G4Media.ro

Regizorul Alexandru Solomon susține că proiecția filmului său ”Arsenie. Viața de apoi”…

Sursa: Facebook

Regizorul Alexandru Solomon susține că proiecția filmului său ”Arsenie. Viața de apoi” a fost refuzată, pe ultima sută, de două instituții de cultură din Arad, din cauza unor amenințări

Regizorul Alexandru Solomon susține că două instituții de cultură din Arad au refuzat pe ultima sută proiecția filmului ”Arsenie. Viața de apoi”, motivând că au primit mesaje negative cu amenințări.

”Arsenie. Viața de apoi” urma să fie proiectat miercuri seară, la Cinema Arta din Arad, într-un eveniment organizat de Asociația citizenit.

”Cu 48 de ore în urmă, asociația a fost informată de Centrul Municipal de Cultură Arad că proiecția nu poate avea loc, pentru că s-au primit mesaje negative cu amenințări”, susține Alexandru Solomon. Contactată de G4Media, conducerea centrului a refuzat să comenteze incidentul.

”Am stat de vorbă acum o oră cu doamna directoare a Centrului, încercând să înțeleg cum e posibil ca o instituție publică să anuleze un eveniment convenit de multă vreme pe baza unor amenințări verbale. Să îngrădească accesul publicului din Arad la un film, fără măcar să-l fi văzut. De ce nu au solicitat protecția jandarmeriei, dacă un eveniment ce are loc într-o sală din subordinea primăriei este amenințat. (Reproduc aici mesajul așa cum mi-a fost redat: „Dacă îndrăzniți să proiectați filmul, venim acolo și va fi circ, facem scandal.”) De ce cedează așa o instituție publică și încalcă dreptul la liberă exprimare? Doamna directoare mi-a zis că eu nu-i pot obliga pe arădeni să vadă filmul (cine-i obligă?!) Aradul e singurul oraș din România care a anulat o proiecție a filmului, cel puțin până la data asta. Cenzură? calcule electorale? oportunism? lipsă de asumare?”, se întreabă regizorul.

Apoi, organizatorii au mutat proiecția la Biblioteca Județeană, însă marți seara au fost anunțați că și această înțelegere a căzut.

În cele din urmă, proiecția documentarului ”Arsenie. Viața de apoi” va avea loc miercuri seara, pe Terasa Flex, de la ora 20:30, în prezența regizorului Alexandru Solomon.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...