G4Media.ro

Reuters: Casa Albă cere ajutorul companiilor de petrol şi gaze pentru reducerea…

Reuters: Casa Albă cere ajutorul companiilor de petrol şi gaze pentru reducerea costurilor carburanţilor

Casa Albă a discutat în ultimele zile cu producătorii de petrol şi gaze, cerându-le sprijinul pentru reducerea costurilor carburanţilor, dar este puţin probabil să obţină o reacţie pozitivă, au declarat două surse apropiate situaţiei, transmite Reuters, citată de News.ro.

Costurile energiei cresc la nivel global, în unele cazuri ducând la deficite ale ofertei în economii mari precum China şi India.

În Statele Unite, costul mediu cu care este comercializat un galon de benzină se află la cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani, fiind aşteptată şi creşterea carburanţilor pentru încălzirea pe timp de iarnă, potrivit Departamentului Energiei.

Producţia de petrol şi gaze se menţine sub un vârf atins în 2019.

„Monitorizăm îndeaproape costul petrolului şi costul gazelor pe care americanii le plătesc la pompă. Şi folosim toate instrumentele de care dispunem pentru a aborda practicile anticoncurenţiale de pe pieţele energetice din SUA şi la nivel mondial pentru a asigura pieţe energetice fiabile şi stabile,” a declarat un oficial de la Casa Albă, fără să confirme dacă a fost în legătură cu industria.

Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană a atins recent 80 de dolari pe baril pentru prima dată în ultimii şapte ani, întrucât Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol şi aliaţii lor cunoscuţi ca OPEC + restricţionează în continuare producţia.

Casa Albă a discutat în ultimele săptămâni despre creşterea preţurilor cu producătorul de top al OPEC, Arabia Saudită.

Preţul mediu cu amănuntul al unui galon de benzină a crescut la 3,29 dolari, conform cifrelor AAA. Departamentul Energetic al SUA a declarat miercuri că este aşteptată o creştere semnificativă a costurilor de încălzire a gospodăriilor în această iarnă, pentru toţi combustibilii, dar mai ales pentru păcură şi propan.

Producţia de petrol din SUA şi-a revenit lent din 2020, când producţia a scăzut în timpul pandemiei de coronavirus.

Producţia de petrol a atins un record de aproape 13 milioane de barili pe zi (bpd) la sfârşitul anului 2019, dar Departamentul pentru Energie al SUA a declarat miercuri că producţia va avea un nivel mediu de doar 11 milioane barili pe zi în 2021, urmând să crească la 11,7 milioane bpd în 2022.

Preţurile gazelor naturale au crescut brusc în acest an, rezultatul deficitului de aprovizionare şi al cererii mai puternice decât erau aşteptările în Europa şi Asia.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a purtat discuţii interne despre creşterea costurilor combustibilului, a adăugat una dintre cele două surse.

Producătorii americani de la exploatările de şist, care sunt responsabili de creşterea producţiei de ţiţei în ultimii 10 ani, au fost mai puţin dispuşi să foreze mai mult petrol după ani de performanţe financiare slabe şi s-au concentrat în schimb pe reducerea cheltuielilor pentru a spori rentabilitatea investitorilor. Poate dura şase luni pentru a fora şi a finaliza o puţ nou şi pentru a aduce petrolul şi gazul pe piaţă.

Orice apel al Casei Albe pentru o creştere a producţiei americane este probabil să rămână fără răspuns, potrivit unui director din sectorul petrolier, care nu a vrut să fie identificat, el criticând abordarea.

De asemenea, industria este nemulţumită de unele dintre acţiunile anterioare ale lui Biden, inclusiv o oprire temporară a forajelor pe terenurile federale, pe care le consideră un atac asupra industriei.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Pai cum , incalzirea globala ce facem cu ea ?
  Saraca Greta iar iese in strada.

 2. Așa este cînd politica se baga in economie. Ceri relansare economică de o căruță de bani și speri sa o realizezi cu baterii. Acordul de miliarde cu EU m-ai poate fii realizat la noile prețuri?

 3. Ziua 1 a președinției: anulezi keystone și dreptul de a extrage petrol su gaze de pe terenurile federale.
  Ziua 266 : te milogești de companiile producatoare sa scadă prețul.

  But at least we don’t have mean tweets from the White House.

 4. Ce rău o duc americanii.. vai steaua lor. 1 galon 3.29 $., sub 1$ pe litru.
  La noi e peste 6 lei litrul, dar bine, noi suntem o tara dezvoltata, nu ne comparam cu ei.. avem putere de cumpărare, nu gluma.. sau puterea noastră de cumpărare e o gluma.. nu mai știu:)

 5. Joe Senilul Biden sa vorbeasca si cu Soarele si Vantul sa creasca productia de curent si gaz.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.