G4Media.ro

Rețea de medici și experți români, scrisoare pentru Iohannis și parlamentari: „Deconectați…

Rețea de medici și experți români, scrisoare pentru Iohannis și parlamentari: „Deconectați cât mai rapid deciziile medicale epidemiologice de decizia politică!”/ Rețeaua de Solidaritate, sprijin pentru autorități

Un grup de profesioniști români din Rețeaua de Solidaritate (inițiativa transfrontalieră ce reunește medici și cercetători români din țară și din diaspora) face apel la autorități, printr-o scrisoare deschisă publicată miercuri, pentru a colabora în vederea opririi dezastrului sanitar.

Rețeaua de specialiști în domeniul medical, social și juridic susține că deciziile medicale trebuie ”deconectate cât mai rapid” de elementul politic, iar la comanda decizională trebuie instalat un grup de experți.

Implicarea reprezentanților cultelor religioase este, de asemenea, una dintre recomandărilor rețelei:

 • ”Conectarea tuturor vectorilor de imagine, inclusiv cultele și alinierea pe un mesaj public comun pro vaccinare. Vaccinarea nu e doar o măsură de protecție personală, ci o măsură de sănătate publică”, se arată în scrisoare.

În scrisoarea adresată președintelui Klaus Iohannis și parlamentarilor, specialiștii amintesc și de medicii care refuză să se vaccineze:

 • ”Vă rugăm să luați măsuri care să stimuleze solidaritatea și colaborarea dintre medici, având în vedere că există deja un act normativ care să faciliteze alăturarea unei părți din personalul medical din alte specialități colegilor lor din secțiile Covid, în tratarea pacienților infectați”.

Rețeaua de Solidaritate își oferă sprijinul în vederea stopării pandemiei COVID-19 care a înregistrat cifre sumbre în ultima săptămână:

 • ”În Rețeaua de Solidaritate se găsesc profesioniști români bine pregătiți și bine conectati (în special medici și cercetători din țară și din diaspora), dispuși să se implice și să colaboreze cu autoritățile, pentru a ajuta la depășirea crizei”, mai arată aceștia

Scrisoare deschisă a profesioniștilor din Rețeaua de Solidaritate către clasa politică din România

România se confruntă în acest moment cu probleme de sănătate publică de o gravitate majoră. Sistemul de sănătate e aproape de colaps, medicii sunt epuizați și sute de români sunt răpuși zilnic de Covid 19.

Suntem un grup de profesioniști români din Rețeaua de Solidaritate – inițiativa transfrontalieră ce reunește medici și cercetători români din țară și din diaspora. De la începutul pandemiei de Covid 19, colaborăm și întreținem un permanent schimb de informații medicale și de cercetare medicală între doctori, dar și cu presa și cu autoritățile publice din România.

Deși ne despart mii de km, urmărim atent situația din țară, iar modul în care e gestionată criza medicală ne îngrijorează și ne alertează, motiv pentru care facem un apel public urgent către președintele României, către toți politicienii, către autorități și către mass-media din România. Vă chemăm la colaborare, solidaritate națională și intervenție rapidă în dezastrul pe care-l traversăm.

Stimate Domnule Președinte, stimați deputati și senatori, stimați oameni politici:

1. Vă rugăm ca măcar în aceste zile cumplite pentru țară să vă asumați statutul cu care poporul român v-a mandatat și să acționați responsabil și NUMAI în numele interesului public, unindu-vă eforturile și buna-credință și punând capăt imediat crizei guvernamentale, care produce haos decizional, inclusiv în domeniul sanitar. Această stare de fapt care poate fi redresată prin voința Dvs politică, ucide oameni zilnic

2. Vă rugăm să prioritizați opiniile specialiștilor și să dispuneți chiar azi un pachet de măsuri epidemiologice urgente, care să includă măsuri de carantinare pentru limitarea contactului social și pentru scăderea presiunii pe spitalele românești. Fiți conștienți că orice întârzieri bazate pe obiective populiste aruncă România într-o situație tot mai gravă care nu va face decât să crească numărul de vieți pierdute!

