G4Media.ro

Revolta unor botoșăneni după ce a apărut o balastieră pe malul Siretului…

Sursa foto: Monitorul de Botoșani

Revolta unor botoșăneni după ce a apărut o balastieră pe malul Siretului / Localnicii cer intervenția de urgență a Ministerului Mediului / Primarul: Sunt proprietari, să vedem dacă aveau nevoie și de o autorizație

Localnicii din Cândești sunt revoltați după ce în albia râului Siret au apărut mai multe utilaje ale unei firme, care exploatează pietrișul și nisipul din zonă. Sătenii acuză faptul că lucrările au afectat ecosistemul și au trimis sesizări la toate organismele și instituțiile abilitate solicitând să fie verificată legalitatea lucrărilor, relatează Monitorul de Botoșani.

„Cu toate că ne confruntăm în aceste zile cu o secetă severă în toată țara. niște indivizi profitori au găsit de cuviință să înceapă exploatarea nisipului și balastrului în albia râului Siret. la nici un kilometru de barajul Rogojești, blocând cursul râului și afectând sever pânza de apă freatică de care depind toți locuitorii satului, având ca rezultat secarea tuturor fântânilor”, susține un localnic.

Oamenii au sesizat prin email atât Ministerul Mediului și Compania Națională „Apele Române”, dar și Instituția Prefectului, inclusiv Consiliul Județean, solicitând intervenția urgentă a autorităților.

Primarul comunei Cândești, Ștefan Coțofrec, a recunoscut faptul că sunt efectuate lucrări în albia râului Siret de către un agent economic din județ.

„Am fost și eu acolo, dar mi-au spus că au permis de exploatare pentru resursele minerale de la <Apele Române>, însă am făcut și eu demersuri către Instituția Prefectului să vedem dacă este legal. Ei au și teren proprietate în zonă, vreo trei hectare și ceva, dar acum exploatează din albie. Vrem să vedem – avea nevoie și de o autorizație sau nu”, a spus primarul Ștefan Coțofrec.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Asa arata tara cu acest asa-zis minstru al mediului. Exploatare a resurselor naturale, ca si cand acestea nu se termina niciodata si se regenereaza la infinit.

 2. Ca sa extragi balast ( balastru= compas, da’ Redactia nu stie limba romana) ai nevoie de permis/ licenta emis(a) de ANRM. Apele Române iti dau autorizatie. Cum nu ai voie sa extragi balast din albie unui rau, ca să nu fie afectat circuitul spagii in natura, cel mai probabil ca autorizatia data de ABA Siret este pentru lucrari”regularizare / decolmatare curs” sau ceva de genul acesta! Imposibil de obtinut de un intreprinzator „normal” sau de o multinationala ( lafarge, strabag etc).Cel mai probabil este un sponsor local al Partidului Unic.

 3. Doar 8 camioane sunt poza ? Nu e mare lucru.
  Nu avem nevoie de spatii naturale , de ecosisteme protejate.
  Nu avem nevoie de paduri , le taiem si le taie si firmele de partid.
  Ati votat pentru un litru de ulei nerafinat si pentru un kg de zahar?
  Ati ramas fara apa in sat .
  Pam pam