G4Media.ro

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, propune organizarea examenelor de Evaluare Națională și BAC…

Foto: Facebook.com/Remus Pricopie

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, propune organizarea examenelor de Evaluare Națională și BAC în sistem digitalizat, pe tipul TOEFL, SAT, GRE: Este nerealistă redeschiderea școlilor și universităților pe 16 mai

“Cred că redeschiderea școlilor și universităților, pe 16 mai, și organizarea examenelor de final de an, în sistem clasic, este un scenariu nerealist. Ministerul Educației și Cercetării ar trebui să elaboreze și un Plan B”, susține rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

Într-un comunicat remis Edupedu.ro, rectorul SNSPA spune că, “declarația ministrului educației potrivit căreia ‘examenele naționale vor avea loc’ mi se pare un angajament riscant, mai ales că vorbim de peste 330.000 de elevi (clasele a VIII-a și a XII-a) care ar trebui să parcurgă, timp de mai multe zile, toate probele acestui examen în spații închise și nepregătite pentru măsuri de protecție împotriva COVID-19″.

Pricopie recomandă Ministerului Educației să elaboreze un Plan B, care ar presupune următoarele:

“1. continuarea procesului didactic în sistem online până la finalul anului școlar 2019-2020;

2. identificarea unor soluții de sprijin pentru copiii care nu au acces la resurse digitale;

3. încheierea mediilor după o formulă adecvată – chiar și prin notă unică pentru fiecare disciplină (fără teze, fără număr minim de note, în funcție de disciplină, profil etc.);

4. organizarea examenelor naționale în sistem digitalizat și INDIVIDUALIZAT, așa cum se susțin testele de tip TOEFL, SAT, GRE etc. În cazul în care acest lucru nu poate fi realizat în timp util, să se recurgă la o formulă de echivalare a notelor pentru examenele naționale, procedură atipică, dar deja asumată și de alte țări;

5. organizarea admiterii în învățământul universitar să se desfășoare în baza procedurilor și a calendarelor stabilite prin mecanismele autonomiei universitare și să nu fie modificat cadrul legal într-un mod care s-ar putea dovedi nefuncțional, așa cum sunt unele măsuri din ultima ordonanță, adoptată de Guvern în această săptămână.”

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Toti sunt buni de gur si o dau inainte cu metode online. Bai Pricopie, cati copii au mai acces la metode online in tara asta ? Zi un unmar : 20%, 30% , 40% ? Cu restul de minim 60% ce facem ? Bai papagalilor, alte tari cum au deschis mai scolile ?

  2. Domnule Marius Pricopie vă rog să anulați examenul de clasa a8-a,deoarece oricum sunt obligatorii 10 clase,așa că eu propun anularea examenelor naționale,iar intrarea la liceu să depindă de media claselor 5-8.
    Vă mulțumesc!!!

    • Eu propun sa nu se mai mearga deloc la scoala, ajutoare sociale poate primi lumea la fel ca Florin, chiar daca nu stiu sa scrie si sa citeasca, asa ca Florin

  3. Procopie asta a fost un idiot si cand era minisrtu sub papucul andronescai si acum

  4. De unde a plagiat? Sau copiat, ca să înțeleagă și specialiștii care urmăresc A3.

  5. Alt PSD-ist care-si da cu parerea! Apropo, dl Rector, presupun ca aveti de gand sa faceti ceva pentru ca SNPSA sa nu mai fie asociata cu Scoala Nationala de Soo*t P*** Aiurea?

  6. Remusică e mai nevinovat decât un pui de găină. Dar la fel de deștept.