G4Media.ro

Revoltă în USR după ce conducerea formațiunii a amânat validarea lui Nicușor…

Revoltă în USR după ce conducerea formațiunii a amânat validarea lui Nicușor Dan drept candidatul partidului la primărie / ”S-au spus cuvinte grele de la cel mai înalt nivel, chiar din ălea care încep cu f” / ”Suntem conduși de o majoritate care e gata să vândă pe mărunțiș povestea USR”

Mai mulți membri în conducerea centrală a USR, Biroul Național (BN), sunt revoltați după decizia de amânare a desemnării candidaților care nu sunt membri de partid la alegerile locale de anul viitor, au declarat surse politice pentru G4media.ro. Ei acuză majoritatea ”la mustață” controlată de Dan Barna că vrea practic să îl scoată pe Nicușor Dan din cursă pentru a-l favoriza astfel pe Vlad Voiculescu, candidatul PLUS.

”Toate alegerile în care sunt incluși non-membri se amână până va fi reglementat modul în care ei pot candida. BN se angajează să propună la primul CP un regulament în care non-membri și independenții să poată candida”, a fost deczia adoptată azi-noapte de conducerea centrală a USR. Consiliul Politic (CP) a fost convocat pentru data de 30 noiembrie, după alegerile prezidențiale.

Decizia BN al USR vine după ce membrii USR București au votat în cadrul unui referendum intern ca Nicușor Dan să fie candidatul susținut de partid pentru a candida la alegerile locale de anul viitor pentru funcția de primar general al Capitalei.

”Acest amendament (amânarea desemnării canddaților care nu sunt membri USR – n. red.) putea să se numească amendamentul Nicușor Dan, pentru că despre asta a fost vorba în mod real. S-au spus cuvinte grele de la cel mai înalt nivel, chiar din ălea care încep cu f”, a scris europarlamentaur USR Nicolae Ștefănuță, vicepreședinte al formațiunii, pe un grup intern de comunicare al partidului.

”Dacă Echipa Barna nu va pricepe că nu mai poate continua să conducă partidul ăsta cu majorități mustață de 12-13, călcând orice altceva în picioare, așa cum a făcut-o în ultimele luni în BN-ul precedent cu majorități mustață de 11, atunci tare mi-e teamă că din cea mai mare speranță a României din ultimii treizeci de ani ne vom transforma teribil de repede în cea mai mare dezamăgire a ultimilor treizeci de ani”, a scris și deputatul Tudor Benga, membru în conducerea centrală a USR.

”Am impresia că suntem conduși de o majoritate care e gata să vândă pe mărunțiș povestea USR”, a fost reacția senatorului Cristian Ghica, membru și el în BN al USR.

”În această seară 13 membri BN au decis că votul membrilor USR București nu contează (…) 13 membri BN sabotează propriul partid, punând bețe în roate candidatului potențial al USR, membru fondator al USR, în favoarea candidatului PLUS (13 membri BN au arătat că nu au nici un respect față de dorința membrilor. Politica la firul ierbii a rămas un vis frumos. Nici un argument rațional nu a contat în dezbatere”, a scris și Dumitru Dobrev, membru al conducerii centrale a partidului.

Într-un comunicat oficial, transmis joi dimineață de USR, se precizează că era necesară această amânare deoarece nu există prevederi statutare referitoare la susținerea de către partid a unor candidați independenți, cum este Nicușor Dan, și că este nevoie de adoptarea unui regulament în acest sens.

”Ca urmare a adoptării acestui regulament, Nicuşor Dan, de exemplu, va putea propune USR să-l sprijine ca independent la alegerile pentru Primăria Bucureşti, iar USR va putea decide în mod statutar dacă îi oferă susţinere”, precizează ccomunicatul USR”, se precizează în comunicatul USR.

În schimb, contestatarii deciziei luate de BN sunt contraziși de unul dintre cei care au votat pentru amânarea desemnării candidaților independenți, Cristian Moș, care explică, pe același grup intern de comunicare, că este necesar un regulament pentru susținerea respectivilor independenți, în caz contrar candidaturile acestora putând fi contestate.

”Multă emoție pentru… nimic (…) Comitetul Politic este singurul organism statutar care poate aproba regulamentele de alegeri și care poate decide asupra alianțelor și asocierilor politice și electorale. Ca urmare a adoptării acestui Regulament, Nicușor Dan va avea șansa de a propune USR candidatura sa ca independent (…) Susținerea unui candidat extern, care aparține altui partid, sau care este independent, este de competența Comitetului Politic care trebuie să decidă acest lucru printr-un regulament. Cum ar putea fi altfel?”, a scris Moș.

