G4Media.ro

Reintroducerea irigaţiilor în PNRR, ”un obiectiv de ţară”. Boloș: ”Trebuie un astfel…

Sursa foto: Pexels

Reintroducerea irigaţiilor în PNRR, ”un obiectiv de ţară”. Boloș: ”Trebuie un astfel de acord la nivel de coaliţie”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că readucerea capitoului privind irigaţiile în PNRR ar trebui să fie un obiectiv de ţară, însă acest lucru ar trebui discutat la nivelul coaliţiei de guvernare. Boloş a explicat că pentru irigaţii ar putea fi atraşi bani din împrumuturile neaccesate de alte ţări, informează News.ro.

Întrebat duminică, la Digi 24, dacă vrea să readucă irigaţiile în PNRR, Marcel Boloş, a declarat că acesta este un obiectiv de ţară, având în vedere şi securitatea alimentară.

„Cred că este un obiectiv de ţară şi nu cred că spun cuvinte doar de dragul de a le spune pentru că până la urmă securitatea alimentară, dar şi ceea ce înseamnă perspectiva de dezvoltare a României ţin de felul în care noi ştim să explicăm lucrurile şi să facem din aceasta un proiect de impact pentru dezvoltarea României. Nu mă ascund să spun aceste lucruri. Dacă se va pune în discuţie un astfel de demers şi se va decide la nivel de coaliţie, pentru că totuşi sunt banii României şi trebuie un astfel de acord la nivel de coaliţie, nu ascund că sunt un susţinător al unui astfel de obiectiv de investiţii”, a afirmat Boloş.

Ministrul Investiţiilor este de părere că pot fi atraşi bani neaccesaţi de alte state europene.

„Aşa cum arată proiectul de regulament, repet, este o fază prematură pentru că scenariul definitiv şi strategia ar trebui să ne-o conturăm, după ce se aprobă regulamentul, câtă vreme targeturile şi jaloanele pot să facă obiectul unor ajustări, câtă vreme se deschide perspectiva ca din împrumuturile neaccesate de către alte state membre, dar care au dreptul la acest împrumut în termen de 30 de zile, cum este exprimarea în regulament, dacă nu folosesc aceste sume, atunci alte state membre pot să solicite suplimentarea de împrumut, acestea ne deschid perspectiva ca un obiectiv de ţară să poată să fie pus în discuţie”, a declarat Boloş.

Marcel Boloş a explicat că nu doreşte să îşi ia o astfel de promisiune, dar că susţine acest proiect.

„Nu aş vrea să îmi iau promisiuni care nu sunt ancorate în baza juridică pe care am avea-o la dispoziţie, dar dacă o astfel de perspectivă va apare şi dacă acest lucru se va agrea la nivel de coaliţie şi forurile noastre competente, atunci perspectiva poate fi şi aceasta, pe care am prezentat-o”, a declarat Marcel Boloş.

Sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Canalul Siret-Baragan-obiectiv de investitie care trebuia sa fie gata fiind construit de aceeasi chinezi care au finalizat autostrada din Serbia. S-a opus Merckel-mandra ca Romania trebuie sa ramana „asa” in timp ce Germania avea afaceri de 80 de mld anual cu China, dar si cu Rusia, insa numai ea era exceptia si atat.Istoria ne dovedeste si ne arata din nou, si iar si iar…cum stam obedienti, cu capul plecat…

 2. Ce acord la nivelul coalitiei, bai falsilor? Pai voi cand va mai intalniti in pauzele de masa la popota parlamentului faceti acorduri? Poate gramaticale, si alea rare si cu eforturi. Ce faceti voi sunt aranjamente, lasati vrajeala de limbaj politic.

 3. Ordin pe unitate: vorbiți de irigații. Pe rând…

 4. Da in PNRR-ul agricol nu mai au loc?

 5. Noi n-o sa luam nici banii care ii avem de luat.Asta bate campii cu gratie.Guvernul va incepe sa falsifice raportarile, asa cum au facut si cu cresterea economica. Le-a iesit 6.5% dupa ce au scazut cifrele pe 2021, dar ei cred ca o sa ii pacaleasca p-aia la Bruxelles.Rahatul asta de ministru ar trebui sa explice din ce cauza ne imprumutam cu 8%.Dupa aia se poate discuta despre orice.

 6. Agricultura e o afacere, se face pe bani. E treaba cultivatorilor sa se ocupe de irigatii, nu a statului.
  Dar nu e nici un secret, psd-istii traiesc inca in RSR.

  • Cel mai bun comentariu de pe aici . Exact aveți perfecta dreptate. Fermierii vor tot la picioare dar ei nu se asociază nu produc nu procesează nu valorifică . Nu au angajați cu caracter permanent cu forme legale fac evaziune fiscală. Sunt cei mai plângăcioși dar ei vor ca statul sa le aducă apa în culturi dar ei sa își facă vile și jepanele. Sunt ajutați peste măsură cu subvenții și beneficii din bugetul statului cu rambursări de tva, scutiri de taxe și impozite, subvenții la motorina, etc etc si tot ei se plâng

 7. Hopa, Budai are un concurent. Intrecerea socialista la cine țipă mai. tare: mă voi bate pentru schimbarea PNRR-ului.
  De fapt mută atenția de la incapacitatea lor de a-l realiza.
  Si uite așa, vom cere banii pe care noi nu i-am cheltuit! Mai ales că am uimit lumea cu cât am cheltuit din fondurile de coeziune ( v. exemplul cu spitalele regionale, ce mândre se
  înaltă ele după ce banii au fost aprobati încă din 2015).