G4Media.ro

Republica Moldova spune stop „deplasărilor de serviciu” peste hotare ale oficialilor regimului…

Foto: Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Sursa: website president.gospmr.org

Republica Moldova spune stop „deplasărilor de serviciu” peste hotare ale oficialilor regimului separatist de la Tiraspol, fără notificarea prealabilă a Chișinăului

Republica Moldova a impus oficialilor regimului separatist prorus de la Tiraspol ce doresc să plece din țară fie prin Aeroportul Internațional Chișinău, fie pe cale terestră, să obțină o autorizație specială din partea autorităților de la Chișinău și să declare scopul acestor deplasări de serviciu, fapt ce a deranjat Tiraspolul. 

Începând cu data de 1 august 2022, a fost pus în aplicare mecanisul de notificare-permitere a trecerii peste frontiera de stat a Republicii Moldova, inclusiv la trecerea prin Aeroportul Internațional Chișinău. Mecanismul este provizoriu și este implementat de autoritățile competente ale Republicii Moldova”, a declarat pentru pentru G4Media, purtătoarea de cuvânt a Biroulului Politici de Reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova, Mariana Sarî.

Ea a explicat că acest mecanism vizează doar persoanele cu funcție de răspundere de la Tiraspol, ce efectuează călătorii în scopuri de serviciu peste hotarele Republicii Moldova.

Prin acest mecanism se va asigura monitorizarea și responsabilizarea subiecților vizați din considerente de securitate și legalitate. Noul mecanism nu vizează libertatea de circulație în scopuri personale și nu aduce limitare de mișcare pentru alte categorii de cetățeni din regiunea transnistreană”, a mai explicat oficialul de la Chișinău.

Măsura a intrat în vigoare de la 1 august și a nemulțumit reprezentanții regimului secesionist prorus de la Tiraspol. De asemenea, imediat după începerea invaziei ruse în Ucraina pe 24 februarie, autoritățile de la Kiev au decis închiderea segmentului terestru de frontieră cu regiunea separatistă transnistreană.

Tiraspolul nu dispune de un aeroport propriu funcțional pentru curse avia internaționale.

Ignatiev se victimizează

Pretinsul șef al diplomației de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, a declarat în presa locală de la Tiraspol că a încercat să ia legatură pe acest subiect cu Chișinău, dar că a fost ignorat.

În replică, oficialii de la Chișinău au declarat că până în momentul de față Biroul Politici de Reintegrare nu a fost notificat din partea Tiraspolului oficial cu vreo notă de protest sau vreun alt document oficial pe această temă.

Decizia Chișinăului de a interzice deplăsările de serviciu ale demnitarilor trannsistreni fără o notificare în prealabil a Chișinăului vine pe fondul mai multor declarații recente de la Tiraspol privind independența regiunii separatiste și alipirea ei la Rusia, dar și pe intensificarea războiului din sudul Ucrainei.

Foto: Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Sursa: website president.gospmr.org

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Asazisii sefi transnistreni si gagauzi trebuie flituiti fara nici o jena. Cine vrea trai cu rusia sa mearga direct la moscova si de acolo va fi deportat in siberia.

  2. aia ar trebui sa stea la ei la tiraspol.

    daca vor in afara moldovei, sa foloseasca pasapoarte moldovenesti. de curiozitate, ce acte folosesc ei in strainatate, ca nu recunoaste nimeni actele transnistrene? de deplasare de serviciu e aia cu pasapoarte rusesti sau ce dracu folosesc ei?

  3. No ca s-au spariat rau de tot transnistrenii, niciun picior de transnistrean nu mai are curaju sa treaca granitza. Au ba?

  4. Dacă tot se dau independenți de ce le plătesc alții cheltuielile? să le de-a crăcănatul atomic!