G4Media.ro

Reuters: Statele Unite blochează menţionarea schimbărilor climatice în proiectul de comunicat al…

Reuters: Statele Unite blochează menţionarea schimbărilor climatice în proiectul de comunicat al reuniunii G20

Statele Unite sunt împotriva menţionării schimbărilor climatice în comunicatul liderilor financiari mondiali, potrivit diplomaţilor din G20, după ce un nou proiect al declaraţiei comune a arătat că membrii G20 analizează includerea subiectului ca factor de risc pentru dezvoltare, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Miniştrii de Finanţe şi reprezentanţii băncilor centrale din cele mai mari 20 de economii ale lumii (G20) discută în acest weekend principalele provocări economice, concentrându-se pe perspectivele de creştere şi noi reguli pentru taxarea companiilor digitale.

G20 anticipează o accelerare modestă a creşterii economiei globale în acest an şi în cel viitor, dar subliniază riscurile de încetinire provocate de ”tensiunile geopolitice şi comerciale şi incertitudinile politice şi riscurile macroeconomice legate de sustenabilitatea mediului”.

Cel mai recent proiect de comunicat dă o importanţă mai mică epidemiei de coronavirus ca risc pentru dezvoltare, afirmând numai că G20 va ”îmbunătăţi monitorizarea riscurilor globale, inclusiv epidemia recentă de COVID-19”, acronimul medical pentru coronovirus.

Surse din G20 au spus că Statele Unite sunt reticente să accepte limbajul că schimbările climatice reprezintă un risc pentru economie.

”De obicei şi China blochează această afirmaţie, dar pentru că este reprezentată la un nivel mai scăzut, rămâne în sarcina Statelor Unite”, a spus un diplomat.

”Clima este ultimul subiect dificil din comunicat. Nu există încă un aocrd”, a declarat o a doua sursă.

Foto: Pexels.com

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Ce este aia, aocrd?

 2. N-au luat în calcul virusul că n-a crăpat nici o delegație din cauza lui.Ar fi interesant de văzut cum l-ar băga în seamă dacă ar începe vreunu dintre ei să tușească și să acuze simptome, mai ales că-și strâng mâinile tovărășește.

 3. Se prefac ca planeta nu e pe moarte, dar pana cand? SUA sufera uragane catastrofale, China sufera inundatii etc.

  Deci cum se pot preface ca nu se intampla nimic?

  Iar schimbarile climatice pot ajuta economia, daca se investeste in noile tehnologii, dar explica-le asta comunistilor daca poti (ma refer la PCC si la republicanii americani, ambele partide sunt comuniste).

 4. e ca si cum ai baga gunoiul sub pres 🙂
  putem sa ascundem asta cat vrem, nu e ca si cum problema dispare ..din contra
  si faptul ca acceptam asa ceva, nu ne face decat partasi la crima asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.