G4Media.ro

Revizuirea bugetului UE pe termen lung și redresarea economiilor lovite de coronavirus,…

Foto: Facebook/ Parlamentul European

Revizuirea bugetului UE pe termen lung și redresarea economiilor lovite de coronavirus, pe agenda ședintei plenare a Parlamentului European / PE va solicita garanții pentru beneficiari în 2021

Deputații vor dezbate miercuri cu Comisia și Consiliul revizuirea bugetului UE pentru perioada de după 2020 și planurile de redresare economică, iar vineri va fi votată o rezoluție. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va participa la dezbatere, informează un comunicat transmis de biroul de presă al PE.

Înaintea dezbaterii în plen și a votului asupra unei rezoluții, Președintele PE, David Sassoli, a declarat în urma reuniunii din 6 mai a Grupului de contact pentru CFM al Parlamentului: „Acum este momentul să fim îndrăzneți și ambițioși cu privire la acțiunile sprijinite de bugetul UE. Parlamentul dorește să fie un actor-cheie al acestui proces, împreună cu alte instituții, pentru a contribui la transformarea bugetului în cel mai bun instrument menit să sprijine economia europeană și cetățenii săi. Trebuie să se ajungă urgent la un acord cu privire la planul de redresare și la următorul buget multianual.”

Comisia Europeană a anunțat că va prezenta în curând o propunere revizuită privind cadrul financiar multianual (CFM) pentru perioada 2021-2027, însoțită de un instrument de redresare pentru a aborda impactul crizei COVID-19.

La 17 aprilie, Parlamentul a adoptat o rezoluție prin care solicita un „pachet semnificativ de redresare” și un Fond de solidaritate pentru coronavirus.

Bugetul UE pe termen lung: PE va solicita garanții pentru beneficiari în 2021

PE solicită Comisiei să prezinte un plan de contingență pentru garantarea finanțării UE în cazul în care următorul buget pe termen lung al UE nu este disponibil la 1 ianuarie 2021.

Parlamentul va vota un raport din proprie inițiativă care solicită Comisiei Europene să prezinte o propunere pentru un plan de contingență pentru CFM (cadrul financiar multianual) până la 15 iunie 2020.

Conform proiectului de raport, planul trebuie să ia în considerare consecințele sociale și economice imediate ale pandemiei COVID-19. Scopul este de a asigura o finanțare continuă pentru beneficiarii programelor UE, fie că este vorba de cetățeni, regiuni, orașe, fermieri, universități sau întreprinderi, și de a se exclude orice risc ca actualul CFM și programele actuale să fie întrerupte sau extinse într-un mod dezordonat.

Discuțiile îndelungate dintre statele membre au întârziat procesul de stabilire a viitorului CFM 2021-2027. Un CFM revizuit, inclusiv propunerea privind planul de redresare în urma COVID-19, va fi prezentat în curând de Comisie și va genera discuții suplimentare.

În cazul în care raportul este aprobat de majoritatea membrilor PE, Comisia trebuie să prezinte o propunere relevantă sau să informeze Parlamentul cu privire la motivele pentru care nu va face acest lucru, în conformitate cu articolul 225 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

(Sursa: Parlamentul European)

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Articolul 225(ex-articolul 192 al doilea paragraf TCE)Parlamentul European, hotărând cu majoritatea membrilor care îl compun, poate cere Comisiei săprezinte orice propunere corespunzătoare privind chestiunile despre care consideră că necesităelaborarea unui act al Uniunii pentru punerea în aplicare a tratatelor. În cazul în care nu prezintăpropuneri, Comisia comunică Parlamentului European motivele sale

  2. Bugetul UE pe termen lung: PE va solicita garanții pentru beneficiari în 2021
    ACU-I -ACU , acum este momentul adevarului , care vor fi aceste garantii ? Stie cineva ?

  3. Lasati garantiile haideti la mare la munte la distractie :))