G4Media.ro

Responsabil OMS: Încrederea în vaccinuri este crucială pentru a stopa COVID-19

Responsabil OMS: Încrederea în vaccinuri este crucială pentru a stopa COVID-19

În momentul în care veştile bune despre un vaccin contra COVID-19 aduc puţin optimism, neîncrederea publicului pentru imunizare ar putea să facă inutil şi cel mai eficient produs, avertizează responsabilul diviziei de imunizare al OMS, scrie AFP.

„Un vaccin care rămâne în congelator sau într-un frigider sau pe o etajeră şi nu este utilizat nu face nimic pentru a eradica această pandemie”, a explicat vineri, pentru AFP, Katherine O’Brien.

Luni, compania americană Pfizer şi cea germană BioNTech au anunţat că vaccinul lor este 90% eficient, potrivit rezultatelor preliminare ale testului vaccinului în faza III pe mai mult de 40.000 de persoane.

Profesorul O’Brien consideră aceste rezultate, chiar dacă preliminare, sunt „extrem de importante” şi ea spune că speră ca datele de la alte vaccinuri, şi acestea în ultima fază de testare umană, să urmeze în curând.

Dacă datele complete arată că „unul sau mai multe din aceste vaccinuri sunt foarte, foarte eficiente va fi o veste bună pentru a ne dota cutia cu ustensile cu un nou instrument contra pandemiei”, a subliniat ea.

Dar, ea este profund îngrijorată de dezinformarea şi de teoriile complotiste care cresc rândurile celor anti-vaccin, în momentul în care pandemia este departe de a fi încheiată şi care a provocat moartea a 1,3 milioane de oameni.

Trebuie să creştem „încrederea în faptul că OMS nu va face nicio concesie cu privire la siguranţa sau eficienţa vaccinurilor pe care le evaluează”.

Doctorul O’Brien a recunoscut că au rămas o serie de necunoscute importante cu privire la vaccinurile candidate, precum durata protecţiei pe care o pot oferi şi poate la fel de important: „aceasta va schimba probabilitatea că poţi transmite boala altcuiva?”.

OMS se bazează pe aceste vaccinuri care vor apărea lunile viitoare, dar se pregăteşte şi de provocarea uriaşă logistică pe care o reprezintă injectarea a miliarde de persoane cât mai repede posibil.

În aşteptare, OMS a recomandat ca vaccinurile să fie administrate prima dată celor care au cel mai mult nevoie.

„Obiectivul este ca fiecare ţară să fie în măsură să vaccineze 20% din populaţia sa de acum şi până la sfârşitul anului 2021, ceea ce ar contribui real la nevoile personalului sanitar şi al populaţiilor prioritare, apoi, pe măsură ce oferta va continua să crească, ne aşteptăm să primim mult mai multe doze în 2022”, a explicat Katherine O’Brien.

Accesul va depinde şi de capacitatea de a fabrica vaccinuri în cantităţi mari, pentru a le condiţiona, a le trasnporta menţinându-le congelate la temperaturi foarte scăzute şi apoi de a găsi personal suficient pentru a le injecta.

„Un vaccin foarte eficient, sigur şi care va putea fi fabricat nu are valoare pentru sănătatea publică decât dacă parvine la perosanele pe care trebuie să le protejeze şi dacă este folosit la scară largă pentru populaţii. Este următoarea provocare care ne aşteaptă”, a estimat ea.

„Am auzit recent o analogie potrivit căreia a face demonstraţia eficienţei şi siguranţei (unui vaccin) este ca şi cum ai stabili o tabără la poalele Everestului. Dar, în realitatea, pentru a ajunge la impactul real al vaccinurilor, acest lucru se joacă la nivelul distribuirii sale şi asta înseamnă să escaladezi Everestul”, a subliniat Katherine O’Brien.

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Mda, imi miroase a vaccinare obligatorie in masa, ca pe vaci (sa ma scuze vacile). Nu sunt impotriva vaccinurilor, dar ce e facut pe genunchi si cu ochii la profit nu imi miroase bine. Mai e si cu ARN modificat inoculat. Buna treaba.
  „We will see” as Grand Master Zen said.

  • Pai mai bine astepti sa dai coltul de la covid! Nu?

  • da de unde stii ca vom primi vaccin de la pfizer? la de la astra zeneca nu are niciun ARN.Oricum fi absolut convins ca nu te vaccineaza nimeni daca nu vrei , daca nu esti in grupa de risc poate nici nu ai nevoie.

  • Adica domnii astia au facut un vaccin cu eficienta 90 % in conditiile in care testarea are erori de 30 % si inventatorul testului a spus clar sa nu se foloseasca la diagnosticare! Si domnii astia se asteapta ca fraierii sa faca o coada mare la vaccinare! Ma doare spatele de atata ras! Poate suntem prosti, dar nici chiar asa!