”Dacă nu ar fi fost cazul înscrierii lui Nicușor Dan în cursa internă din USR, această decizie ar fi avut probabil unanimitate și ar fi părut firesc oricui că e nevoie de un cadru pentru ca un non-membru să poată fi susținut de USR și că o persoană externă nu se poate pur și simplu înscrie în alegerile interne din USR. Deci, dragi colegi, hai să lăsăm emoțiile și victimizările inutile. Nicușor Dan poate candida în cadrul unui regulament pe care Comitetul Politic îl va adopta. Asta a decis Biroul Național”, a conchis el.

Mesajele de revoltă postate pe grupul intern de comunicare al USR:

Nicolae Ștefănuță, vicepreședinte USR:

Subiectul moratoriului de alegeri. Ei bine, acesta a fost punctul central al serii.

Am stat în biroul meu foarte târziu, făcând pe cei 100 de coordonatori de campanie să aștepte, discutând despre cum nu poți să oprești toată viața partidului și implicit toate voturile pe nominalizări pentru locale.

Cel mai tare mă frustrează că Președintele nu înțelege că aceste desemnări democratice sunt o VICTORIE pentru USR, nicidecum un cost.

După ce am respins moratoriul propus cu aplomb de colegul Bulai, ei bine șoc: votăm din nou pe o mică, dar importantă variațiune, care nu se găsea pe ordinea de zi.

Votăm același lucru, numai că pentru situațiile unde apar candidați independenți.

Acest amendament putea să se numească amendamentul Nicușor Dan, pentru că despre asta a fost vorba în mod real. S-au spus cuvinte grele de la cel mai înalt nivel, chiar din ălea care încep cu f.

Cei 13 au înțeles mesajul și au votat pentru, răsturnând practic primul vot și îngropând șansele Bucureștiului de a mai avea o dezbatere reală. Mă întreb însă și în rest ce o să se întâmple.

Tudor Benga, deputat, membru al BN al USR:

E ora 3 dimineața. Am început ședința BN la ora 17, deci acum circa zece ore. Tot ce țin neapărat să zic acum, în noaptea asta, este următorul lucru: dacă Echipa Barna nu va pricepe că nu mai poate continua să conducă partidul ăsta cu majorități mustață de 12-13, călcând orice altceva în picioare, așa cum a făcut-o în ultimele luni în BN-ul precedent cu majorități mustață de 11, atunci tare mi-e teamă că din cea mai mare speranță a României din ultimii treizeci de ani ne vom transforma teribil de repede în cea mai mare dezamăgire a ultimilor treizeci de ani.

Cristian Ghica, senator, membru al BN al USR:

Sunt revoltat pe decizia celor 13 din BN din seara asta, nu doar pentru că e vorba de Nicușor Dan, ci pentru că e plină de batjocură: batjocură la adresa membrilor USR București, batjocură față de nașterea acestui partid, față de principiile care ne-au adus împreună.

Am impresia că suntem conduși de o majoritate care e gata să vândă pe mărunțiș povestea USR, la care eu și alții ținem. Nu știu dacă din ură față de Nicușor sau din invidie: că n-au avut ei ideea USR sau că n-au avut curajul să meargă atât de departe.

Dumitru Dobrev, membru al BN al USR:

În această seară 13 membri BN au decis că votul membrilor USR București nu contează. Au decis că toate alegerile care includ non-membri să fie amânate până va fi reglementat modul în care aceștia pot candida.

13 membri BN au decis astfel să împiedice procesul intern de desemnare a candidatului pentru Primăria Generală a Municipiului București.

13 membri BN sabotează propriul partid, punând bețe în roate candidatului potențial al USR, membru fondator al USR, în favoarea candidatului PLUS.

13 membri BN au decis că autonomia filialelor nu este esențială.

13 membri BN au arătat că nu au nici un respect față de dorința membrilor. Politica la firul ierbii a rămas un vis frumos. Nici un argument rațional nu a contat în dezbatere. A contat doar dorința de a împiedica participarea lui Nicușor Dan la procesul intern de desemnare a candidatului pentru București.

Cristian Moș, membru al BN al USR:

Multă emoție pentru… nimic

Ce am decis astă seară în BN?

Că este necesar un Regulament pentru susținerea candidaturii independenților. Cum ar putea fi altfel? Ne-am pierdut sensul realității?

În lipsa unui asemenea regulament, deciziile filialelor locale ar putea fi deschise contestărilor din punct de vedere statutar și legal. Și cum e faza asta cu un partid în care nu contează dacă ești membru sau nu?

Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic pentru data de 30 noiembrie pentru discutarea acestui regulament. Comitetul Politic este singurul organism statutar care poate aproba regulamentele de alegeri și care poate decide asupra alianțelor și asocierilor politice și electorale. Ca urmare a adoptării acestui Regulament, Nicușor Dan va avea șansa de a propune USR candidatura sa ca independent.

USR poate susține candidatura persoanelor care nu sunt membre ale USR la primării, consilii locale, județene, etc, dar într-un cadru reglementat. Au apărut cazuri în care membrii care și-au dat demisia sau membrii care sunt în prezent suspendați (prin sancțiune) intenționează să candideze intern.

Statutul are prevederi legate de alegerea candidaților dintre membrii USR.

Același Statut are prevederi legate de alianțe și asocieri politice care sunt de competența Comitetului Politic.

Susținerea unui candidat extern, care aparține altui partid, sau care este independent, este de competența Comitetului Politic care trebuie să decidă acest lucru printr-un regulament. Cum ar putea fi altfel?

Este necesar un Regulament adoptat de CP care să prevadă în cel fel USR poate susține candidatura unei persoane care nu este membru al partidului.

Spre exemplu, probabil că în acest Regulament, ar fi interzisă susținerea membrilor excluși sau membrilor suspendați ca urmare a unor sancțiuni. Alte prevederi privind susținerea unui candidat independent ar putea fi legate de semnarea unui angajament de respectare a valorilor și principiilor USR sau condiționarea de un vot intern al forului competent asupra susținerii.

Toate astea nu sunt logice?

Sunt deja câteva cazuri de candidaturi și intenții bizare anunțate (foști membri sau membri în prezent sancționați cu suspendare), și un caz celebru. Dacă nu ar fi fost cazul înscrierii lui Nicușor Dan în cursa internă din USR, această decizie ar fi avut probabil unanimitate și ar fi părut firesc oricui că e nevoie de un cadru pentru ca un non-membru să poată fi susținut de USR și că o persoană externă nu se poate pur și simplu înscrie în alegerile interne din USR.

Deci, dragi colegi, hai să lăsăm emoțiile și victimizările inutile. Nicușor Dan poate candida în cadrul unui regulament pe care Comitetul Politic îl va adopta. Asta a decis Biroul Național.

Membrii BN al USR care au votat pentru amânarea desemnării lui Nicușor Dan drept candidat al USR:

 • Claudiu Năsui
 • Iulian Bulai
 • Cristina Prună
 • Liviu Mălureanu
 • Cătălin Drulă
 • Radu Mihail
 • Diana Mureșan
 • Ionuț Moșteanu
 • Silvia Dinică
 • Cristian Moș
 • Vlad Botoș
 • Elek Levente
 • Dan Barna

Citește și: USR va avea regulament pentru susţinerea candidaţilor independenţi, precum Nicuşor Dan, la alegeri

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

83 comentarii

 1. Pai de ce ne spuneti abia acum ca e vorba doar de o poveste chestia asta cu USR?! Daca-i poveste inseamna ca nu-i real!

  • @Marcele,
   Nu vreau sa ma enervez, pentru ca enervandu-ma pot provoca scaderea productivitatii la cazan, asa ca te rog pe tine sa pui din nou intrebarea pe tapet in locul meu! Intrebarea care incepe cu: „Vreti ca USR-ul sa obtina un scor de 35% in 20-20?”
   Pentru un astfel de serviciu stii foarte bine cum platesc: sterg cu guma din catastif…

  • Votați Viorica Dancila!
   Votați bunastarea și echilibrul!

  • @DeLaValalau:
   Vomam si defecam!
   Cu echilibrul ai dreptate: zero absolut este in echilibru. Si scroafa de videle s-a aranjat cu bunastarea. Si a ei si a lui malai-mare victoras. Cu o singura problema: ca pe malai-mare l-a lasat nevasta de prost ce era, si acum e cand cu manuelam cand cu palmela. O sa faca pe obraji cicatrici de-alea ca ale lui fifor!

  • Se intanmpla ca de pbicei:

   o picatura de „cacao” pusa intr-un butoi cu vin compromite intregul vin.

   Ca sa intelegeti aluzia: cacaoa este importata pe filiera francezo (csolosh) – austriaca (voiculescu).

   Istiria se repeta, exaxt ca si in PMR / PCR , unde cei manipulati de papusarii din rusika s-au razboit pe viata si pe moarte cu comunistii NATIONALISTI. (Patrascanu a zis: „inainte de a fi comunist, sunt ROMAN”. A platit cu viata pentru asta.

   Cand neo-marxistii din USR vor ajunge la PUTERE (presedinte + majoritate in Parlament) sa vedeti „bajeti” si „sanziene” ce mai jale o sa fie.

