G4Media.ro

Revoltă și demisii în USR după excluderea unui membru care a pus…

Revoltă și demisii în USR după excluderea unui membru care a pus la îndoiala faptul că toate semnăturile din campania Fără penali în funcții publice ar fi reale

Peste o sută de membri USR solicită echipei lui Dan Barna să revină asupra deciziei de excludere din partid în cazul Olimpiei Ardelean, după ce aceasta a pus sub semnul întrebării, într-o postare pe Facebook, autenticitatea tuturor semnăturilor strânse în campania Fără penali în funcții publice.

Mesajul acestora a fost postat pe Facebook de senatorul USR Mihai Goțiu. În mesaj se mai arată că, ”de fapt, un avertizor de integritate a fost exclus din USR pentru că și-a făcut treaba” și că ”mai mulți colegi și-au anunțat astăzi demisia din USR în urma celor întâmplate”.

Pe de altă parte, USR precizează, într-un comunicat, că Biroul Național a exclus-o pe Ardelean în ședința de miercuri seară după ce a fost reclamată de 15 colegi ”pentru jigniri și pentru o poziție publică ce a afectat imaginea USR în campanie”.

Clarificările USR pe tema excluderii Olimpiei Ardelean

”În ședința de miercuri seara a Biroului Național pe lângă alte puncte legate de organizarea partidului s-au discutat și sesizările unor membri la adresa Olimpiei Ardelean, care a fost reclamată de 15 colegi pentru jigniri și pentru o poziție publică ce a afectat imaginea USR în campanie.

Biroul Național a decis cu majoritate de voturi excluderea ei pentru încălcarea articolului 13 din Statutul USR care prevede că membrii au obligația să nu întreprindă acţiuni în contradicţie cu obiectivele politice ale USR și să nu prejudicieze, prin luări de poziţie publice, interesele legitime ale USR şi ale membrilor săi.

În 2018, Olimpia Ardelean și alți colegi din țară au verificat listele cu semnături de susținere ale inițiativei Fără Penali și acolo unde au semnalat probleme au fost eliminate imediat din dosare listele respective. A fost prima campanie de acest fel pentru USR și membrii noștri au fost extrem de riguroși în respectarea regulilor.

Olimpia Ardelean NU a fost exclusă pentru că a semnalat probleme cu semnăturile la inițiativa Fără Penali, ci pentru motivele mai sus menționate.

USR are mecanisme interne funcționale, orice membru poate contesta decizia la Comisia de Arbitraj”

Redăm mai jos integral mesajul unor membri USR după excluderea Olimpiei Ardelean, postat pe pagina de Facebook a lui Mihai Goțiu:

”Biroul Național al USR a exclus din partid, în ședința de miercuri, 11 decembrie, după trei ore de dezbateri, un membru al Biroului Județean Ilfov, pentru o postare pe Facebook.

Pe ordinea de zi, stabilită de președintele Dan Barna, se aflau sesizări la adresa a 6 membri USR, toți cu poziții critice față de diferite decizii ale conducerii partidului. Audierile s-au oprit la cel de-al doilea membru cercetat, în jurul orei 12, când o parte dintre membri Biroului Național părăsiseră sala.

Colega noastră Olimpia Ardelean, membru al Biroului Județean Ilfov, a fost exclusă pe baza unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizației județene. De fapt, un avertizor de integritate a fost exclus din USR pentru că și-a făcut treaba, pentru că deranjează. Motivarea majorității de 13 care a votat excluderea în Biroul Național a fost că postarea Olimpiei Ardelean a adus prejudicii de imagine partidului și astfel s-au pierdut voturi în campania de Prezidențiale, prejudiciu de altfel nedovedit ci calificat ca fiind ”potențial”.

Genul acesta de execuții politice nu au nimic de-a face cu valorile USR iar noi, subsemnații, nu tolerăm așa ceva.
Prin ceea ce s-a întâmplat aseară, USR a pierdut masiv într-un aspect esențial al lui: libertatea de exprimare și respectul pentru dreptul la opinie al membrilor.

