G4Media.ro

Reşedinţa preşedintelui din Sri Lanka, invadată de manifestanţi / Șeful statului, dus…

Reşedinţa preşedintelui din Sri Lanka, invadată de manifestanţi / Șeful statului, dus într-un loc sigur înainte de asalt / El este considerat responsabil de criza economică fără precedent din această țară

Preşedintele Sri Lankăi, Gotabaya Rajapaksa, a fugit sâmbătă din reşedinţa sa oficială din capitala Colombo, cu câteva minute înainte ca ea să fie luată cu asalt de manifestanţi care i-au cerut demisia, a declarat pentru AFP o sursă din domeniul apărării, informează Agerpres.

„Preşedintele a fost escortat într-un loc sigur”, a precizat această sursă. „Este în continuare preşedintele, este protejat de o unitate militară”, a adăugat ea.

Canalele de televiziune locale au difuzat imagini cu sute de persoane escaladând gardurile palatului prezidenţial din centrul capitalei.

Zeci de mii de persoane au participat anterior la o manifestaţie în cadrul căreia s-a cerut demisia lui Gotabaya Rajapaksa, considerat responsabil de criza economică fără precedent care loveşte Sri Lanka şi care a provocat o inflaţie galopantă şi grave penurii de carburant, electricitate şi alimente.

Vineri, forţele de ordine au impus o interdicţie de circulaţie pentru a încerca să-i descurajeze pe protestatari să iasă în stradă, dar această măsură a fost ridicată după ce partidele de opoziţie, militanţi pentru drepturile omului şi baroul ţării au ameninţat cu acţiuni în instanţă împotriva şefului poliţiei.

Interdicţia a fost în orice caz în mare parte ignorată de manifestanţi, dintre care unii chiar au forţat sâmbătă autorităţile feroviare să-i urce în trenuri către Colombo pentru a participa la protest, au declarat responsabil locali pentru AFP.

Potrivit Reuters, care citează surse spitaliceşti, cel puţin 21 de persoane, între care doi poliţişti, au fost rănite şi spitalizate în timpul protestelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. au primit ,,ajutor,, chinez de miliarde de dolari…nu au platit la timp si china a luat cu japca porturi si ce a mai putut…🤮🤮🤮

 2. In curând in Romanica… slava !

  • ca sa ce? sa vina psd complet la guvernare???? noua nu ne trebuie alungat presedintele, ci clasa politica.

 3. La cateva luni dupa ce v-a fi lapidat putin 😆😆😅🤣😂😂😂
  Alta intrebare

 4. Importam si noi sportul asta in curand… aruncatul de pietre dupa uselisti!

 5. Sa nu cunva sa iasa cocalatri din Bucale in strada , alt guvern mai bun ca PNL si PSD nu avem …. sper sa nu se umfle fasola in voi …….

 6. Nu mai bine ati invata voi niste gramatica a limbii voastre materne („V-A fi”????), in loc s-o dati pe trolling si politichie de soferi RATB?

 7. Articol plin de omisiuni , nu se spune care a fost scânteia conflictului . Un pas inainte totuși , despre abuzurile din Olanda încă nu ați scris vreun rând .halal jurnalism