 2. Cica de aici ar trebui sa ne vina salvarea… Salvarea vine si cand te duce la psihiatrie, nu?

  • Care-i alternativa? Traseistii din PSD si PNL?

   Eu raman la USR pentru locale si parlamentare, fiindca ceilalti sunt cancer.

  • Desigur ca sunt singura optiune momentan… dar e trist sa vezi cat de usor corupe puterea…

 3. E un fel de cenaclu literar aici, unde gusturile şi teoriile sunt rigide.

  • este Acel cenaclu Morometian din Silistea Gumesti

  • Cat adevar in ce ai spus!

 4. Se sparge balonul umflat de servicii…

  • Chiar si pentru un banal vis erotic pedeapsa poate fi cuantificata in zile la cazan…!
   1 bucata x vis erotic=2 zile de smoala topita
   2 bucati x vis erotic =3 zile de fiert domol
   Pentru cantitati mai mari veti putea beneficia de reduceri substantiale. Va asteptam!

 5. Nu toate partidele trec de faza adolescentei politice, si asta indiferent de cat de promitatoare s-au aratat (chiar demonstat) a fi. Exercitiul puterii corupe usor sufletul celui tanar intr-ale politicii. Barna si ai lui ar trebui sa-si depaseasca fricile personale (datorate inevitabil lipsei de experienta de acest tip) si ambitiile copilaresti (datorate, poate, unui orizont intelectual mai putin amplu decat al altora).

  • Barna n-are ce frici sa-si depaseasca, el e acolo cu o misiune, e omul lui Ciolos, lucreaza pentru Ciolos, am zis-o de o mie de ori. Ce ma mira e ca abia acum s-au prins cei care sint in USR pentru ideea care a stat la baza constituirii formatiunii in 2016 (de umplutura adusa de Barna nu e cazul sa ma mir) ce joc face grupul ciolosist. Trebuiau sa reactioneze inca de cind grupul Barna a falsificat alegerile initiale pentru sefia partidului, dupa plecarea lui Nicusor Dan.
   In alta ordine de idei Ciolos nu-i va ierta niciodata lui ND faptul ca i-a refuzat primirea in USR pe post de sef, prin urmare subalternii lui din USR manevreaza pentru omul lui Ciolos si impotriva lui ND.

  • Daca nu se comporta corect cu ND, au dat de dracu!

  • Cand i s-a propus lui Ciolos sa intre in PNL, aceeasi cerinta a avut – sa aterizeze direct pe pozitia de presedinte al partidului, evident ca n-au fost de acord, si-asa Ciolos n-a intrat in PNL in 2016, dar i-a mai si purtat cu vorba pe pnlisti, de i-a dezechilibrat naibii si mai rau, pana au facut rahatul praf, si-a iesit psdeu’, dupa cum stim. Chiar cred ca e o jigodie oportunista acest Ciolos.

  • Gabriela Constantinescu
   Nu a existat niciodata tema admiterii lui Ciolos pe postul de conducere a PNL. Refuzul lui Ciolos de a intra in PNL s-a formulat pe motiv de PNL + PSD = LOVE.

 6. inca un articol cu „problemele din usr”, la fel ca si ala cu „cearta” cu cei din + pe impartirea mandatelor, „cearta” pentru care candideaza pentru presedinte si care merge spre prim ministru, „cearta pe intrarea la guvernare” etc etc

  la sfarsitul zilei toate revoltele, certurile, discutiile dispar ca prin minune si se ajunge la un acord

  sa nu ne trezim iar cu g4 ca isi cere scuze public pe site pentru dezimformari in articole

  • Nu au suficient bun-simț cei de la G4Media pentru scuze si dezmințiri, sunt din ce în ce mai părtinitori pro PNL

  • Articol mincinos din primele propoziții, Nicusor Dan NU a fost ales candidat al USR București, au votat doar posibilitatea înscrierii în competiția internă Usr București…

  • Ce-i domn’ Mario, te loveste adevarul in cele mai sfinte credinte, nu? Pe dumneata si alti fani pentru care spiritul critic e un extraterestru periculos. Decit realitatea mai bine gargaunii din capul vostru.

  • Nu e nici o problema, sunt cât se poate de obiectiv, Usr-ul nu e perfect, atacul la Liiceanu m-a deranjat grav.
   Dar ai înțeles ce am scris, NU s-a votat candidatul pentru primăria București, membrii Usr București doar au votat că se poate înscrie în competiția internă

 7. Ba, draku’ va ia! V-ati molipsit?!? Noaptea ca hotii ? Ce atat sustinere pt Vlad asta, de a plecat si dl Sora din GDS din cauza lui? Daca membrii au votat cu ND, pe asta il puneti. Decid toti membrii nu doar sefii ( CEX).

  • E vorba despre alt Vlad

  • Nu-i chiar asa simplu. Asa e intr-o alianta politica (cum e USR-Plus). Se impart posturile pe care se ca candida, ca asta e ideea de alianta politica, sa se maximizeze sansele de reusita.
   Candideaza ca presedinte de la un partid, apoi primar general de la celalalt samd. Cei din USR trebuie sa inteleaga 2 lucruri:
   1. Lasati dracului campania pt. Primaria Bucurestiului!!! Ca vine si vremea ei… Este mai important ca Barna sa iasa la atac in actuala campanie prezidentiala.
   2. Ce s-a negociat la nivel de alianta?!? La.cine merge Primaria Bucurestiului?

   In rest….tipic romanesc.

  • Marius, pai n-ar fi logic exact pentru maximizarea sanselor aliantei, sa-l sustina toti pe Nicusor Dan, decat sa-l puna mot pe Vlad Alexandrescu de la PLUS, domn ce tocmai s-a umplut de doamne-ajuta cu replica lui desteapta impotriva lui Liiceanu?

  • @Gabriela Constantinescu,
   Faceți o confuzie.
   Vlad Alexandrescu e contestat de Liiceanu și e altă poveste.
   Din partea PLUS, pentru București, e propus Vlad Voiculescu. El ar fi contracandidatul lui Nicușor Dan.
   Eu am votat Nicușor Dan.

 8. Ce e PSD,PNL,USR…..aceeasi mizerie…

 9. Zanzanieeeee Nicusor ce facusi tata distrugi propria creatie.

 10. Cred ca este utila vizionarea acestui interviu cu Cosette Chichirau la Cafeneaua Natiei. Veti vedea o alta viziune asupra democratiei (necesare) in USR, mult mai inteligenta si matura – si productiva pe termen lung:

 11. de asta nu putem avea nimic bun… ne cacam pe ea de coliva.

 12. „Mesajele de revoltă postate pe grupul intern de comunicare al USR”, adica erau doar pentru ochii lor, dar presa a preferat sa le arunce in public?
  Se cearta, se voteaza. Pana cand nu vad semne de dictatori, nu ma intereseaza.

  • Cetatene, presa asta face, are vreo informatie din interior, o si arunca pe piata imediat, uite-te si tu cate mesaje sunt la acest subiect! Problema este ca au cartite in interior, care trimit la presa discutii interne.

 13. Gata, votez PSD!

 14. Cei PSD,PNL,USR…aceeasi mizerie….

 15. O „fentă” pe care Dan Barna a-nvățat-o de la ciordache.

 16. din pacate USR-ul se impute….devine o afacere de familie….departe de USR-ul creat de Nicusor Dan…..Dumnezeul Dan Barna…care impidica crime doar prin simpla prezenta isi da arama pe fata……problema e ca fara un candidat comun PNL USR PLUS riscam inca 4 ani cu mahalagioaica de firea

  • Daca useristii din Bucuresti il vor pe ND, iar cei din tara il vor pe Vlad, apoi sa faca cum a vrut ND cand s-a dorit o decizie pentru pozitia partidului fata de referendumul pentru familie. Adica sa nu se adopte nici o decizie. Fiecare userist sustine pe cine vrea sufletul lui, dar partidul USR sa nu sustina nici un candidat.

  • Nu pot sa nu vina cu un candidat la PMB, si-au pus ei candidat la prezidentiale, chiar daca n-aveau cine stie ce sanse, cum ar putea sa nu-si puna la PMB? Aici e mana lui Barna, asa cum a facut si cu alegerile de presedinte USR in septembrie, inainte de prezidentiale, fortandu-le mana membrilor sa-l voteze, ca doar n-or vota-o pe Chichirau, cand si l-au propus pe Barna candidat la Cotroceni. Chiar e posibil sa fi prins ceva meserie de control al partidului de la draknea, care si-ala facea reconfirmari si resustineri prin tara. Partea proasta este ca astfel de miscari afecteaza dinamica partidului, corup vointa oamenilor si distrug structura sanatoasa a deciziei interne.

 17. Dupa 2006 si inainte de intrarea pe scena politica a Uniunii Salvati Bucurestiul, nu am participat la niciun vot, din cauza prostitutiei partidelor politice. Apoi am votat USB la alegerile locale pe Bucuresti si pe Sectorul 1, am votat USR la ultimele alegeri parlamentare, am votat USR la alegerile europarlamentare.