Noi, semnatarii acestui apel, considerăm că avem o responsabilitate față de cetățeni să semnalăm derapajele din USR și să apărăm membrii, când drepturile lor nu sunt respectate. Ne-am asumat în fața electoratului că vom fi un altfel de partid și ne vom ține această promisiune.

Mai mulți colegi și-au anunțat astăzi demisia din USR în urma celor întâmplate. Excluderile nedemocratice sunt cu adevărat un motiv temeinic de dezamăgire. Îi îndemnăm însă pe membrii USR care nu sunt de acord cu echipa Barna să rămână în partid și să îl facă mai democratic. Un partid care își propune să salveze România nu va reuși asta pedepsind exprimarea legitimă a opiniei, pentru a face pe plac oricărui șef ar fi vremelnic la conducerea sa.

Este un moment greu pentru USR, dar unul propice pentru a arăta cetățenilor României că nu toate partidele sunt la fel. Vom reuși asta doar cu dezbateri democratice și consistente în interiorul USR, nu cu excluderi ale persoanelor incomode conducerii.

Avem un întreg an de campanii și alegeri în fața noastră, în care nu va fi vorba despre noi, ci despre cum salvăm România din criza în care se află.

USR trebuie să revină la construcție, nu să se îndrepte spre demolare.

Avem o responsabilitate față de membri și față de România să dăm o alternativă credibilă pentru guvernarea la nivel local și național.

În perioada următoare vom veni cu acțiuni concrete, care să întoarcă partidul din drumul răfuielilor politice spre nevoile cetățenilor, care așteaptă de la noi politici publice și rezultate electorale.

Solicităm Echipei Barna:

– Să includă pe ordinea de zi a proximei ședințe de Birou Național USR și sa adopte o decizie de anulare a sancțiunii disproporționate aplicate Olimpiei Ardelean (vezi cazul Sergiu Moroianu și decizia CNArb nr.1/17CNARB003 din data de 11.03.2019 prin care, pentru acuzațiile publice de soroșism la adresa întregului partid și de cheltuire discreționară și ilegală a unor sume de bani în timpul campaniei electorale, urmată de preluarea largă a acestor acuzații de către mass-media, membrul USR nu a fost sancționat, considerându-se că excluderea este o sancțiune disproporționată față de faptă);

– Să explice refuzul repetat de a include pe ordinea de zi a ședințelor Biroului Național USR discutarea sesizărilor cu privire la membri ai Echipei Barna;

– Să includă pe ordinea de zi a ședințelor viitoare ale Biroului Național USR, începând cu proxima, dezbateri ale sesizărilor în funcție de gravitatea faptelor reclamate, nu a apartenenței persoanelor reclamate la diverse grupări din partid;

– Să dezavueze comparația făcută de un membru al Biroului National USR (BN) între membrii USR observatori la ședințele BN și membrii mișcărilor fasciste;

– Să înceteze hărțuirea membrilor USR critici la adresa echipei Barna;

– Să promoveze în interiorul partidului un climat de încredere bazat pe profesionalism, predictibilitate și asumarea răspunderii politice, nu de vendetă față de vocile critice interne:

Semnatari:

1. Dumitru Dobrev – membru Biroul Național USR
2. Teodora Stoian – membru Biroul Național USR
3. Cristian Seidler – deputat USR București, membru Biroul Național USR
4. Tudor Benga – deputat USR Brașov, membru Biroul Național USR
5. Nicolae Ștefănuță – europarlamentar USR, membru Biroul Național USR
6. Andrei Macsut – membru Biroul Național USR
7. Stelian Ion – deputat USR Constanța, membru Biroul Național USR
8. Ana Ciceală – consilier general USR PMB, membru Biroul Național USR
9. Mihai Goțiu – senator USR Cluj, membru Biroul Național USR
10. Prisnel Adrian – deputat USR Dolj, Președinte filiala Județeană USR Dolj
11. Vlad Alexandrescu – senator USR București
12. Radu Crețu – Președinte filiala Județeană USR Satu Mare
13. Remus Negoi – Președinte filiala Județeană USR Constanța
14. Bogdan Stroe – Președinte filiala USR Sector 3 București
15. Ioan Anghel – Președinte filiala USR Sebeș
16. Ciprian Dobra – Vicepreședinte filiala USR Sebeș
17. Andrei Dranca – Președinte filiala Județeană Botoșani
18. Mihai Botez – deputat USR Vaslui, Președinte filială Județeană USR Vaslui
19. Florina Presadă – senator USR București, membru în Biroul Municipal București
20. Manuela Mureșan – consilier local USR, membru în Biroul Municipal București
21. Ana Galbenu – consilier local USR, membru USR sector 3
22. Ilinca Macarie – consilier local USR, membru USR sector 1
23. Mircea Galbenu – consilier local USR, membru în Biroul local USR Sector 3
24. Andrei Călugăr – Președinte filiala USR Sighișoara
25. Marius Gheorghe – Președinte filiala USR Sector 4 București
26. Cristian Ghica – senator USR București
27. Eduard Cîrceag – membru Birou Județean filiala USR Dolj
28. Gabriel Ionică – Președinte filiala USR Râmnicu Vâlcea
29. Andrei Gudu – membru Biroul Municipal USR București
30. Daian Cutu – Președinte filiala USR Huedin
31. Cosmin Stoenoiu – Vicepreședinte filiala USR Cluj
32. Vlad Teohari – membru Birou Filiala Diaspora
33. Sebesi Arpad – Vicepreședinte filiala USR Cluj-Napoca
34. Andreea Świderska (Purenciu) – membru Birou local filiala Diaspora
35. Szillard Dulanyi – Președinte filiala USR Covasna
36. Rareș Benga – membru Birou local filiala Diaspora
37. Ferenc Istvan Kabai – Președinte filiala Nușfalău
38. Pițigoi Ovidiu Anton- președinte USR Bragadiru-Ilfov, membru Biroul Județean USR Ilfov
39. Cynthia Paun – membru Biroul local USR Popesti-Leordeni
40. Andrei Nistor – Președinte Biroul Județean Ilfov
41. Ionut Alexandru Dinu – Președinte USR Dragomirești Vale, membru Biroul Județean USR Ilfov
42. Alexandru Bot – membru Birou Județean filiala USR Cluj
43. Adrian Stroe – membru Biroul local Sector 3 București, membru Biroul Municipal București
44. Carmen Turcanu – Vicepreședinte Biroul Județean USR Cluj
45. Cosmin Copaescu – Președinte filiala USR Pantelimon
46. Alina Lupulet – membru Biroul Local filiala USR Popești Leordeni
47. Cătălin Sălăgean – Președinte filiala Județeană Cluj
48. Bogdan Paun- membru Birou local filiala USR Pantelimon