3. Vă rugăm să luați măsuri care să stimuleze solidaritatea și colaborarea dintre medici, având în vedere că există deja un act normativ care să faciliteze alăturarea unei părți din personalul medical din alte specialități colegilor lor din secțiile Covid, în tratarea pacienților infectați. De asemenea, vă rugăm să luați măsuri care să stimuleze solidaritatea și colaborarea întregii societăți prin apel la voluntari, inclusiv pentru comunicarea cu pacienții și cu familiile celor internați în spitale. Implicarea voluntarilor, e vitală în aceste zile în desfășurarea activităților din spitale.

4. Conectarea tuturor vectorilor de imagine, inclusiv cultele și alinierea pe un mesaj public comun pro vaccinare. Vaccinarea nu e doar o măsură de protecție personală, ci o măsură de sănătate publică.

5. Vă rugăm să deconectați cât mai rapid deciziile medicale epidemiologice de decizia politică, prin instituirea rapidă a unui grup de experți cu susținere ministerială, dar neafiliați politic, care să poată coordona independent gestionarea vaccinării, care să poată emite decizii sanitare esențiale, fără amestecul sau controlul factorului politic. Acest grup de experți trebuie să reunească și specialiști în comunicarea medicală, responsabili de conectarea unor părți relevante din societate, și care să fie capabili să realizeze inclusiv un dialog real cu reprezentanții cultelor.

În Rețeaua de Solidaritate se găsesc profesioniști români bine pregătiți și bine conectati (în special medici și cercetători din țară și din diaspora), dispuși să se implice și să colaboreze cu autoritățile, pentru a ajuta la depășirea crizei. Haideți să ne unim competențele și buna credință pentru a ieși cât mai repede din situația catastrofală, ce duce zilnic la pierderea a sute de vieți omenești în rândul alor noștri!

Accentuăm faptul că e un moment crucial în care clasa politică românească poate opri criza guvernamentală, demonstrând maturitate, responsabilitate, dar și compasiune față de poporul român, atât de încercat în aceste zile.

E de asemenea ceasul al 12-lea în care și în România vocea specialiștilor trebuie pusă în prim-plan, înlocuind orice discurs și decizie politică, cu impact medical epidemiologic.

Puneți punct crizei guvernamentale și haideți să colaborăm în slujba românilor!

Cu cele mai bune gânduri,
Rețeaua de Solidaritate”

sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

54 comentarii

 1. Bun. Hia sa zicem ca de maine se introdce certificatul verde obligatoriu. Ce o sa se intample? In Romania sunt cam 10-11 milioane de persoane eligible pentru vacinare care sunt nevaccinate. Cate persoane se pot vaccina intr-o zi cu prima doza/ schema completa de la JJ? Pai cam 50-60.000. Sa zicem ca toti se vaccineaza cu JJ. Ca sa sevaccineze cu totii, ne trebuie cam 6 luni de zile. In timpul asta, majoritatea acestor persoane nu au voie in magazine, nu au voie la locul de munca, practic au voie doar la aer liber. Decei ce facem? Inlocuim mortii de COVID cu mortii de foame, asa-i?

  • Asaaa, și?
   E vreo problema?
   Când toată vara a bătut vântul prin centrele de vaccinare ce-au păzit?
   O sa se roage 6 luni de vecini sa le cumpere mâncare. Sau comand prin glovo.

  • Un comentariu logic

  • da ma debilule, sunt probleme

  • Ion ,
   Ce aberatii si gogosi scrii pe aici ? Cum iti permiti tu sa faci scenarii cu vietile oamenilor ??
   Esti iresponsabil sau pur si simplu ai un
   apetit pentru cri.m.a daca scrii asa ceva aici
   dupa ce tu te-ai vaccinat !!!
   Care 6 luni ?
   Si chiar daca dureaza ceva timp (dar nu 6 luni) , tot e mai bine decat sa nu facem nimic !
   Tu vrei sa ai oameni decedati din cauza de covid pe constiinta ?
   Sau nu conteaza pentru tine ca asa este ordinul de la simion soso noua dreapta aur tirziu .
   De neinteles cum de mai sunteti liberi … cei ca soso simion noua dreapta aur tirziu cu un asa apetit pentru cri.m.a .
   Cati bani primesti sa scrii asa ceva pe un forum??