  Daca Nicusor Dan nu va fi candidatul desemnat de USR pentru alegerile locale pe Bucuresti, ma voi intoarce la a nu mai participa la vot, nici pentru alegerile locale, nici pentru alegerile parlamentare.

  • Si acum stirea cea mare: n-are nici o importanta pe cine sustine conducerea USR. Daca va candida, Nicusor Dan va avea sustinerea majoritatii membrilor si simpatizantilor USR din Bucuresti. Daca va obtine sustinerea PNL (si cred ca o va obtine, e cel mai bine plasat) se poate considera primar.

  • @amicu
   Amice, citeste ce a declarat Nicusor Dan: daca nu va fi candidatul desemnat de USR , el nu va candida defel. Si pozitia asta mi se pare corecta: Nicusor Dan nu va actiona in contradictoriu cu alegerea pe care o va face partidul USR.

  • Si eu la fel.

  • @Raspuns, pai din moment ce candideaza ca independent, ce-l mai doare atata daca USR n-ar decide sa-l sustina? Daca USR va decide sa nu-l sustina, inseamna ca USR de-acum nu mai e USR de pe vremea lui, si-asta e cat se poate de logic, este USR din vremea Barna. Daca USR il lasa balta, ar fi cea mai mare tampenie sa renunte la candidatura, si-n conditia in care ar avea sustinerea PNL, sa n-o accepte. Parca de la un punct incolo, Nicusor Dan devine buturuga mica ce rastoarna carul mare. Trecand peste faptul ca toata aceasta tevatura nu s-ar fi starnit, daca era membru USR, si punct.

 18. Cat adevar in ce ai spus!

 19. Ridicarea lui Dan Barna, a coborât USR în abjecţie. Un om de proastă calitate.

 20. Mai bine faceau un compromis si il sustineau pe Nicusor, sa nu uitam cum noua conducere i-a confiscat partidul lui ND, dar se pare ca USR a ajuns aceeasi mizerie, ca restul, grupuri de interese si lupta pentru ciolan

 21. Vai ce convenabil circul ăsta, în prag de prezidențiale ! Băieți, voi ați căpiat ?

  • @John Donne: Bai, Jenica, las-o moarta! Inghititul in tacere a mizeriei a dus intotdeauna la mizerii si mai mari.

 22. USR: o fata frumoasa si desteapta care, ajunsa la varsta la care trebuie sa dea la facultate, s-a hotarat sa se faca curva.

 23. Am facut ancheta…interna si m-am edificat: Dracul cu ochii albastri si suferind de ciuma rosie n-are astampar si incearca din rasputeri sa-si bage coada unde nu-i fierbe oala, pardon, cazanul…! Totusi in cei 30 de ani trecuti a mai imbatrinit si el si nu mai are aceeasi forta ca la inceput, asa ca nu va faceti probleme, Dracul rosu nici macar dinti in gura nu prea mai are…!

 24. Nu poți să începi un mandat de reconstrucție națională cu metode … (neo)staliniste, cu sloganuri de tipul „cine nu-i cu noi e împotriva noastră” și „ciuma roșie trebuie extirpată”, „poporul e prost că nu ne votează pe noi”. Politica este arta compromisului, în viața reală nu există oameni buni adunați într-un partid politic și oameni răi adunați în alt partid politic. Singura solușie cu adevărat inteligentă este ca la următoarele alegeri parlamentare să nu se mai parieze pe „un singur cal”, să nu existe nici un partid cu majoritate absolută, partidele parlamentare să fie nevoite să se înhame cu adevărat la munca politică, la negocieri de substanță, să conlucreze și să-și promoveze cu convingere programele lor politice. Dacă oferim puterea absolută unui partid politic eșecul este iminent.

 25. Pentru doritori, acele cuvinte grele care incep cu F se refera exclusiv la:
  Franciu, care este de peste 2x mai greu ca Pb,
  Force (formatie europeana Heavy Metal),
  Femur (cel mai mare si greu os din corpul uman)
  — asa ca sa nu va aud cu alte pareri..
  Cei din USR sunt mai intelectuali ca cei din PMP, iar cele de sus confirma.

 26. D-le Ghica, USR nu este o poveste. Un partid politic trebuie sa aiba reguli clare. Un regulament in sensul asta se impune. Daca echipa Barna nu era deacord sa-l sprijine pe Nicusor Dan, o facea de la inceput. Candidata lor s-a retras din competitie ca sa-i faca loc lui Nicusor, sper ca sunteti constient.