49. Cosmin Cristian Viașu – Președinte filiala Județeană USR Sălaj
50. Tudor Hofner – membru fondator USR Sighișoara
51. Andreea Talmazan – membru USR sector 3
52. Andrei Zisu – membru USR Diaspora
53. Ioana Novac – membru USR sector 3, membru fondator USB
54. Valentin Bicu – membru USR sector 3
55. Ruxandra Diaconu – membru USR Dolj
56. Cristian Dragnea – membru USR Diaspora
57. Teo Manea – membru USR Diaspora
58. Raluca Stoenoiu – membru USR Cluj
59. Flavia Dobrescu – membru USR Tineret Brașov
60. Vlad Zaha – membru USR Tineret Oradea
61. Raul Vasile – membru USR Tineret Sector 3
62. Carmen Simion – membru USR sector 3
63. Oana Poenaru – membru USR sector 3
64. Radu Ghelmez – membru USR Cluj
65. Marius Ghincea – membru USR Diaspora
66. Ioana Grozav – membru USR Diaspora
67. Iosif Prodan – membru USR Mogoșoaia
68. Răzvan Andrei Patriche – membru USR Iași
69. Christina Niculescu – membru USR sector 5
70. Radu Bada Mariș – membru USR Cluj
71. Silviu- Ivan Nunvailer – membru USR Brașov
72. Cosmin Marin – membru USR Sector 3
73. Mihai-Gabriel Costea – membru USR Iași
74. Razvan Pauta Moșoiu – membru USR Bihor
75. Mihai Chereji – membru USR Diaspora
76. Bogdan Zăbavă – membru USR Sector 5
77. Radu Buda Mariș – membru USR Cluj
78. Nicolae-Valentin Rusu – membru USR Vaslui
79. Luminița Corneanu – membru USR Dolj
80. Adrian Rădulescu – membru USR Sector 6
81. Andrei Ivan – membru USR Sector 3
82. Silviu Istrate – membru USR Sector 6
83. Adrian Sandu – membru USR Sector 3
84. Alexandru Sava – membru USR Sector 3
85. Leonard Stoica – membru fondator USR Diaspora
86. Fodor Catalin – membru USR Brașov
87. Florin Cobzac – membru USR sector 1
88. Maria Ouadah (Mia Coros) – membru USR Diaspora
89. Gabriel Munteanu – membru USR Brașov
90. Mihaela Scânteie – membru USR Brașov
91. Rareș Moșneanu – membru USR Diaspora
92. Christian Schuster – membru USR Cluj
93. Adrian Sabău – membru USR Brașov
94. Florin Cocărgeanu – membru USR Constanța
95. Silvia Gabriela Chiriac – membru USR Măgurele
96. Cecilia Angheluta Barsan – membru filiala Popești Leordeni
97. Mihaela Ivan – membru USR Sector 3
98. Andrei Lazarescu – membru USR Sighisoara
99. Andrei Stan – membru USR Sector 3
100. Cristiana Palmeș – membru USR Sector 3
101. Catalin Ghita – membru USR Balotesti
102. Iuliana Stan – membru USR Sector 3
103. Emil Stefanescu – membru USR Sector 3
104. Modoran Silviu – membru Popesti Leordeni
105. Horeanu Alexandru- membru Popesti-Leordeni
106. Maria Diaconu – membru USR Sector 3
107. Alexandru Petre – membru USR Sector 3
108. Sorin Pavel – membru USR Sector 1
109. Denis Nedeloiu – membru USR Sector 3
110. Anișoara Ghiță – membru filiala USR Bragadiru
111. Lucuțar Ionut- membru filiala USR Pantelimon
112. Andreea Malanca- membru filiala USR Pantelimon
113. Gabriel Pavel- membru filiala USR Pantelimon
114. Theodor Gănescu – membru filiala USR Pantelimon
115. Simona Theodoropol -membru filiala USR Sector 3
116. Eduard Răducanu – membru filiala USR Corbeanca
117. Gianina Costea – membru filiala USR Voluntari

