pe numele lui, fiind adus în România şi încarcerat, în primă fază, în arestul Poliţiei braşovene. Maior a fost condamnat definitiv, în noimebnrie 2013, de Curtea de Apel Mureş la şapte ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, în dosarul „Romexterra”.

Astfel, Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition şi Florina Aprofirei au fost trimişi în judecată, în 2006, de către procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei.

Citește integral pe Digi24.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...