 27. CINE SE TEME DE NICUȘOR DAN ?
  Dacă am susținut și votat USR ,aceasta se datorează lui Nicușor Dan ,cu al său USB . Observ că actualul USR + începe să capete ,,experiență ” și nu dezminte deloc politica dâmbovițeană de la noi . Păcat ! Era mai atractiv așa ,fără ,,experiență „,virgin în ale politicii . Nicușor Dan a dovedit că ține la principii, la USR și la urbea Bucureștiului pentru care este CEL MAI POTRIVIT CANDIDAT ! Drept pentru care ,îmi rezerv dreptul de a nu vota cu nici un alt candidat ,fie el și Vlad Voiculescu . Dacă Dan Barna nu înțelege că succesul USR se datorează USB-ului și ,implicit lui Nicușor Dan ,e treaba lui ,dar ar trebui să se gândească și la un eventual EȘEC în alegeri : prezidențiale ,locale sau parlamentare . Voi fi încă un român scârbit de politicienii de doi bani din politica dâmbovițeană !

  • CORECT !

   Chapeau Bas !

  • @un domn,
   Corect…pana la ”scârbit”… Zic sa nu uitam de experienta din 2016, cand ”scârba” generalizata ne-a adus Ciuma Rosie pe cap…

  • @scara
   dupa ce ND ajunge la PMB, Barna N Ochi care pierde cursa din iarna aceasta ( sau toamna tarzie, ce nu mai am stiinta de cnad cu schimbarile climatice ) va prelua USR, Barna N Ochi poate sa ramana ca si Iliescu..ceva portar bagator de seama, altfel USR se va scufunda !

  • Bai lizo, termina cu idei de-asta stupide legate de vot, asta e manipulare de-aia ieftina, de manual, hai sictir de-aici, postacule!

  • Idioato, in loc sa-ti pui intrebarea cine se teme de Nicusor Dan, pune-ti-o p-aia cu cine se teme de psd-ciuma rosie, si indrazneste sa stai acasa la alegeri!

 28. urmaresc cu tristete tampeniile astea ale unora care pierd in USR+PLUS
  ca e USR ca e PLUS ca nu stiu ce interese
  daca nu intelegi ce inseamna democratie, ca 13>12 nu mai fa politica
  esti din aia 12 , inseamna ca nu esti suficient de bun sa convingi inca unul din cei 13 sa treaca de partea ta

  e o politica de sa moara capra vecinului, am pierdut, lasa ca-l fac eu pe FB ..

  se intampla si la PSD si la PNL si la altii, sa nu se amagim, nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla prin CEX alea,dar de la niste oameni cu un nivel intelectual mai ridicat ma astept la mai multa celeritate si maturitate

 29. Elek Levente un camionagiu care nu se poate compara cu N Dan.
  Drula caruia i se scurg ochii dupa niste contracte grase cu statul si care se viseaza un Ghita reloaded.
  N Dan e un matematician pur sange , recunosc ca nu prea are simtul realitatii dar are exact ceea ce romanul isi doreste de la un politician – coloana si sa refuze parandaratul.

 30. USR, eu va voi vota la toate alegerile, dar va rog ca simplu cetățean, dornic de schimbare, să vă maturizati, să nu mai oferiți atâtea ocazii mizerabililor din PSD să se bucure de contrele dintre voi…

 31. „Vreti ca USR-ul sa obtina un scor de 35% in 20-20?”

  • @Marcele,
   Merci! Dar nu le spui și in ce condiții se poate ajunge la acest scor? Așa e, vina e a mea, nu te-am rugat să le spui și condițiile…

 32. Acest articol confirma bănuiala multora : USR e noul PSD ! Aceeași bolnavi după putere și bani. Pentru cine nu înțelege sa mai reciteasca articolul.

  • Taci dreaq din gura, n-ajunge ca nu se prea inteleg momentan, ies in presa stupizenii si se creeaza impresia de cataclism, mai vii si tu cu scarbosenii, postacule ordinar psdist, te stiu eu!

 33. Pacatul fondator al USB-ului a fost cultura dublului standard. Regulile au fost facute pentru fraieri. ND a semanat vant si a cules furtuna. Toti oamenii astia pe care-i huliti astazi, ieri erau prietenii lui. Alesi convenabil, daca nu cumva dupa chipul si asemanarea lui.