Context

Ziarul Adevărul a scris, joi, că biroul Naţional al USR a decis, în miez de noapte, cu 13 voturi pentru, să o excludă din partid pe Oli Ardelean, membru al organizaţiei Ilfov, pe motiv că a adus prejudicii de imagine partidului, susţin surse din partid pentru Adevărul. Concret, Oli Ardelean a postat pe Facebook un mesaj în care s-a îndoit că toate semnăturile din campania Fără penali în funcţii publice au fost reale.

Decizia a fost contestată puternic în interior. Zeci de membri ai USR au anunţat pe un grup intern al partidului că demisionează, după ce echipa lui Dan Barna a trecut la execuţii. Săptămâna viitoare va urma un alt val de excluderi, susţin sursele citate. Printre cei vizaţi se numără şi Vişinel Bălan. Deputatul Tudor Benga a fost cel mai vehement membru din conducerea USR împotriva excluderilor, susţin sursele citate.

Sursa Foto: Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

44 comentarii

 1. Asta da partid! Mi se pare normal ca sa poti critica constructiv si nu mi se pare normal sa fii demis pentru asta. Adevarul poate fi la mijloc, dar e singurul partid in care democratia nu se lasa calcata in picioare. Un partid altfel! Bravo!!!

  • Situatia e simpla.
   BARNA demisionează .
   USR alege un lider mai charismatic, fără probleme cu legea.
   USR isi regăsește drumul,de aparator al valorilor democratice.
   USR începe să sancționeze politic Pnl si face Opozitie și intră si in campania electorala ca un învingător.

  • USR să facă Opoziție la guvernul Orban alături de PSD?!? Îți dai seama ce susții? S-alege praful de ei.

   Este foarte simplu:

   USR ar trebui mai întâi să fuzioneze cu PLUS și ulterior să organizeze un Congres pentru alegerea noii conduceri.
   USR-PLUS trebuie să susțină în Parlament cabinetul Orban pentru a se eroda cât mai mult la guvernare. În niciun caz să susțină alegerile anticipate pentru că acestea convin DOAR PNL. USR-PLUS trebuie să obțină un scor cât mai bun la alegerile locale și parlamentare la termen pentru ca ulterior să intre în Coaliție de guvernare cu PNL de pe o poziție cât mai avantajoasă posibil. Cam așa văd eu lucrurile în privința USR-ului.

  • Olimpia Ardelean sa devina Presedinte Usr
   Barna demisia
   O lovitura devastatoare pentru cei care incearca subjugarea democratiei si cenzura.

   poate fi o tema de campanie
   #FaraCenzura

 2. Securitatea poate guverna foarte bine cu PNL. Nu mai are nevoie de USR. Au fost buni doar pentru agitatiile contra incercarii echipei Dragnea de a emancipa Romania din stadiul de economie de periferie a Europei, dupa un model polonez. Acum ca si-au atins pe termen scurt obiectivele, securistii pot desfiinta sau reduce la o caricatura un USR pe care tot ei l-au infiintat. Daca guvernarea actuala se erodeaza prea tare, peste 2 ani vor inventa un alt USR, numit altfel. Indivizii care sa se inroleze, dar si gloatele care sa se involbureze la manipularile SRI sunt deja acolo. Pacat de Romania, ca atunci cand SUA demasca Deep State, iar Polonia si Ungaria pun viteza fata de noi in inchegarea nationala, la noi o adunatura de securisti tradatori impedica ridicarea Romaniei.

  • Ce pot face niste rebuturi, mai, pesedistule? Niste neica nimeni, repetenti, cu cv-uri de o pagina pot produce ei altceva decat o groapa de gunoi? Hai, mars de aici cu ineptiile tale oltenisto-teleormanene!

  • Fitiliștilor, nu puteti sa nu profitați de situatie, nu?
   Normal ca apar probleme, sunt tot felul de indivizi ca voi, avizi de putere, care se infiltreaza oriunde văd rost de profit
   Important ca un partid, mai ales unul tânăr ca USR, sa isi pastreze principiile cu care s-a născut și să găsească antidot atunci când se gripează ! Nu trebuie să închidă ochii și să se lase cuprins dr paraziții și viermi

  • victoras, tu din care divizie securista faci parte ? Din cea cu orientare kgb-ista ??
   Voi chiar nu va dati seama ca faceti spume la gura degeaba ?? Nu va mai baga nimeni in seama !
   Pasol na Sibir, ciorti !

  • Săracu’ Dragnea…! Cât s-a tot zbătut s-o emancipeze si pe Irinuca, plimbând-o prin Elveția și prin Emirate, iar ea tot gâsculiță proastă a rămas! Dar să știi că moș Țiriac o acceptă așa cum e, că destule țepe și-a luat de la cele puțin mai „emanicipate”, ca Ilinca Vandici sau Andreea Marin…

  • Victor, si punctat excelent! Felicitari!!!

