G4Media.ro

Regulile privind împărtășania, conform Ordinului publicat în Monitorul Oficial: lingurița de unică…

Regulile privind împărtășania, conform Ordinului publicat în Monitorul Oficial: lingurița de unică folosință a fost eliminată. Sunt permise grupuri de 16 credincioși la slujbele din interiorul lăcașurilor de cult

Ordinul privind regulile pentru culte, în această perioadă a Stării de Alertă, a fost publicat vineri noaptea în Monitorul Oficial. Documentul relaxează măsurile restrictive prevăzute inițial pentru combaterea epidemiei de Coronavirus, în sensul că permite adunările religioase cu grupuri de 16 persoane. De asemenea, s-a renunțat la măsura utilizării lingurițelor de unică folosință, pentru împărtășanie.

Așadar, este permis ca număr de maxim 16 credincioși să participe la slujbele private din interiorul lăcașurilor de cult, pentru botez, înmormântare sau căsătorie. Este obligatoriu purtarea măștii, iar între participanți trebuie respectată distanța de cel puțin doi metri sau un spațiu personal de 4 metri pătrați. Inițial era prevăzut  8 metri.

S-a renunțat, de asemenea, la prevederea ca împărtășania să se facă doar din lingurițe de unică folosință: „În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare”, se precizează în Ordinul publicat în Monitorul Oficial.

 

Sursa Foto: Facebook/ Catedrala Mitropolitana Sibiu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. La ortodocsi regulile de igiena nu se aplica! Oricum pt estici sapunu’ era scump si inainte de pandemie!
  Tari cu religie ortodoxa = tari inapoiate ,sarace si mizerabile.vezi grecia ,serbia ,bulgaria ,romania ,inapoiatii aia din molddova si barbarii de la est -rusii

  • @landser
   Bravo omule. Doctrina pare ca a functionat. Efectiv poti sa urasti pe toata lumea inafara de familia ta. Sau ce mai. Uraste-ti si familia ca sa poti sa te consideri suficient de superior. Sau cum e? Exista suficient de superior?

 2. Ușor, ușor, Iisus biruiește. Și noi creștinii avem dreptul la viata. Prin cruce, cu demnitate, trăim biruința.

 3. Iată că, după guvernele PSD, a venit şi rândul guvernului PNL, să se aplece după săpun, în faţa pomohacilor.

 4. Și dezinfectantul este bioxidul negat de Cercel ?
  PS . Sau e etilicul bun la toate ? 🙂

 5. România medievală.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.