  • ÎNCREDEREA IN COMPANIILE DE MEDICAMENTE (și nu numai)

   Scrisoare deschisă, de data aceasta

   Către Profesioniștii din Rețeaua de Solidaritate:

   (nu va plăcea Profesioniștilor din Rețeaua de Solidaritate, căci linkurile – din sursele cele mai credibile cu putință – trimit spre articole descriind o Mafie în rândul Companiilor de Medicamente, în primul rând, apoi la un război și între Guverne)

   „Eu cred că în acest caz avem de-a face cu un RĂZBOI ÎNTRE COMPANIILE DE MEDICAMENTE și între diferite guverne.”

   „Medicamentul care previne formele grave de Covid NU SE GĂSEȘTE ÎN NICIO FARMACIE.”

   (Virgil Musta, medic boli infecțioase)

   „Ce se întâmplă în România cu hidroxiclorochina, medicamentul pe care Trump l-a luat preventiv, iar Franța l-a interzis.

   Hidroxiclorochina, medicamentul pe care Donald Trump l-a luat câteva zile preventiv, a fost interzisă în tratarea bolnavilor de covid-19 din Franța. Pot continua testele clinice, dar medicii nu mai au voie să o prescrie în terapia pentru coronavirus. Fusese introdusă ca tratament în spitale la sfârșitul lunii martie. Dar apariția unui studiu care subliniază pericolele administrării hidroxi-clorochinei a făcut autoritățile sanitare să-i reevalueze beneficiile. Decizia Franței vine după ce Organizația Mondială a Sănătății a suspendat testele clinice pentru același medicament.

   Noi folosim Hidroxiclorochina în programul național, dar în anumite condiții. Nu la toată lumea, ci în funcție de niște parametri biologici de EKG și la persoane care nu au risc. Iar dozele sunt mai mici decât dozele care erau recomandate în aceste țări vestice.

   Vom vedea dacă și în România se va lua hotărârea ca să nu mai fie folosit acest medicament, pentru că mai multe țări din Europa și OMS au întrerupt toate studiile clinice cu acest produs și s-a recomandat ca să facă la fel.”
   https://m.mediafax.ro/amp/coronavirus/medicament-din-rusia-folosit-pentru-pacientii-cu-covid-din-romania-19176722

   Remdesivir: MĂRUL DISCORDIEI ȘI FACTORUL COST
   https://m.dw.com/ro/remdesivir-m%C4%83rul-discordiei-%C8%99i-factorul-cost/a-54041478

   Este un medicament antiviral, substanţa lui activă este umifenovirul, el este folosit de ceva vreme ca terapie antigripală în Rusia şi Republica Moldova, iar în ultimul timp a fost folosit şi în China. Are acţiune antivirală şi se pare că este eficient şi pentru Covid 19, spun se pare pentru că nu avem suficiente date ca să tragem nişte concluzii, de altfel cam toate medicamentele folosite în momentul ăsta pentru SARS COV – 2 sunt în curs de a fi definitivate ca efect, avantajul lui este că are destul de puţine contraindicaţii.
   Umifenovirul sau *Arbidol (nota comentatorului) NU ESTE APROBAT ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ, iar pacienţiii din România îl pot primi prin anumite sponsorizări. Gigi Becali a declarat recent că aduce în ţară din Rusia 100.000 de pastile de Arbidol.
   https://m.mediafax.ro/amp/coronavirus/medicament-din-rusia-folosit-pentru-pacientii-cu-covid-din-romania-19176722

   Două comentarii care mi-au atras atenția a ceea ce se întâmplă în spitale și farmacii (nu-i cunosc pe autori)
   Catalin:
   „Puneți mâna și dați drumul la medicamente în spitale și în farmacii !
   Pe vecina de deasupra a fratelui meu, au găsit-o lată pe jos de la COVID. Rudele – cadre medicale. Au pus-o pe picioare cu Arbidol.
   Arbidol, care s-a dat în toate spitalele românești.
   Se mai găsește în piață, la basarabeni. Când am fost să întreb mi-au zis așa: „Nu mai dăm, că au venit televiziunile să ne pârască și apoi Poliția! Ne-au zis, că mai degrabă vor închide ochii la țigări de contrabandă, dar cu Arbidol să nu ne mai prindă !!”
   E de noaptea minții, de-a dreptul DIAVOLESC ce se întâmplă în această țară!” – încheiat citatul.