  • Ce dracu legătură (scuzați Scaraotchi paralela) au GIO PSD si perversul hotoman Dragnea dela Gratia (uite ca din greșeală l-am si înnobilat pe jeg) cu modelul polonez ?
   Voi chiar v-ați pierdut complet uzul rațiunii ?
   Sau sunteți atât de cretini încât v-ați dus dupa fentele ieftine ale unui personaj de 2 lei care punea apa în bere ?
   La polonezi crezi că direcția vamală regională cotizeaza direct la sediul partidului de guvernământ o parte din șpagă, de exemplu ?

  • Si inca ceva: mai bine dezbateri si scandal, care vor debusa probabil in niste concluzii si corecții, decat pupat in corpore in cur Dragnea pana in secunda in care l-au săltat să-l ducă la Rahova, sau pupat in cur cu unanimități Dănciloasa, pana a luat cel mai penibil scor de finala prezidențială a PSD (si foarte probabil ultimul, din mizerabila voastra istorie).

  • Esti „beton” cu gandirea,victoras! Adica e jale ce e in capul dumitale..asta cu securitatea care distruge tot am mai auzit-o si pe la dragnev la demonstratia sa din Piata Victoriei,inainte de 10 august 2018!Asadar,nu prostia si aroganta lui barnev distruge partidul ,ci securitatea !?!Bravo, mai ai putin si o sa ne spui ca barnea este prea bun pentru tara asta si noi suntem o natie de tampiti ca nu am vrut sa votam numai usere,nu?

 3. Din pacate liderul acestui partid incepe sa-si dea arama pe fata. Probabil ca cineva doreste sfaramarea acestui partid si înlăturarea tuturor oamenilor integri si buni, precum cei 117 membri. Din pacate, in Romania cei ce sunt buni si corecti nu rezista. Barna probabil ca vrea sa ramana doar cu membri supusi, care trebuie să facă jocurile unor forțe obscure. Însuși Barna este un lider obscur pe care nu se stie cine il sprijina.

  • „Prin ceea ce s-a întâmplat aseară, USR a pierdut masiv într-un aspect esențial al lui: libertatea de exprimare și respectul pentru dreptul la opinie al membrilor.” De fapt aseara nu s-a intimplat nimic altceva decit continuarea unei linii incepute cu preluarea puterii in USR de catre Barna si gasca printr-o manevra pur psd-ista: punerea adversarilor in imposibilitate de vot.
   Onor membri revoltati trebuiau sa se revolte acum doi ani si mai bine; e bine si acum numai sa nu fie prea tirziu.

 4. Din pacate, USR a fost deja capusat la toate nivelurile de tot felul de indivizi dubiosi care fac blaturi si noncombat cu primari si politicieni pagubosi. Cei ce „deranjeaza” sunt exclusi in timp ce unul precum Caramitru e tinut in brate.
  Pacat de inca o sansa ratata …

 5. Este un pic de dezinformare. Aici, persoana aia a fost exclusa pentru ca a indemnat cu 2 zile inaintea alegerilor prezidentiale la un vot impotriva candidatului USR. Excluderea este fireasca si necesara. Dar daca tot ati inceput, nu vreti sa continuati si cu cei 117 de mai sus? Ar fi un semn de insanatosire al partidului.

  • Ba eu zic sa-i dea pe toti uritii afara, sa ramina Barna numai cu pupindosistii lui, dupa care va uniti cu Ciolos si-l pupati cu totii unde va pricepeti voi mai bine.
   Si-o sa fie-o veselie, adunatura de escroci va mai bifa o misiune indeplinita, voi o sa fiti fericiti ca vi se da sa pupati, sanatate, multumire.

 6. Zici USR si tragi apa. Cum este posibil ca intr-un partid care se vrea „altceva” fata de pnl si psd, Dan Barna, candidatul USR la prezidentiale, sa mai ramana la conducerea partidului dupa ce a obtinut un rezultat cu aproape 50% mai mic sub scorul partidului la alegerile Europarlamentare. Cum? Intreb si eu.

