G4Media.ro

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Indiferent cine va prelua portofoliul educației va duce…

Ministerul Educatiei / Foto: edu.ro

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Indiferent cine va prelua portofoliul educației va duce mai departe proiectul România Educată, cu adaptări şi modificări

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, își afirmă susținerea față de continuarea implementării proiectului prezidențial România educată sub formă de lege de către viitorul ministru al Educației, cu modificări aduse proiectului de lege aflat în dezbatere. “România trebuie să caute calea educației, iar Proiectul România Educată asta face. Existența tuturor acestor dezbateri exprimă preocupare, interes, nu blocaj. Nu există proces de reformă fără zbateri, fără critici, fără pierderi de etapă şi fără momente de recalibrare. Asta nu înseamnă, însă, că proiectul este un eşec”, susține fostul ministru Remus Pricopie.

“Indiferent cine va prelua portofoliul educației va duce mai departe acest proiect, cu adaptările şi modificările absolut fireşti care se impun în urma tuturor dezbaterilor care au avut loc. «România Educată» va merge mai departe, iar eu, din calitatea mea de profesor, rector SNSPA și fost ministru al educației, voi sprijini în continuare acest proiect de țară”, declară Pricopie.

Reacția acestuia vine după ce Sorin Cîmpeanu și-a dat joi demisia din funcția de ministru al Educației, după ce o ancheta publicată de Emilia Șercan în pressone.ro a dezvăluit că acesta a plagiat într-un curs universitar. Portofoliul este preluat în prezent interimar de ministrul Cercetării, Sebastian Burduja.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Acest Pricopie deja bate saua sa priceapa Johannis, ca tare mult si-ar dori sa fie el numit ministru ca sa continue degringolada inceputa de Campeanu.

 2. Proiectele de legi “România educată”, “o insultă la adresa tuturor celor care se (mai) simt atașați de școala românească” – Scrisoarea deschisă a profesorului universitar Eugen Munteanu către președintele Iohannis
  “Fiți generos, domnule președinte, și dați un semnal clar că totul trebuie luat de la capăt” în ceea ce privește proiectele de legi “România Educată”, este îndemnat Klaus Iohannis într-o scrisoare deschisă publicată, la sfârșitul săptămânii trecute, de profesorul și lingvistul ieșean Eugen Munteanu, în Ziarul de Iași.
  Acesta califică proiectele de lege drept un “talmeș-balmeș fără cap și fără coadă, fără coerență și cu prevederi de-a dreptul nocive”. Iar șeful statului, inițiator al proiectului “România educată”, este întrebat: “Chiar nu vă dați seama că, rupt total de tradiția învățământului românesc, proiectul de lege „România educată” este o insultă la adresa tuturor celor care se (mai) simt atașați de școala românească?”.
  “Sunteți profesor ca majoritatea dintre noi, cei care contestă proiectul pe care îl propune ministrul Cîmpeanu, cu cinism și în disprețul total al bunului simț. Spre onoarea domniei voastre, nu ați participat la sarabanda înjositoare a colecționării de masterate și doctorate calpe, precum mulți dintre membrii parlamentului și ai guvernului.”

  Și notează: “Nu asemenea „reformă” cred că ați avut în minte atunci când ați lansat ideea despre o Românie educată. Mai aveți încă timp să vă jertfiți interesele meschine în favoarea idealurilor!”.

 3. Romania TREBUIE educata, dar Legile Educatiei elaborate de fostul Ministru Sorin Campeanu trebuie date la cosul de gunoi.
  E opinia expertilor in Educatie, care NU au fost CONSULTATI, a spus-o clar Daniel David, Rectorul UBB Cluj Napoca!
  Intrebarea e: CINE va avea curajul sa le retraga si alaturi de Experti in stiintele Educatiei si cu o larga consultare a asociatiilor de profesori, de elevi, de parinti sa vine cu o propunere agreata si care are credibilitatea pe care i-ar da-o Expertii in Stiintele Educatiei?!
  INTREBARI:
  1) Cine a elaborat Legile educatiei prezentate de Sorin Campeanu, Legi care contin multe prevederi care NU exista in proiectul prezidential Romania Educata!
  2) Cum de nu a venit nici o reactie de la Cotroceni(macar de la dna Ligia Deca!) desi in Legile lui Campeanu exista prevederi care nu sunt in proiectul Romania Educata si cand criticile la adresa acestor Legi au venit de la nume grele din sistemul de Educatie(Daniel David – rector UBB Cluj Napoca, Ioan Aurel Pop – Presedintele Academiei si multi altii)???!!!
  3) De ce ministrul Cîmpeanu a mers înainte cu Legile Educației, avand in mod tacit ACORDUL presedintelui Iohannis, desi Legile astea ale Educatiei au fost criticate dur de societatea civilăm care a cerut si demisia lui Campeanu???!!!??!!

 4. De ce trebuie date la gunoi Legile Educatiei propuse de dl Campeanu, am citit multe opinii, redau una dintre ele de pa eduped.ro:
  „eduped.ro: “Luminița Corneanu, autoare.
  Luminița Corneanu este de părere că proiectul Legii învățământului preuniversitar este „foarte vag” și a oferit următorul exemplu: „M-am uitat, de pildă, ieri, la un articol care prevede că în fiecare școală va funcționa o bibliotecă, un laborator de informatică, un laborator STEM. (…) Ce lipsește în legea noastră? Spune da, se vor face. Vor fi biblioteci, laboratoare. Cine le va face, cine sunt responsabilii, în cât timp și care este bugetul anual sau cumva?”.

  Fix cum am spus de la inceput: Proiectul Romania educata, transpus de Campeanu in Legile Educatiei e o poveste, o insiruire de fraze pompoase, dar fara o BAZA reala de a reusi SCHIMBAREA in bine a Sistemului de Educatie din Romania!
  Marca romaneasca inregistrata, asa arata toate Programele de guvernare, toate Strategiile, toate Master Planurile prezentate de politrucii incompetenti si ineficienti, care ne conduc de 32 de ANI!

 5. Pricopie s-a mutat pe Marte?