   „nu doar Arbidol” (acesta fiind nickname’ul celui care a postat)
   ” Sunt multe medicamente din protocolul anticovid care lipsesc intenționat din spitale. căutați cu Google:
   protocol tratament covid ”
   sursa comentariilor:
   https://www.g4media.ro/breaking-iohannis-anunta-restrictii-sunt-necesare-masuri-urgente-care-sa-stopeze-transmisia-comunitara-intensa-certificatul-verde-reducerea-mobilitatii-si-a-interactiunilor-umane-nu-trebuie-sa-ma.html#comments

   Explicațiile lui Alexandru Rafila despre anunțurile contradictorii ale OMS
   „OMS nu este instituție de cercetare. Or, ne-am confruntat cu mai multe probleme. Referințele acestea științifice care au fost făcute pe repede înainte, câteodată, n-au fost concludente. S-a făcut referire la ele, s-a luat o decizie, chiar s-a luat o decizie – vezi chestiunea cu hidroxiclorochina. Mai mult, această opinia a OMS a fost înainte îmbrățișată de Franța și de Italia, care au scos hidroxiclorochina din programul de tratament al pacienților. Ulterior s-a dovedit că STUDIUL CARE A STAT LA BAZA ACESTEI DECIZII SCÂRȚÂIA DIN TOATE ÎNCHEIETURILE”, a completat Alexandru Rafila.
   https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/explicatiile-lui-alexandru-rafila-despre-anunturile-contradictorii-ale-oms-cu-privire-la-persoanele-asimptomatice-1320648

   https://amp.dw.com/ro/care-medicamente-ajut%C4%83-%C3%AEn-tratamentul-covid-19-%C5%9Fi-care-nu/a-56315121

   (Dar lista este lungă..)

  • @Serket
   Uita-te la video-ul cu audierea lui Mihaila de ieri: https://youtu.be/OaQKxarj3X4?t=2737
   Cu ce vrei sa cumpere medicamente anti-covid daca nu era buget ?
   I-a trimis adrese lui Citu din iulie pana in septembrie. Citu a ales sa dea 1 mil RON la primarii…

  • Gheorghita se lauda cu o capacitate de 150.000 doze pe zi. Asta inseamna aproximativ 2 luni ca sa vaccinezi toti nevaccinatii ramasi cu J&J. Da, pentru Pfizer mai e nevoie si de doza doi, si mai trebuie capacitate si pentru boostere.

   Dar daca ar fi doritori sa se vaccineze, s-ar putea mari capacitatea, nu cred ca aici e problema. O capacitate de 250.000 ar fi probabil suficienta ca sa iesim cat de cat repede din rahatul asta.

  • @bilic, da sunt probleme mari pentru psd. Le moare electoratul nevaccinat și asta ii îngrijorează. La ritmul de 400 de votanți decedați pe zi, psd și aur rămân fără electorat. La asta nu s-au gândit când făceau pe smekerii, luând în ras eforturile autorităților.

  • Cum se face ca sunt persoane vaccinate cu al treilea rapel și au COVID….. Istetule?

  • Acum, eventual te vaccinezi pentru urmatorul val. Daca esti lesinat si a apucat sa te „strapunga” carcalacu, zilele astea. Hai Ciao! Dar dupa cum am mai zis, aia de 60+, ori nu mai ies pana la vara, ori isi baga dozele. In rest, numai „cuvinete de lauda” pentru epilatoare, „foarte bine a pregatit tot”.