 7. Si asa usr se transforma in partidul meu, partidul Barna :)) Sfinxul de la Sibiu care vegheaza in tot si toate :))

 8. Incet, incet in pardit vor ramane doar Barna si „tutarii”. Plus Caramitru, goarna atomica! Muylte „succesuri” la viitoarele alegeri sparlamentare. 10% va fi un scor mare!!! Ca de locale nici nu poate fi vorba!
  Adios si….. nu-mi pare rau!

 9. PSDistii cred ca vor avea ce fura daca revin la putere. Atat de prosti sunt.

 10. Andrei Caramitru parca aminteai ceva de pedepsirea cu inchisoarea a celor care disemineaza simbolurile comunismului.

 11. Scăpați de Barna și implicați-vă în echipa in coducerea partidului, nu aveti nevoie de un dictator gen draknea.
  Prin asta a castigat USR, prin faptul că nu a avut un tătuc, ci a apărut ca o echipă de tineri care dorește schimbarea modului in care se face politica in Romania, o echipa care dorește să se implice pentru rezolvarea problemelor din țară și nu pt prosperitatea personală a șefilor de partid
  Daca se gandeste intr-adevar la tara si la partid, Barna ar trebui să facă in pas in spate, chiar mai multi, sa inteleaga că e singurul vinovat pt scorul obținut la.prezidentiale ( sa zica merci, scorul lui era și mai mic daca nu se vota după sloganul „fără psd in turul doi”; stiu mulți carora le place USR ca echipa, cărora Bârna nu le inspiră deloc incredere dar au votat cu el doar să scape de Vasilica, altfel ar fi votat Iohannis). Nici barna, nici nicușor dan nu inspira incredere cand se comporta ca niste dictatori sau ca niste copii suparaciosi, în usr sunt f mulți tineri de încredere
  Acționați ca o echipa, nu va molipsiti de la psd

 12. „Lasciate ogni speranza voi…” românaşi creduli. S-a dus speranța noastră. Gata! Barna a făcut praf un întreg partid. Aştia suntem.

  • Esti un nesimtit enorm si nu are treaba cu isr, are treaba cu Dante.

  • Nu neaparat, dimpotrivă!
   Dacă USR dovedește că are anticorpi la „tătuci ” poate castiga și mai mare simpatie! Este ceea ce ne dorim mulți români, sa nu fie asemeni celorlalte partide, sa nu ascunda mizeria sub preș !
   I-am ales pentru ca au apărut si lucrat ca o echipă de tineri deschiși, cooperanti , nu organizați după o ierarhie gen psd
   Bravo, nu lăsați gastile să vă acapareze

  • @Gladiatorule,
   Ia spune-mi: cu o astfel de atitudine ai reușit vreodată să punctezi decisiv în arenă sau până acum ai reușit să scapi doar cu „rușinoasa dar sănătoasa”…?
   PS. Nu a spus nimeni că USR-ul ar avea origini extraterestre. Sunt tot români și ei, dar…poate că nu sunt hoți, așa cum a reușit Comunismul să-i facă pe mulți dintre cei mai în vârstă ca ei…

 13. Nu neaparat, dimpotrivă!
  Dacă USR dovedește că are anticorpi la „tătuci ” poate castiga și mai mare simpatie! Este ceea ce ne dorim mulți români, sa nu fie asemeni celorlalte partide, sa nu ascunda mizeria sub preș !
  I-am ales pentru ca au apărut si lucrat ca o echipă de tineri deschiși, cooperanti , nu organizați după o ierarhie gen psd
  Bravo, nu lăsați gastile să vă acapareze

 14. Dimpotrivă! Dacă USR apare din nou ca o echipă, care demonstrează că are anticorpi la tatuci , poate castiga simpatie și mai mare

 15. Cand Falca a gasit la Arad sute de semnaturi false, persoane decedate, nume false, adrese inexistente, ati urlat ca animalele si ati facut un circ ieftin, na… ca sa vezi

