G4Media.ro

Reprezentanța Comisiei Europene, după raportul MCV: Am fi dorit să nu asistăm…

Reprezentanța Comisiei Europene, după raportul MCV: Am fi dorit să nu asistăm la o întoarcere din drum

Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) adoptat marţi de Colegiul Comisarilor arată că „este necesar ca instituţiile-cheie din România să demonstreze un angajament colectiv şi ferm în ceea ce priveşte independenţa Justiţiei în România”, dar este şi „o întoarcere din drum”, a declarat şeful interimar al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Cristian Buchiu, citat de Agerpres.

„Este necesar ca instituţiile-cheie din România să demonstreze un angajament colectiv şi ferm în ceea ce priveşte independenţa Justiţiei în România şi păstrarea echilibrului în sistemul judiciar. Suntem într-o cursă lungă, am fi dorit să nu asistăm la o întoarcere din drum, însă rămânem încrezători că autorităţile române vor da un nou impuls în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor MCV”, a spus Buchiu.

Totodată, el a amintit „eforturile întreprinse de autorităţile române din iunie 2019”.

„Considerăm că acestea trebuie dublate de măsuri concrete atât legislative, cât şi administrative. (…) Mă gândesc la abordarea legislativă, pe aceasta o considerăm esenţială. De asemenea, la nivel administrativ, Comisia Europeană pune la dispoziţia României 125 de milioane de euro pentru proiecte destinate reformei sistemului judiciar din România”, a afirmat şeful interimar al Reprezentanţei CE.

Citește și:

Concluziile raportului MCV despre România – textul integral / Comisia Europeană regretă că România nu a respectat recomandările din precedentul raport și anunță că va continua mecanismul de cooperare și verificare (MCV)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Romanii nu intelesesera ca PSD e cancerul Romaniei. Acum stiu.

  2. Si-asta tot interimar? E o noua profesie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.