G4Media.ro

Remdesivir: Comisia Europeană cumpără 500.000 de doze de la compania Gilead și…

Remdesivir: Comisia Europeană cumpără 500.000 de doze de la compania Gilead și le va împărți statelor membre

Comisia Europeană a semnat joi un contract – cadru cu compania farmaceutică Gilead prin care achiziționează în numele tuturor statelor membre 500.000 de doze din medicamentul Remdesivir (comercializat sub brandul Veklury), potrivit unui comunicat de presă.

Contractul – cadru prevede și rezervarea a unei cantități suplimentare de 500.000 de doze din tratamentul pentru bolnavii cu Covid – 19.

Contractul – cadru negociat de Comisia Europeană și compania Gilead a fost semnat de state membre UE, plus Marea Britanie și șase țări candidate la aderare.

Până acum, Comisia Europeană a cumpărat deja în luna august 33.380 de doze de Remdesivir, dozele fiind deja repartizate în toate statele membre.

Gilead este o companie farmaceutică cu sediul în California. Compania este listată pe Bursa de la New York.

Foto: Remdesivir / Gilead

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Felicitări UE 😊
  Așteptăm postacii ruși să ne explice că este mai bun vaccinul lui Putin

  • Ce felicitari conasule, pentru care fapt? Pentru ca in loc sa aiba o solutie proprie trebuie sa cumpere de la americani?
   Atunci bine.

  • Spune-i tu lui amicu ca are dreptate : daca nu avem o solutie de-a noastra, de la stramosii nostri daci, noi nu ne ploconim la bilgheitz.
   Si intr-adevar felicitari UE ca actioneaza unitar, nu ca o adunatura care se calca in picioare sa ajunga primii la coada

 2. intradevar UE „miroase”, cu gay si libertati si democratie si musulmani .. mia bine in rusia lui putin cu fake vaccinuri, sau vaccinuri doar pentru ologarhi