 2. Ce aberatii si gogosi scrii pe aici ? Cum iti permiti tu sa faci scenarii cu vietile oamenilor ??
  Esti iresponsabil sau pur si simplu ai un
  apetit pentru cri.m.a daca scrii asa ceva aici
  dupa ce tu te-ai vaccinat !!!
  Care 6 luni ?
  Si chiar daca dureaza ceva timp (dar nu 6 luni) , tot e mai bine decat sa nu facem nimic !
  Tu vrei sa ai oameni decedati din cauza de covid pe constiinta ?
  Sau nu conteaza pentru tine ca asa este ordinul de la simion soso noua dreapta aur tirziu .
  De neinteles cum de mai sunteti liberi … cei ca soso simion noua dreapta aur tirziu cu un asa apetit pentru cri.m.a .

  • Crima a facut mihaila si vv cand au lasat spitalele fara tratament covid.
   La ce exprimare ai, ma faci sa cred ca sosoaca este mult mai inteligenta ca tine, pun pariu ca ai iq de taranoi de bucale, adica undeva sub 70.
   Seful tau ciolosescu spiral a picat la vot, dispari postacel ca ti-a trecut vremea.

  • @Seket: Intreaba-l pe Catu de ce nu a alocat banii pentru medicamente pe care Ministerul Sanatatii ii ceruse de luni de zile si de ce a preferat sa dea banii din fondul de rezerva catre primarii pentru chestii nemedicale.

  • Serket e un postac rablagit care a primit si el de la Pnl niste firimituri din banii de medicamente,pe care Catu i-a folosit sa cumpere presedintia unui partid de sub 10%.

  • Nu se joaca dansul cu viețile oamenilor, a tras o concluzie. Și eu gândesc la fel. De la mult trâmbițat ” libera circulație în UE”, am ajuns în arest la domiciliu, nu? Care este logica în a nu avea voie sa circuli după ora 8 dacă nu ești vaccinat? De ce nu ai voie în magazine dacă nu ești vaccinat? Se știe ca și vaccinatii se pot infecta și pot transmite virusul, dar asta nu contează. Contează doar sa te vaccinezi, sa fii la număr, chiar dacă prezinti anumite riscuri.

  • Țineți gura ca infectezi în jurul tău!!

 3. Trebuia de acum 3 LUNI cand Dl Haos si zombie au pus Romania in STAND BY, preocupandu-se exclusiv de pregatirea Congresului PNL, cum a recunoscut chair Rares Bogdan: au lasat timp de 3 LUNI Romania NEGUVERNATA, ca sa ajunga zombie sef la PNL!!

 4. Treceti scolile in online ca e haos in scoli cu atatea clase online, altele in regim hibrid…. O bataie de joc.

 5. Ferească-ne Sfântul de o societate condusa de medici! Nimic mai periculos decât o vedere îngustă cu putere de decizie.

  • Dupa cum se vede ,cel mai periculos este ca o societate needucata sa fie condusa de niste j.godii(politicieni,sputnikari,sosoci si hauristi).

  • Da, mai, andrei (probabil acelasi postac andrei), e perfect ca ne conduc „politicienii cu vederi largi”. Deficient esti baiete… habar nu ai cat fac 2×2, dar ai decis tu ca medicii, dupa cel putin 10 ani de studiu, au vederi inguste. Hai, siktir de aici!

  • Buna dimineata. Ati reusit sa concluzionati cu ultima propozitie mai mult decat am citit in toate comentariile “ cunoscatorilor” din ultima luna.

  • Daaaa !
   Lasati-o pe mana politicienilor că vedeți ce bine o conduce !!

 6. puteti veni sa ventilati manual un pacient, decat sa pierdeti timpul cu scrisori deschise pe care nu le citeste nimeni

  sa nu credeti ca cv-ul vostru o sa arate mai impresionant daca ati mai adaugat o compunere de gradinita

  • De ce manipulați comentariile porcilor!Asezati-le acolo unde s-a comentat,lingai si mincinoși ordinari.

