G4Media.ro

Rețea de trafic de canabis în care erau implicați doi șoferi români,…

Rețea de trafic de canabis în care erau implicați doi șoferi români, destructurată de poliția franceză

Poliţia franceză a destructurat o reţea de trafic de canabis între regiunea oraşului Lyon şi Spania, în care erau implicaţi şi doi şoferi de camion români, şi a capturat peste o tonă de droguri, transmite AFP, citată de Agerpres.

Investigaţiile poliţiştilor francezi au descoperit un transport de canabis în camioane care soseau din Spania, „cu concursul unei echipe din Bordeaux (sud-vest) dedicate în mod specific deschiderii drumului, de la frontiera spaniolă până la zonele de livrare”, a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei din Franța.

Ancheta a început în luna mai după reţinerea, în zona metropolitană Lyon, a unui vehicul ce transporta 200 de kilograme de răşină de canabis. Şoferul, care a fost inculpat şi plasat în arest, a recunoscut că a acceptat să transporte drogurile în schimbul sumei de 3.000 de euro.

Ulterior, în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, a fost identificată o semi-remorcă preluată lângă punctul La Jonquera, la frontiera cu Spania, de către „deschizători” care au escortat-o până la sud de Lyon.

În dimineaţa zilei de 1 iunie, celor doi şoferi români ai acestui camion li s-au alăturat doi traficanţi originari din Lyon pentru a descărca transportul. Cei patru bărbaţi au fost arestaţi „în plină tranzacţie” la un depozit din regiunea Lyon.

În interiorul camionului, poliţiştii au descoperit „foarte multe genţi de voiaj” conţinând 1,2 tone răşină de canabis. În autoutilitara condusă de cei doi bărbaţi din Lyon a fost descoperit un rucsac cu 147.000 de euro, adaugă AFP.

Sursa foto: Twitter/ Préfecture de Police

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter