G4Media.ro

Repartizarea copiilor la clasa pregătitoare în ordinea alfabetică a numelor, analizată anul…

Repartizarea copiilor la clasa pregătitoare în ordinea alfabetică a numelor, analizată anul trecut de Consiliul pentru Combaterea Discriminării: reprezintă o soluţie de a elimina eventualele discriminări

Alegerea învățătorului de către părinți ar putea conduce la “grave dezechilibre” în școli, cu implicaţii asupra viitorului parcurs şcolar al copiilor, a avertizat în urmă cu mai bine de un an Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Instituția a fost sesizată atunci de Inspectoratul Școlar din Timiș, care a cerut un punct de vedere cu privire la procedura repartizării în ordine alfabetică a copiilor în clasele pregătitoare, pe care o aplicase.

ISJ Timiș a fost primul inspectorat care a aplicat, în urmă cu 4 ani, repartizarea copiilor în clasele pregătitoare în ordinea alfabetică a numelor – procedura care anul acesta se respectă și în București, după cum a anunțat ieri în exclusivitate pentru Edupedu.ro inspectoarea școlară generală adjunctă a Inspectoratului Școlar București, Liliana Toderiuc Fedorca.

Verdictul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) la plângerile părinților și la solicitarea ISJ Timiș?

“Algoritmul de repartizare a elevilor în ordine alfabetică poate şi reprezintă o soluţie de a elimina eventualele discriminări generate de posibile criterii/preferinţe. Această repartizare poate fi considerată o metodă de repartiţie transparentă şi aleatorie în unităţile de învăţământ de stat”, a răspuns forul, potrivit documentelor obținute de Edupedu.ro.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. La grădinițele și școlile de stat criteriul cu ponderea cea mai mare pentru acceptare trebuie să-l reprezinte timpul necesar străbaterii distanței domiciliu-școală per pedes.

    • De ce ? Nu ai de ce sa-ti plimi copilul prin oras. Fiecare locuitor este arondat unei scoli din proximitatea cartierului. Doar la noi s-a incetatenit tembelismul de a face pe navetistul prin oras. Toti alearga de la un cartier la altul pentru ca stiu ei ca acolo e o scoala mai buna. Rezultatul este evident : trafic, discriminare , nivel scazut al unor scoli /clase. In orice tara civilizata daca vrei sa-ti muti copilul in alta scoala trebuie sa ai domiciliul in zona si daca nu-l ai , doar daca exista locuri libere dupa inscrierea celor arondati , ai posibilitatea sa-l muti. Ideea inspectoratului este excelenta doar ca trebuie aplicata si la trecerea din clasa a IV-a in a V-a. Si acolo profesorii isi iau clasele care le aduc profit maxim.

  2. Dementa progresista in stare pura, cand urmeaza si aia cu parinte1 si parinte2 in loc de tata si mama? SI ulterior ghici ce? Dementii corectitiudii politice vor incepe disputa cine e parinte 1 si cine e parinte 2.CNCD e o alta unealta neo-marxista de punere a pumnului in gura a celor care se abat de la calea dreapta si luminoasa a progresismului neo-marxist finantat de $oro$ .CNCD-ul lu Aztalos are vreo sanctiune pentru cazul de xenofobie si ura rasiala Dirtau?

  3. Patrocle iesi la tabla!

    Care Patrocle tovarasa, ca pe toti ne cheama asa!?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.