 7. Prostiți lumea cu tot felul de tâmpenii ! Voi ,,medici ,, care vorbiți pentru a fi plătiți !!!! Nu aveți nici un drept că să mă obligați să mi fac vaccinurile ,ca sa fiu pe post ce cobai eu și copiii mei ! Vă întreb….. Unde sunt oamenii care mureau prin trenuri la începutul pandemiei ,unde sunt milioanele de oameni care mureau prin spitale !? Vă spun ceva ….o noua ordine mondiala a aparut și voi o urmați fara să aveți habar . A obliga un om importiva voinței sale este crima !!! A obliga copiii sa se vaccineze pentru interesele lumii este crima !! Tot se moare numai de covit ! Eu unul nu cred in covit și gogoșile voastre ! O sa vina vremea in care o să răspundeți de la mic la mare pentru testele ce le faceți pe oameni ! Totul este comandat și voi sunteți soldați ! Prin televizor mințiți poporul și mai grav este că unii va cred !

  • Nu fi prost, nu te vaccina!!! Vor ăștia sa facă o noua ordine mondiala, iar dacă ești mort, nu mai au ce să-ți facă. Fă-le în necaz, nu te vaccina, ia Covid și mierleste-o! Sa vezi atunci mare oftica pe ei…

  • mihaita tată … nu-i frumos bre ce faci …
   … tu te-ai vaccinat deja …
   .. dară şâ sosoaca a vostă s-o vaccinat …
   … şâ putin a vost s-o vaccinat …
   … să-ț fie rusâne ca scrii gogosi p-aci …
   … apropos … sosoaca vă zâsă sa scriiti gogosi p-aci …

  • Mihai ia familia de mânuță și fugi într-o peșteră până nu se ocupă. La cum se pun problemele te prind și te vaccinează. Când vezi porumbelul cu ramură de măslin poți să ieși că apocalipsa a trecut.

 8. Din pacate eu sunt prost si nu vreau sa ma vaccinez. Nu suport sa ma impinga cineva de la spate ….nu mai il suport pe arafat nici pe sosoaca . Lasati-ma sa iau o decizie singur ….vreau sa decid pentru mine nu pentru horeca nu pentru vecini nu pentru sistemul medical . Eu sunt cel mai imortant pentru mine.

  • Ptr .Marius prostu: Da, chiar esti prost.

  • Dar ai minte să iei decizii pentru tine?
   Calificat… unde?
   Jumătate din populația țărr se regăseșt în descrierea lui Jupân Dumitrache, „sufragiu? a! sufragíu, sufragerie, masa poporului, mă înțelegi?”
   Vin cu „argumente”, li se pare că le înțeleg, dar nu-nțeleg nimic!
   Analfabeți funcțional, mon cher, mă înțelegi?

  • Nu esti singurul „prost” Marius, suntem mai multi alaturi de tine. Daca a fi „prost” inseamna sa gandesc si sa iau o decizie pentru mine fara sa ma las influentata de cei din jur (pro sau contra vaccinarii), atunci prefer sa fiu o proasta care tine de parerea ei (m-am saturat de „asa trebuie”, „nu vezi ca toata lumea s-a vaccinat in afara”,etc). Nu neg ca nu exista acest virus, exista. Dar ai sanse sa faci forme usoare sau grave , atat ca nevaccinat cat si vaccinat (depinde de imunitatea fiecaruia). Ar fi trebuit sa aloce bani spitalelor de medicamente si inainte de pandemie si in timpul ei. D-aia mor oamenii in spitale, vii cu o boala si pleci cu altele, asta daca ai norocul sa mai iesi din spital in viata. Asta este realitatea din spitale dintotdeauna. Sanatate multa tuturor si ganduri bune, ca avem nevoie ….

  • Corect.
   Cand ti se pune mana’ n beregata si ti se spune FA ASA, FA ASA, dar se Ocolesc TESTARILE, nu trebuie sa fi desteptul desteptilor ca sa ti se para ca ceva e nelalocul lui…iar ONVRAJBIREA INTRE VACCINATI SI NEVACCINATI ESTE ABSURDA SI FACE MUULT RAU .
   IN LOC SA SE PEDALEZE PE TESTAREA TUTUROR, SI A VACCINATILOR SI A NEVACCINATILOR, CEI CE NE CONDUC ACCENTUEAZA FACILITATILE…PATCA UNUL VACCINAT SI INFECTAT, DACA CIRCULA NOAPTEA, NU POATE FACE BOALA SAU NU O POATE TRANSMITE!!
   ATATA PROSTIE NU CREDEAM CA VOI VEDEA ,ASA, LA LIBER DIN COTROCENI SI PANA IN GUVERN SI PARLAMENT!!!

