G4Media.ro

Republica Moldova va primi gaze naturale din Turcia și Grecia prin conductele…

Sursa/Moldovagaz Facebook

Republica Moldova va primi gaze naturale din Turcia și Grecia prin conductele bulgare. Contractul a fost semnat astăzi la Chișinău

Republica Moldova și Bulgaria au semnat un contract de acces la gazele naturale și transportarea lor prin intermediul rețelelor de transport de gaz ale Bulgartransgaz, scrie presa de la Chișinău

Documentul a fost semnat astăzi de șeful Energocom și directorul Bulgartransgaz în debutul conferinței de presă susținută de Maia Sandu și liderul de la Sofia, Rumen Radev, aflat în vizită oficială la Chișinău.

Potrivit lui Radev, Republica Moldova obține astfel acces la gazele naturale lichefiate din terminalele din Turcia și Grecia, iar Bulgaria va asigura transportul prin conductele sale.

„Prin posibilitățile de transport în revers a gazelor naturale, noi putem livra gaze de la sud la nord, prin Grecia, Turcia și România spre Republica Moldova”, a declarat Rumen Radev.

Președintele bulgar a menţionat că prin gazoductul în cauză este posibilă tranzitarea de la sud spre nord a unei cantităţi de 15 miliarde de metri cubi de gaze anual.

La rândul său, președinta Maia Sandu a declarat că Republica Moldova va avea acces la surse alternative de energie și face astfel față crizei energetice pe care o traversează.

În plus, menționează Europa Liberă Moldova, cei doi șefi de stat au discutat și despre asigurarea cu energie electrică a Republicii Moldova. Liderul de la Sofia a spus că Bulgaria este al treilea cel mai mare exportator de energie electrică din UE, iar guvernele celor două țări urmează să discute condițiile și posibilitățile de import a electricității.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. 4, stai jos, esti p…t, pai scrie acolo gaze de la terminalul din Grecia, poate si Turcia, adica vina vaporul, descarca si se transporta prin BG si RO, ce e asa greu de inteles, nu cunosti sensul cuvintelor?

  2. Super tare m a t a. Te drea q de r e t a r d a t onanist ce esti. Mizerie de om. Un g unoi.

  3. Eu zic ca face cea mai buna afacere posibila pentru tara asta tinuta artificial in mizerie sub pretextul neutralitatii. Ii da cu flit rusului, iese din zona de influenta, elimina monopolul rusesc. Si poate reusesc sa nu mai fie cea mai saraca tara din Europa.