  • Alex si alin terminati cu asfet de tamoeni vorbiti de hotul de falca de parca ti -ar fi tatuca.Referitir la semnaturile false sunt niste minciuni gogonate, am stat in strada din martie pana la final in limita timpului disponibil dar NICIODATA NU A FOST NIMENI CU CI AL ALTEI PERSOANE, S-AU SA SA FI VENIT CINEVA SA SEMNEZE PENTRU ALTE PERSOANE.Si acei useristi care sustin si pun la indoiala sa le fie rusine.Brasovul a fost pe locul 2 dupa capitala.Cinste celor ce au/am fost in strada♥️??????♥️

  • Daca era userist Falca era bun ,nu?Tot ce nu e userist e hot,corupt,dar se pare ca dusmanul de moarte pentru voi,astia putini de pe aici nu e psdul,ci PNLul!!Ori sunteti pusi sa creati zazanie intre PNL si USR,de catre sefii vostri din Kiseleff,ori sunteti prosti facuti gramada,pupincuristi fara sanse de recuperare!

 16. Pai asa bai Barna, noaptea ca hotii ??? :)))))

 17. COSETTE CHICHIRAU – Este peste Barna si Ciolos.
  De ce nu o votați Președinte Alianță Usr Plus ??

 18. Eu l-am ghicit pe Barna de ceva vreme, ce poama este. Inca din campania prezidentiala. Am tot explicat, insa… putini au inteles ce stofa de dictator are.

 19. Am votat cu usr la europarlamentare si yohanis la prezidentiale. Asta nu inseamna ca nu l stimez pe Barna. Totusi eu zic ca tartorii astia sunt pusi de cineva sa le taie din avint usr. Se vede ca nu sunt decit niste tineri fara experience altfel ar sti ca de acest prejudiciu pierde usr si cistiga psd. Trebuie dati afara toti cirlanii astia urgent. Un psrtid fara discipline nu mai e partid ci forum. Parerea mea!

  • De situatia asta primul care profita e Ciolos, care va avea mai mult spatiu de manevra pentru a-si impune in alianta candidatul lui la PMB, pe Vlad Voiculescu. Oricum, sincera sa fiu, cam suspect modul in care se detoneaza unii si creeaza un adevarat circ.

  • usr sta pe o caruta de bani subventie. de aia se sifoneaza unii pe altii si de aia nici barna nu pleaca, tot de la ciolan. cine controleaza banii din conturi controleaza partidul-se stie servilismul din adn al romanilor in fata sefului!

 20. Uite d’aia nu are USR șanse împotriva PSD sau PNL. USL nu dă 2 bani pe integritate, ascunde toată mizeria sub preș, omerta guvernează aceste 2 partide. Degeaba fură social-liberalii milioane de euro, dacă unu’ de la USR va trece strada prin loc nepermis, e mâncat, devine inamicul public numaru’ unu cu ajutorul televiziunilor prietene…. In fața astora, USR are exact șansa pe care au avut-o ulanii polonezi (călare!!!) in față tancurilor naziste!!!! Adică ZERO!!!
  Avertizorii de integritate, dacă există așa ceva și sunt dedicați valorilor europene, trebuie protejați!!!!

 21. Agenturili astea :))
  USR are nevoie de maturitate, multa … bajbaiala asta denota fragilitatea unor memebrii care se lasa manipulati, ma refer la ambele tabere.

 22. Poate-ar fi bine ca USR sa se desfiinteze si sa nu ne mai incurce!
  In ochii mei, acest partid (adunatura) s-a decredibilizat complet si este cea mai mare deceptie politica pentru mine (am mai avut una cu ApR, partidul lui Mele din 1997!). Spun asta nu numai din ce citesc pe net sau vad la TV ci si din interactiunile mele directe cu diversi reprezentanti si membri USR. Tot timpul am avut senzatia ca au o agenda ascunsa!
  Pentru mine nu mai exista USR si regret semnaturile, voturile si sustinerea pe care le-am dat-o pana acum!

 23. Nu te lasa Barna ca si Dancila (care a terminat psd )esti singurul care poate distruge definitiv USR.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.