  • … aida bre … ca te-ai vaccinat deja …
   … să-ț fie rusâne ca scrii gogosi p-aci …

 9. @Marius prostu: Da ai dreptate chiar esti prost.

 10. Despre Asociația ,,Medici pentru Consimțământ informat,, nu ziceți nimic ?
  De Reteaua asta de Solidaritate aud de-abia acum.
  Cine sunt ? Cum ii cheamă ? Ce articol e ăsta ? Lipsa de profesionalism !
  Propagandă neo-bolsevică si va mai mirați ca nu merg oamenii la vaccinare !

 11. Este o rețea de răspandaci plătiți sa facă propaganda vaccinării (poate implicate și serviciile). Bai Z, ești mai prost decât pantoful meu. Ti-a spus cineva de tratamente și medicamente anti COVID? Sau ești colaborator? În străinătate medicamentele sunt în farmacii și prescrise de medicii de familie, astfel ca majoritatea bolnavilor stau acasă și doar în ultima instanta ajung la spital, dacă este cazul. Și se vindeca în procent de 99,8%. De aceea acum nu mai auziți nimic despre suprapopularea spitalelor în alte tari. Doar proștii ca tine Z și ca alții care scriu, cred ca singura soluție este vaccinul. Nici nu are rost sa discutam despre vaccinuri, ce sunt, cum sunt făcute, dacă sunt sigure, etc. Ar fi prea mult pentru unii ca tine Z.

  • in strainatate oamenii sunt vaccinati
   si atat, nimic mai simplu, functioneaza foarte bine
   aia ca tine au loc in spital cand sunt bolnavi pentru ca restul lumii civilizate a facut ce trebuie
   puiut, nu te vaccina, nu-ti pune masca, circula cat poti de mult, sper ca Darwin are dreptate
   in asteptarea deciziei evolutioniste pupa-ti bunica pentru ultima data, si o colecistita daca face nu are loc in spital sa se trateze……….

 12. Mai oameni buni dar de oamenii care au murit zilnic pe drumuri nu face nimeni scrisoare?

 13. 1.De ce medicii refuza vaccinarea dacă ne bat la cap pe noi poporul sa o facem? De ce le este frica?
  2.De ce li s-a dat liber rezidenților sa dea tratamente?
  3.Ce cauta studenții de anul 4, 5,6 sa facă pe doctorii în spitale? Sunt studenți!
  4.De ce pacienții internați stau cu masca când ei nu pot respira?
  5.De ce se aplica tratamente agresive? De ex. copilului meu de 10 ani i s-a administrat 45 ml Paracetamol pe vena? .. de 3 ori pe zi!Vi se pare normal?
  5.Sa ne spună medicii de ce induc coma pacienților cu COVID?
  Cum naiba în 2018 când a fost multe cazuri de insuficienta respiratorie la copii, adulți, bătrâni, nu s-au luat masuri și acuma….. wauuuu. Cum naiba un popor întreg ați ajuns sa va urâți unul împotriva altuia pentru un vaccin:vaccinați /nevaccinați. Sunteți siguri ca vi se spune adevărul, ca televiziunile nu manipulează? Nu săriți nimeni în sus sa cereți judecarea persoanelor responsabile pentru spitalele și morții care au ars? Va doare în cur de oamenii netratati bolnavi de cancer și alte afecțiuni care mor acasă. Doctorii operează numai la privat (acolo, ce sa vezi… nu este covrig). Ieri soacra mea a fost operata la spital de stat deoarece nu a vrut sa fie operat la privat asa cum a cerut medicul. Ce sa vezi? A avut dureri infernale(și mai are) în timpul operației și după. Ce anestezie de k…. i-au făcut de a simțit și simte durerea? Mai gândiți și lăsați k…. de vaccin. Prima data sa vina în fata poporului guvernul și restul, apoi medicii, politia și toată structura MAP, smurdul, cu vaccinul la zi. Cum naiba de nu se îmbolnăvește nimeni în parlament, guvern…. e plin de bătrâni. Și nu moare nimeni! Nu înțelegeți greșit, nu vreau sa moara dar mi se pare foarte dubios ca aleșii poporului nu se infectează. Foarte suspect! Gândiți dragii romani și nu va mușcați între voi. Este o strategie a guvernului, presei yelui și restului de căței care servesc și iau bani mulți pentru ca noi… poporul sa ne mâncăm precum câinii.