 2. Vaccinul nu trebuie sa fie obligatoriu într-o lume unde exista democrație. Fiecare trebuie lăsat să aleagă dacă vrea sa se riște să îmbolnăvească de acest covrig . Sa vă băgați vaccinul in cur.

 3. Injectati-va si behaiti in cor in speranta ca veti fi vindecati de la vaccin.
  Variatia antigenica va spune ceva? Evident ca nu. Limbi straine.
  Dar e mai bine sa porti ochelari de cal si sa executi fara carteala.

 4. Care OMS? Care spunea in primavara ca mastile sunt inutile? OMS condus de China?

 5. Vaccinurile au ericat multe boli prevenibile, iar OMS le-a recomandat de dinainte să aibă director legat de China. Există nenumărate studii despre vaccinuri, unele mai noi, altele mai vechi, care în marea lor majoritate demonstrează același lucru.

  Pentru vaca de mai sus, vaccinarea a fost inventată pentru a salva vieți omenești, și doar mai apoi a fost folosită pentru salvarea animalelor, atunci când a devenit mai ieftin să vaccinezi decât să lași o fermă să crape. Asta nu înseamnă că noi trebuie să murim pe capete, iar vacile să fie vaccinate și să trăiască doar pentru că de la un moment dat au fost vaccinate și animale.

  • Doamna Alina, nu e vorba despre vaccinuri, ci despre acest vaccin făcut pe repede-nainte. In nici un an acest vaccin e deja in faza de testare… zău, chiar atât de creduli sunteți? Nu merg pe teoriile conspirației, însă pur și simplu nu a fost testat suficient. Din acest motiv, pe celelalte vaccinuri le am făcut mie și copiilor mei și din același motiv pe aceste nu-l voi face nici mie nici copiilor mei. Vom vedea peste câțiva ani cât de ok va fi(dacă vom ajunge pana atunci).

 6. Mă alinuta de ce vorbeti urat.
  Văcutele sunt fiinte blânde dau lapte.
  Tu esti o @@@ă rea de gură.
  Nu știi pe ce lume trăiești.
  Este medic !???
  Azi masca este obligatorie, mâine vaccinul ( ai vrea tu dar este ilegal). poimâne poate decide nelu din Guwernerul meu că și violul devine obigatoriu.
  Esti o telenovelistă.
  Hai pa,

 7. Vaccinul despre care vorbește doamna (Pfizer & BioNTech), obținut în colaborare americano-germană este calitativ cel mai recomandat ( și evident probabil cel mai scump ), cu eficiență de 90 % obținută pe eșantionul persoanelor vaccinate. S-a ajuns în faza a treia de testare, vaccinul fiind testat pe 43500 persoane din 6 țări ( 38955 voluntari au primit a doua doză de vaccin ). Persoanele nu au știut dacă li s-a administrat un placebo sau vaccin. Persoanele testate au raportat serioase efecte colaterale, asemănătoare unei mahmureli serioase și dureri de muschi, de cap și febră. Încă nu se cunoaște eficiența asupra diferitelor grupe de vârstă, nici cât timp este eficient. Directorul firmei germane spune că s-ar putea să fie necesară vaccinare anuală.Pfizer a anunțat că va fabrica anul acesta 50 de miloane de doze, iar anul viitor 1,3 miliarde de doze.
  În prezent sunt circa o duzină de vaccinuri în ”ultima fază de testare”, dar vaccinul Pfizer-BioNTech este primul care dă rezultate. Institutul indian Serum ( cel mai mare producător de vaccinuri din lume ) a dat de știre zilele trecute că a început să fabrice 40 milioane doze de vaccin ” potențal anti-covid” de la AstraZeneca și că va începe curând să producă vaccinul în rivalitate, Novavax în timp ce amândouă firmele sunt în faza aprobărilor privind vaccinul. În Octombrie Rusia a semnat un contract de colaborare cu Laboartoarele Dr. Reddy din Haiderabad, în vederea testării clinice și modulelor de distribuire a vaccinului rusesc Sputnik V în India. (Sursa : Vice)

  Există o frază ciudată, cu semantică curioasă, pe care a pronunțat-o doamna de la OMS : Trebuie să creştem „încrederea în faptul că OMS nu va face nicio concesie cu privire la siguranţa sau eficienţa vaccinurilor pe care le evaluează”. Cred că încrederea oamenilor în OMS ar crește dacă într-adevăr și în mod trasabil aceasta nu ar face nici o concesie, cu nimeni, nicodată. Aproape imposibil de realizat în prezent, datorită dependenței financiare totale a OMS de Big Pharma.

 8. Producătorul american Moderna a anunțat că vaccinul testat de ei are o eficiență de 94 %. vaccinul a fost testat pe 30.000 de oameni, în două faze. Din 95 de oameni care au primit placebo în loc de vaccin, 90 s-au îmbolnăvit de covid. Simptomele după vaccin sunt identice cu cele de la Pfizer. Moderna preconizează să fabrice anul acesta 20 de milioane de doze, numai pentru consum american.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.