  Pentru azi, un soi de episod 3 (o luam de pe la mijloc, cam asa cum a inceput Lucas cu “O noua speranta”, nu de alta, dar se potriveste oarecum titlul). La stabilirea listelor de candidati la parlamentare pentru mun. Buc undeva in sept 2016, se isca mare scandal intern: un oarecare A. isi depune candidatura cu 48 de ore dupa termenul limita si ii este acceptata. SM, din comisia de etica, reactioneaza pe forumurile interne acuzand situatia. Vanzoleala mare, oamenii lui ND ii ridica osanale lui A., les chiens aboient, la caravane passe. Dupa vot, A. incheia glorioasa campanie interna pe locul 19 (neeligibil). Cateva luni mai tarziu, stupoare: pe listele de candidati USR din Bucuresti de la BEC, candidatului A. ii disparuse cifra zecilor din fata si “alunecase” pe locul 9, eligibil cf. sondajelor Kantar (alta poveste, pentru alta ocazie) care-i plasau la 19% drept a doua forta politica a tarii inaintea PNL-ului (pt. referinta v. http://parlamentare2016.bec.ro/wp-content/uploads/2016/11/centralizator_BEJ_42_111_CD.pdf). Eroare materiala, desigur.

  De ce se tem sustinatorii de azi din USR ai lui ND? Pentru ca ii cunosc foarte bine pe cei adusi de ND cu mare tam-tam in partid. Si mai ales pentru ca se cunosc foarte bine pe sine.

 34. Domnul Barna da dovada ca nu stie sa faca o altfel de politica dupa cum se tot lauda, pacat ca nu tine cont de multe pareri din partid gen Stelian Ion care a fost ferm cand a fost intrebat ce parere are despre candidatura lui Nicusor Dan : ”Are toata sustinerea si increderea mea”, iar cand a fost intrebat dl Barna daca il sustine pe ND acesta a incercat sa evite subiectul, daca nu are o parere personala devine penibil cand il critica pe Iohanis ca face exact acelasi lucru pe care a inceput sa il faca chiar el, fara sustinerea USR ND va pierde iar bucurestiul si sunt curios pe cine o sa dati vina dupa de incompetenta acuta a doamnei Firea. Propun sa ii lasati locul la prezidentiale domnului Pandele, ar face un cuplu frumos, ar reforma intreaga tara impreuna cu sotioara lui draga.

  • New generation. Barna a procedat foarte bine. Este presedintele partidului, nu o persoana oarecare. Stelian Ion poate sa exprime pareri personale, dar Barna trebuie sa gaseasca consens in sanul partidului. Daca afirma de la bun inceput ca-l sustine pe Nicusor ar fi fost acuzat ca-si impune punctul de vedere personal. Barna este omul consensului, are o pozitie corecta. Cei ce-l critica sau nu sunt multumiti sunt liberi sa mearga in alta parte, pnl, pmp sa vada „democratie” la altii. Lui Nicusor Dan i s-a propus sa se inscrie in USR, a refuzat, acum ce doreste? Sustinere neconditionata? Uite, i s-a facut loc, USR si-a retras candidata pt el, nu-i suficient?

  • Ai gresit, presedintele tarii este domnul Barna si nu are voie sa isi exprime pareri pentru ca mai presus de a fi om si a vrea binele tarii trebuie sa fie un bun politician, tocmai asta e marea problema in USR daca nu iti convine ceva in partid ar fi bine sa pleci nu ai voie sa ai alte pareri si mai ales sa le exprimi public, sunt convins ca nu va fi acceptat ND desi probabil Barna ii promisese ca il va sustine asa cum probabil a promis si domnului Ciolos ca il va sustine pe Vlad. Incep sa faca jocuri politice marca PSD „vom vedea dupa alegeri ce facem cu el dupa ce mai verificam odata sondajele”, genul asta de politica cu pomisiuni de voturi si portofolii am tot vazut in ultimii 30 de ani, daca exista o hemoragie o sa operam dupa 1 luna. Claudiu Năsui chiar sustinea recent ca il sustine pe ND dar cand a fost vorba de votat a fost cap de lista, portofoliu finantelor suna mult mai tentant.

 35. Nici nu au ajuns la putere la vreun nivel si gata cafteala pe ciolanul virtual!
  Imi place poza: „strans uniti in jurul tovarasului…”

 36. Sper ca Nicușor Dan să intre în PNL și să candideze. E singura formulă viabilă politic și sustenabilă dpdv practic. Primăria Bucureștiului e o administrație grea, cu bani mulți, interese multiple și presiuni uriașe. Fără un partid puternic în spate, așa cum e PNL-ul, bine hârșit în lupta politică (și nu doar un USR ezitant și lipsit de experiență), Nicușor Dan nu are șanse să facă ceva pt București.

 37. Chiar nu vedeti . Cine nu sustine un singur candidat al opozitiei la alegerile pentru primaria capitalei face jocul PSD . Hai spuneti degraba ,cine a declarat ca nu este de acord sau face in asa fel sa nu fie de acord . ? Ce nu aveti curaj ?

 38. USR PLUS – ciumă globalistă!