  • O studenta in anul 5 era să-mi nenorocească copilul anul trecut. Voia să-mi prescrie medicamente teratogene, iar cand ii spuneam că nu am voie sa iau asa ceva si ii bagam prospectul de pe anmdm sub nas, zicea că ea asa trateaza gravidutele. Nu stiam cum sa fug mai repede, că voia sa mă interneze ca n-avea incredere ca sunt ascultatoare si iau tratamentul complet.
   Duduia folosea parafa unui specialist aflat in izolare la domiciliu.

 14. Cine sunt acesti medici si cercetatori? Cum se numesc? Am dori sa le putem consulta CV-urile! Sa fie si ei mai asumati daca vaccinul e atat de bun! Daca afirmi ceva trebuie sa iti si asumi! Asteptam lista cu numele expertiilor si specialistilor din Reteaua de solidaritate!

 15. Ok, este o lista cu Numele si prenumele lor, unde ne putem informa in ce este specialist sau expert fiecare si cu realizarile lor????

 16. project manager, medic de familie, fotograf, avocat, etc….ce realizari ii recomanda ca experti si specialisti in medicina???? Cum au ajuns la concluzia ca vaccinarea este cea mai buna solutie? Pe baza caror studii? Ce studii au efectuat ei privind vaccinul?

 17. Clasa politică din România și-a îngropat economic, financiar și demografic la propriu propriul popor idem cum ar fi facut cu cel mai rău dușman. Urmează să-și îngroape si medical propriul popor. Din păcate, dacă ei cei votați nu înțeleg ca astazi – nu ca a spus PSD – reslitatea arată ca România are nevoie de un parlament legislativ dar, de un guvern din oameni competenți ne-angajati politic, care sa serceasca DOAR interesele României și romanilor; in mod sigur si realist. Altfel Romania sr duce in mod sigur de râpă.

 18. ,,de luni…” 🤕😔Ce atâta grabă?!

  • Personal n am nici o nevoie sa fiu protejat de ceva cu ceva,mi se rupe de boala asta care e atât de contagioasa….se ia de pe clanța de la ușa scării doar că acasă nevasta mea pozitivă eu negativ,până la urmă se ia de pe clanța dar din gurița nu?atât de contagioasa e….am înțeles ,unu e mai rezistent altu nu…atunci nu e așa contagioasa,nu?prea multe necunoscute încât să mă duc că vițelul la vaccin doar pt că nu mai acces nush unde ,mă doare n cot. Iar cine sa vaccinat a avut convingerea că e bine,eu nu am macar gând că e bine …până la convingere e grele rău. Așa că drag guvern cu mine , și probabil încă câteva milioane de români o sa ai viața grea sa ne vaccinezi.Ps daca tot îmi vrei atât de mult binele pot să îți dau un cont de Ron sau euro și să bagi in el cat te lasă inima..ce zici,merge?

 19. Ce sa mai deconecteze paiata asta de Cotroceni cand ministrul transportului a ajuns un interlop politic inregistrat de DNA in biroul lui Drula cand se plangea ca nu merg combinatiile si hotiile mafiei si cand dosare penale pt coruptie ale apropiatilor acestuia zac la Diicot si de 7 ani fara sa fie scoase la judecata,cum sa vrea tradatorul asta ipocrit,fricos si las justitie independenta cand l-a pus iar pe Predoiu Maturoiu la justitie sa spele dosare ale multor borfasi si mafioti si pe verisoara sa Udrea care risca ani grei de bulache