G4Media.ro

Republica Moldova: Percheziții efectuate de SIS acasă la Ruslan Popov, șeful adjunct…

Republica Moldova: Percheziții efectuate de SIS acasă la Ruslan Popov, șeful adjunct al Procuraturii Generale, care a fost suspendat din funcție

Procurorii anticorupție și ofițerii SIS desfășoară percheziții acasă la procurorul general adjunct suspendat al Procuraturii Generale (PG), Ruslan Popov. Acesta este suspectat de îmbogățire ilicită. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

„La moment, de către grupul de urmărire penală constituit pe caz, se efectuează acțiuni de urmărire penală indispensabile pentru astfel de categorii de infracțiuni. Rezultatele acțiunilor va vor fi aduse la cunoștințe în timp util de către conducătorul grupului de urmărire penală. Suplimentar menționez că dosarul a fost pornit în rezultatul analizei informațiilor apărute în cadrul investigațiilor jurnalistice și probelor acumulate la caz”, a spus Dumitru Robu, conform diez.md

Ruslan Popov a fost șeful adjunct al PG, iar o dată cu inițierea urmării penale asupra procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și adjuncții lui au fost suspendați din funcție.

Amintim că Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

Stoianoglo a fost suspendat din funcție și reținut pentru 72 de ore pe 5 octombrie, iar procurorul Victor Furtună a cerut instanței 30 de zile de arest pe numele lui Alexandr Stoianoglo.

El este acuzat de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și oferirea de declarații false în fața organelor competente.

Alexandr Stoianoglo este anchetat pentru decizia de a renunța la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon în dosarul furtului bancar și pentru promovarea unui amendament în 2011 în favoarea „Laundromatului”.

Acesta nu a precizat dacă Popov a fost sau nu reținut.

Imaginile publicate de deschide.md.

deschide.md

deschide.md

sursa foto: diez.md

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. l-au luat pe procurorul general, l-au retinut si apoi l-au arestat pe motiv ca in 2011 cand era deputat ar fi semnat un raport pe un amendament la o lege, amendament considerat ilegal. asta desi legea a fost votata de 51 de deputati. la aia 51 nu le-au facut nimic. l-ai mai acuzat ca nevasta sa are proprietati in ucraina!!!!! ca ar fi platit compensatii unui sef din procuratura concediat pentru coruptie.
    adjunctul procurorului general a iesit in conferinta de presa sa spuna ca deputatii nu pot fi anchetati pentru modul cum voteaza si a mai spus ca toate celelalte acuzatii aduse procurorului general se bazeaza pe articole de presa, ca nu exista nicio dovada.
    acum l-au retinut si pe adjunctul procurorului general, pe motiv de imbogatire ilicita :)))) moldova, stat de drept. de fapt, partidul aflat la guvernare, pas, controleaza tot in afara de procurorul general: presedintia, parlamentul, guvernul, serviciul de informatii, serviciul de protectie si paza, curtea constitutionala, avocatul poporului, consiliul superior al magistraturii si consiliul superior al procurorilor. le mai lipsea din palmares procurorul general, care obtinuse postul prin concurs acum 2 ani si care avea mandat pe 7 ani.

  2. Deci e buna Rusia…😄

  3. Ce vila, ce poarta de arama are zmeul, ca-n basme!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.